Шофьорът на автобуса-ковчег в шок: Нямаше време за реакция!

Кран не спрял, а можел да помогне, за да бъдат извадени хората
Обновена: 13 апр 2018 19:54 | 13 апр 2018 19:45, Веселина Йорданова
146
Шофьорът на автобуса-ковчег в шок: Нямаше време за реакция!
Снимка: БТА

Веселин Георгиев , шофьорът на автобуса, катастрофирал днес на АМ "Тракия", заяви, че е в шок след тежкия пътен инцидент.

Още по темата
"Карах си нормално, 95 км/ч отчиташе километражът, на прав участък", разказа Георгиев пред bTV.

В огледалото той вижда, че кола започва да го изпреварва, изчаква я да мине и в този момент се чува страшен удар. "Автобусът се вдига на дясната си страна и се преобръщаме в канавката. Нямаше време за никаква реакция, автобусът беше вече вдигнат", каза още той.

Георгиев е на работа след почивни дни.

"Тръгнах отпочинал, колегата слезе на Сливен, аз продължих за София. На Стара Загора дадох на пътниците 20 минути почивка. Бях с 46 човека вътре, на магистралата всичко беше нормално. Пътят беше много спокоен, права отсечка", допълни той.

Георгиев разказва и пред Нова телевизия, че след като автобусът се преобърнал, е минал кран, който е можело да помогне, за да бъдат извадени хората, но не е спрял.

В шок била и водачката на колата, която се удари в автобуса. "Плачеше и казваше "аз съм виновна, аз ви ударих". Младо момиче, не знам, няма драскотина. Тръгнала да ме изпреварва, чула шум в предна лява гума и се обърнала да намали касетофона, за да чуе шума. В този момент се удря в автобуса. Това каза пред мен и още двама полицаи", разказа шофьорът.

Междувременно министърът на здравеопазването Кирил Ананиев посети УМБАЛ "Света Анна" - София, където са настанени най-голям брой от пострадалите при тежката катастрофа.

Шестима души загинаха при инцидента при Вакарел. Двадесет и един са пострадалите, които са транспортирани от екипите на Бърза помощ в УМБАЛ "Св. Анна"- София, УМБАЛСМ "Пирогов", ВМА, "Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда", УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" и УМБАЛ "Софиямед". По информация на лечебните заведения трима пострадали са откарани с частен транспорт до болница "Токуда" и до УМБАЛСМ "Пирогов", съобщиха от здравното министерство.

В УМБАЛ "Св. Анна" са направени операции на 6 от пациентите - три жени и трима мъже, съобщи д-р Евгени Нешев, началник на Първо отделение на Клиника по ортопедия и травматология. Жената с тежка рана на скалпа е оперирана и е стабилизирана. Мъжете, които са били оперирани, са били с фрактури на горни крайници. При единия от тях фрактурата е била открита, но хирурзите са успели да спасят ръката.

От Пътната агенция съобщиха, че движението на АМ "Тракия" вече е възстановено в двете посоки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 6 години
Лоша работа. Не обвинявам никой. Мое преположение - колата удря автобуса, шофьора вижда колата и дава на дясно или от удара рейса тръгва надявно, след това да го изправи дава наляво и рейса се заклаща и гътва в канавката. КОЛАНИТЕ! Да стават задължителни, като в самолетите! Тук определено биха помогнали!
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"По първите снимки от катастрофата, на левия борд на рейса нямаше следи от удар...."А не забеляза ли на снимките, че по десният "борд" на колата личеше, че е понесла удар?
56
1
 
15
 
! Отговори
Левски преди 6 години
Как едно младо момиче може да си съсепе живота от глупост.За съжаление такива глупости правят ежедненвно доста от водачите на МПС в БГ
55
1
 
2
 
! Отговори
59173 преди 6 години
В предния коментар имам превдид, че кормилото се завърта надясно.
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, огледах снимките, отляво на рейса няма драскотина дори...
53
13
 
5
 
! Отговори
55451 преди 6 години
Не казвам, че шофьора е виновен, но определено не е успял да овладее машината. В интервюто казва, че когато автобусът се е наклонил надясно той е навил волана наляво. А всеки който поне веднъж е карал колело знае, че наклониш ли се надясно - завърташ кормилото наляво.
52
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АНТИЗа човешката глупост всеки ден е петък 13-ти.Как в маневра ще си гледаш "касетофона"!?
51
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Е как автобус се преоръща от лека кола, водачката на която е загубила управление...?"Автобусът не е танк, а колата не е перце, което се опитва да го избута. При удар под подходящ ъгъл е напълно възможно колата да наруши баланса на автобуса. Все пак двата обекта не са статични, а се движат.
50
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е много голяма простотия. Шума в лявата гума е от лентата, като я настъпиш и почва да бучи.(чува се едно свистене, и тая патица се е шашнала). Ама де толкова акъл у жена. Тия ленти ги сложиха ако заспиш да се усетиш че напускаш пътното платно. Не ми се коментира, откакто кифлите сложиха слънчеви очила, пуснаха касетофоните и натиснаха газта.(а, и се вторачиха в джесеметата, докато шофират). Иначе като удариш странично такава тежка машина, физиците да се изкажат. но, напълно е възможно.
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВидинКачвал съм се в автобус и как да сложа колан, като няма обаче катаджията няма да глоби една автобусна фирма за липсата на колани а ще глоби бай Пешо дето е решил да кара без по собствена преценка.
48
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпросът е защо автобуса няма колани. Ако имаше колани хората щяха да са живи и здрави. Така, че от ЮИ трябва да платят обезщетение в размер на 10 милиона лева и държавата да забрани да се карат автобуси ако няма за пътниците колан.
47
4
 
3
 
! Отговори
Видин преди 6 години
Лошото е че и двамата щяха да са участници в един тежък инцидент а не в трагедия и сега да ходят години по съдилища ако просто имаше закон и българина беше научен да се вози с колан
46
10
 
2
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Петък Петък 13-ти е-ден на бедите,туй е деня с най-лош късмет,сякаш хиляди дяволи правят белите,нищо не е нормално наред.
45
13
 
6
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Много съм доволен....племето има с какво да го занимават цяла седмица.....
44
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Драги шофьори, много ви моля, когато управлявате МПС КАРАЙТЕ!Не яжте семки, не говорете по телефона, не пишете по вайбър и т.н. Аз съм с 32 години стаж и когато съм зад волана само карам. Не мисля как да си стисна пъпката на гърба. Пушач съм, но никога не пуша докато карам, може 15 часа да карам, пуша когато спра да почивам, защото иначе се разсейвам. Но почти никой не шофира по този начин, за съжаление. Бъдете концентрирани!
43
2
 
22
 
! Отговори
Бау преди 6 години
И двамата водачи имат вина. Тя, разсеяната го е ударила. Колата с тази скорост и на прав участък не може да го обърне. Той обаче се е стреснал от удара и според мен рязко е завъртял волана в страни. В комбинация от двете, автобуса поднася и се обръща. Той няма да си признае, че е завъртял рязко и жената ще поеме вината. Но като дръпнем чертата тя има реалната вина.
42
8
 
9
 
! Отговори
Видин преди 6 години
Като казвате че автомобил 1 тон не може да извади от пътя автобус над 10 тона,първо си припомнете математиката и сметнете скороста с която се е движило реното(поне 125- 130 км в час) и скороста на самия автобус 95 км в час.Не казвам че така е станало защотото навитите гуми надясно са странни,но математически е напълно възможно реното да обърне автобуса при тази скорост.За мен вината на момичето е безспорна,тази на шофьора ако има такава ще я установят следователите,НО КОЛАНИТЕ?????????????
41
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой може ли да ми обясни, как так едно рено ще се "вреже" в автобус, а по автобуса няма да има някакви следи от "врязването"и защо на обърналия се надясно автобус, гумите също са му навито на дясно?
40
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как автобус се преоръща от лека кола, водачката на която е загубила управление...?Тези от Ивкони много лъват, навремето пътувах с тях като бях студентка ,,,от София до Ница трябва през Италия да минат, а те минаха през Холандия и оставяха разни пакети на мугли хора по магистрални отбивки...
39
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия рейсове ще вземат да се обръщат и от велосипедисти както е тръгнало.Мижавото Рено ще обърне масивният автобус тежащ поне 15-18 пъти повече от него.Мухата ще бутне слон.Как става това?