Шофьорката, ударила автобуса на "Тракия" - с отнемана книжка

От две години обаче отново е правоспособен водач
14 апр 2018 09:30,
284
Шофьорката, ударила автобуса на "Тракия" - с отнемана книжка
Снимка: БТА

Задържана е шофьорката на лекия автомобил, който участваше в тежката катастрофа на АМ "Тракия", при която загинаха 6 души, а 23 бяха ранени.

Още по темата

По информация на Нова телевизия 29-годишната шофьорка на автомобила Цвета Таскова е с отнемана шофьорска книжка заради употреба на алкохол. От две години обаче отново е правоспособен водач.

След инцидента пробите й за наркотици и алкохол са били отрицатели.

Шофьорката е задържана за 24 часа в Софийската областна дирекция на полицията, днес прокуратурата ще решава дали да я задържи за по-дълго.

Вчера шофьорът на катастрофиралия автобус обясни, че не е имал време за реакция при инцидента и допълни, че е карал с 95 км/ч.

В огледалото той вижда, че кола започва да го изпреварва, изчаква я да мине и в този момент се чува страшен удар. По думите му автобусът се вдигнал на дясната си страна и се е преобърнал в канавката.

В шок била и водачката на колата, която се ударила в автобуса.

"Плачеше и казваше "аз съм виновна, аз ви ударих". Младо момиче, не знам, няма драскотина. Тръгнала да ме изпреварва, чула шум в предна лява гума и се обърнала да намали касетофона, за да чуе шума. В този момент се удря в автобуса. Това каза пред мен и още двама полицаи", разказа тогава шофьорът.

Днес е Ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И все пак не е нормално пътниците да изпадат през прозорците на автобуса, хубаво трябва да се провери сменявани ли са стъкла на този автобус, и защо няма мантинела там? вижда че участъка е ремонтиран скоро защо не е поставена мантинела, та това е магистрала
228
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 2017г. България се нарежда на 109 място в класацията "Свобода на словото". Другата гледна точка в този ужасен инцидент умишлено се крие. Какво е мението на жената с реното? Какво е мнението на нейният адвокат? Шофьорът на автобуса има ли втора работа? Къде са следите от силния удар по лявата част на автобуса? Ще се прави ли възстановка на ситуацията? Каква е средната заплата на шофьорите във фирмата? Има ли текучество на персонал? Защо от БТВ и НОВА избягват съществените въпроси?
227
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбрахте ли, когато разбира че ще разкаже Опела в средната мантинела , Ивкони шофера е завил първо на дясно и после пълен ляв ! Никакви пияници и телефони !
226
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голямата центробежни сила ,обърнала автобуса е...... професионалния водач от Сливен !
225
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Покажете я тази убийца. Какво я криете?
224
6
 
9
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Е то оставаше и сутринта да е употребила алкохол. А за дрога проверявали ли са я?
223
7
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Каквото и да се е случило, ние никога няма да го разберем. Нямам никаква вяра на разследващите катастрофата, както по отношение на професионализъм, така и за тяхната неподкупност, а за угодничеството им пред началството да не говорим. Медиите повтарят лъжите, които са им наредили да публикуват, така че и те не са някакъв източник на информация. Единственото, което знаем е от снимките на катастрофата, но повечето от тях показват почесващи се по голата глава резследващи.
222
3
 
8
 
! Отговори
до 221 преди 6 години
Аз съм изпадал в не точно такава ситуация но също много опасна за мен.Шофирайки лек автомобил по заледен участък.Допуснах грешката да набия спирачка в завой .В следствие на което се завъртях и колата ми застана перпендикулярно в насрещното движение точно пред засилен джип.Имах 1-2 сек за реакция.Успях да преценя че ако дам напред ще набия в колата която е бил зад мен.Затова дадох заден.Минах през мантинелата и за части от секундата успях да се спася от връхлитащия джип.
221
21
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Автобус в канавката нагоре с лявата си страна и предни колела за десен завой. Защо толкова малко хора се замислят над този факт?! Вместо да видят фактите, повечето все коментират жената с Реното и си измислят разни истории как си е отвлякла вниманието с нещо. Първо, само тя знае какво е правила, а тя вече го каза. Второ, май повечето не знаят, че жените имат способността да правят няколко неща едновременно, докато мъжа се съсредоточава над едно нещо и го прави по-добре.
220
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 221За това пич има шофьори любители и шофьори професионалисти, на шофьорите на автобуси им се вика професионалисти, зашото трябва да умеят да предугаждат ситуацията и да реагират правилно, но прав е колегата, независимо от грешките на водачите, ако там имаше достатъчно солидна мантинела и отводнителата канвка не беше в непосредствена близост до авариината лента нямаше да се стигне до жертви, а се вижда че участка е ремонтиран скоро защо не е сложена мантинела там, един господ знае
219
8
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Тоя глу.пак шофьора на камиона обяснил пред разследващите че веднага след сблъсъка навил волана на ляво?!WTF .Ама как мой да е толкова про.ст.Хора без книжка ще ти кажат така не трябва.Това е най-грешното от всички опции.По добре, да е бил замижал учи и да се е скрил под седалката!!!
218
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До всички "майстори","тираджии","шофьори" и всякакви други! Колко от вас с ръка на сърцето са попадали в такава ситуация!!!??? Винаги е лесно да съдиш някого отстрани, колко некадърен бил, как си бил купил книжката, как не знаел как се излиза от положението!!! А бе, недоносчета мамини, знаете ли колко такива като вас вече ги няма на тоя свят именно заради такива ситуации, в които отстрани всичко им се вижда лесно а после посмъртно те излизат с "купените книжки" и с "некадърното каране"!!!???
217
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тираджии,камионджии и прочее разбирачи,все "отбор юнаци "що не си размените телефоните пък си изяснявайте помежду си собствените размисли и разсъждения. Кажете едно "Бог да пази ",защото в такава ситуация не съм сигурен дори и вие като разбирачи как бихте реагирали!
216
8
 
12
 
! Отговори
Бургас преди 6 години
Кога най-после ще я забранят тая фирма ивкони. За мен е ясно че шофьора е обърнал автобуса с неадекватната си риакця със завъртане на волана наляво. При 95км в час става обръщане надясно.
215
3
 
7
 
! Отговори
до 215 преди 6 години
Зависи от скороста, 95 км/ч е висока скорост за ТИР и автобус навиеш ли пълен волан си се обръщаш като стой та гледай, важно и разпределението на товара
214
10
 
10
 
! Отговори
цецо преди 6 години
Първо - тая шофьорка при изпреварване не е трябвала да се върти а да намали.Второ - тоя шофьор не знае ли че при вдигане на десни гуми се върти волана надясно за да промени силите и автобуса да се върне на гумите.Изобщо какво помнят тия от курсовете а и от физиката в училище?
213
2
 
13
 
! Отговори
Тираджия преди 6 години
До 214в случая е абсолютно недопустимо да навие ляв волан, защото от лявата си страна има по-нисък и по-бързо движещ се автомобил, който може да се подпъхне под тебе и буквално, не само да те обърне по таван, но и да те изхвърлив насрешното платно, но пак казвам при това съприкосновение, автомобила няма как да упражни таква сила че лявата страна да се вдигне, не е възможно, независимо от всичко, ако там имаше мантинела, и канавката не беше в толкова близо до платното нямаше да има жертви
212
1
 
10
 
! Отговори
До Тираджия преди 6 години
Гледал съм в тубата клипчета как Тираджии карайки Камиони с по 2 ремаркета и то високи с висок център на тежестта при силен страничен вятър ,съчетан с ляв завой .Ремаркетата се накланят на дясно и е ясно че ще се обърна .Шофьора реагира моментално давайки пълен десен.Излиза от пътя.Помита храсти и мантинели но се спасява от преобръщане.
211
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 212нищо да не е правил е щяло да бъде 100 пъти по добре, просто нищо не е трябвало да прави=Напълно съм съгласен! Ако просто е намалил без да върти - нямаше да се обърне, защото нямаше да вкара центробежна сила... а той я е вкарал, при това както сам казва - вкарвайки ляв завой (по неговите думи), което е тотална грешка, защото само е усилил ефекта!
210
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами не може точно, когато си предприела изпреварване да се въртиш и ослушваш за шума от гумата. Аз само като си го представя и ми се завива свят.