В автобуса убиец: Шофьорът – нелюбезен, нервен, не спирал за почивка

Надя стояла зад него и виждала реакциите му през цялото време
Обновена: 18 апр 2018 07:25 | 17 апр 2018 21:00,
157
В автобуса убиец: Шофьорът – нелюбезен, нервен, не спирал за почивка
Снимка: БТА

Шофьорът на автобуса убиец, който се обърна на магистрала "Тракия", бил нелюбезен, бързал, отказвал да спре за почивка и говорел по телефона. Това разказа 18-годишно момиче от Стара Загора пред Нова тв.

Тя е една от малцината, оцелели без наранявания. Шестима от 45-те пътници в автобуса загинаха при катастрофата, станала в петък.

За Надежда Славова петък 13-и април е чакан - тя ще пътува до София, за да вземе абитуриентската си рокля. Вместо това на 30-ия километър на магистралата автобусът, с който пътува се обръща.

Още по темата

"Майка ми каза: "Пратих те за бална рокля, щяха да те върнат в ковчег", разказва Надежда.

"Броих километрите, фаталният беше 30-и. После беше касапница. Забравих всичко и рокля, и за какво съм тръгнала. Казах си - край, загинах и повече няма да видя близките си", казва Надежда.

Момичето не помни пътуването с добро от самото начало. Разказва, че шофьорът посрещнал припряно един от пътниците, който се качил с храна. После отказвал да спира за почивка, защото нямало време. Момичето седяло на два реда зад шофьора и го наблюдавало през целия път.

"Беше груб. Изнервен беше от самото начало и бързаше. Всяка втора дума му беше – бързам, гоня час. Хората чакат за летище. Толкова пъти повтори, че бърза и затова съдбата предизвика да стане това – да спрем преди да пристигнем", разказва тя.

"Както е кормилото, беше полегнал и си говореше все едно си почиваше", твърди девойката.

"Ако ни беше дал почивка, едва ли щяхме да срещнем тази жена и да се случи това. Но не го обвинявам", казва Надежда.

Тя благодари на доброволците.

"Не съм очаквала, че има толкова добри хора. Имаше и такива, които снимаха, въпреки че умираха хора в този момент. Но други даваха вода, телефоните си...", разказва момичето.

Майката на Надежда знае, че нейна колежка е изгубила 16-годишната си дъщеря в същия автобус.

"Не знам, ако ми се беше случило такова нещо. Такова нещо не се преживява", през сълзи коментира Магдалина Ботева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2018Пияните де/били опустошение не ги ловиЖалко за загиналите и семейсвата им
101
3
 
8
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Няма никакви сериозни следи нито по гумата, нито по калника.На снимката много добре се вижда.
100
2
 
11
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Може да си платите на *** да защитават фирмата ВИ, но това няма да направии автобусите ВИ по-сигурни. Скоро пак ще се издъните и ще загинат пътници. Хората затова са измислили тахографи, регламенти и почивки за шофьорите. И психотестове.
99
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Фактти там ли беше?
98
1
 
8
 
! Отговори
2018 преди 6 години
Не съдете!Има кой да е съди!Очите на близките на загиналите!Всички сме суперводачи!Не съм и никакъв, не я защитавам!Тя вече е опустошена!Бог да прости загиналите!
97
3
 
7
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Няма никакви сериозни следи нито по гумата, нито по калника.
96
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТОи това го знаемдавай нататък
95
3
 
11
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Фактите са, че в автобусите на Юнион-Ивкони вече два пъти за година загиват пътници, по няколко наведнъж. Първият път имаше крещящо нарушение - нередности с тахографа. Тогава работата се замете под килима. И сега на хората се пробутва една версия, която не издържа критика.
94
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТОдавай следващото:)това го знаем изтърка се
93
3
 
9
 
! Отговори
К урв еландия преди 6 години
Всяка курветка на моторетка(МПС).Утре и с танкетка.Без умения,без мисъл,непознаващи посоките,заети да се гримират и възхищават на себе си,абсолютни некадърници зад волана.Само в US има такъв процент шофьорки.Да,виновен е шофьора на автобуса,ако е бил стиснал телефона с рамо и се е опитал да контрира удара от дясно.Водачката всъщност се е забила и подействала като трамплин за автобуса, а пък той не се управлява от Сандра Бълок.Тя първо изпреварва,после мисли какво тропа в таралясника.Затвор!
92
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма никакви сериозни следи нито по гумата, нито по калника.
91
3
 
4
 
! Отговори
КОрнелчо Нинов преди 6 години
До единаре престани па ти да дрънкаш все едно и също по всички статии. Ти баща й ли си на тая торба. Ако наистина си пилот, много добре знаеш, че и камък на пистата може да обърне самолет. За удар в гумата на автобус пък да не говорим. Виновна е и ще си лежи в затвора.
90
3
 
3
 
! Отговори
един преди 6 години
До 123Сещаш ли се, че ако има удар, той ще е в задната част на калника и ще има следи от удара? Това, че отпорен от предна страна, нищо не значи! Възможно е да са го отпрали докато са се мъчили да отворят малкото шкафче за инструменти.
89
8
 
14
 
! Отговори
Чист ариец преди 6 години
Как се разбира дали един шофьор е любезен? Може би ако спира на всеки километър, ако пуши с пътниците или им разказва вицове и се хили неистово??? Ако си мълчи и си спазва графика, значи е нелюбезен. На това пикле май родата на момата му е подхвърлила някой лев. За говорене по телефона просто става смешно - всички са с хендс фрии.
88
4
 
13
 
! Отговори
някой преди 6 години
За какво да спира за почивка на 2 часа път? Самолетът каца ли за почивка? Нали като спре на някоя бензиностанция и не може да ги събере 40 мин после. Това момиче ако гонеше самолет дали щеше да иска да *** на лукойла?И естествено, че няма да пуска хората с храна в автобуса, това си е общо правило във всички автобуси.
87
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 6 години
До единЗначи вземи едни МНОООГО големи очила (явно имаш нужда) и погледни пак. Дори и от тази снимка си личи.
86
4
 
4
 
! Отговори
един преди 6 години
До 123Не пропангандирам и не пледирам за никого,който е виновен да си понесе последствията, но на снимката се вижда, че калника на автобуса е абсолютно здрав и няма следи от удар! Просто няма как реното на прав път да удари гумата на автобуса.
85
2
 
6
 
! Отговори
до един преди 6 години
Не мога точно да кажа какво се е случило, не съм бил там. Спомням си обаче, преди доста години в Пловдив, едно автомобилно чудо от марката ЗАЗ, удари странично на кръстовището на Ив. Вазов с Авкс. Велешки самосвал ЗиЛ 130 и го обърна. Вярно, че ЗиЛ 130 е по-лек от автобуса, но и скоростта на двете МПС-та е била далеч по-малка от тази по магистралата!
84
2
 
7
 
! Отговори
123 преди 6 години
От снимката ясно се вижда, че го е ударила точно в лявата гума. Положението е ясно, шофьора е нямало какво да направи, ама нали майката на момичето е казала, че "до последно ще пропагандирате за нея".
83
7
 
8
 
! Отговори
123 преди 6 години
Леле как са се активизирали кутевчетата. Комунистическата кака не може да кара и удря рейс-а и понеже рейс-а е герберски, шофьора е виновен, че някаква го удря. А пропагандата си върви, ли върви. А истината е, че тези дето е трябвало да сложат хубави мантинели са виновни, НО затова всички си мълчат, ЗАЩО ЛИ?!