Златарица на нож срещу роми: Мъж ограбил и искал да насили баба

Жителите на града искат новозаселилите се да бъдат изкарани от града
27 апр 2018 12:00,
124

Пореден случай на агресия. 36-годишен мъж ограби и опита да изнасили 75-годишна жена от Златарица. Мъжът е обявен за национално издирване. Хората в града обаче разказват, че той е част от група самонастанили се роми, които системно ги тормозят и настояват те да бъдат изселени от града.

Още по темата

75-годишната баба Мария от години живеела сама в къщата си в град Златарица. Във вторник вечерта, малко след 22 часа, в дома ѝ нахлул 36-годишен мъж от ромски произход, който от известно време живеел в изоставена къща.

Задигнал ѝ единствените 100 лева, които имала в момента, вземал дебитните ѝ карти и опитал да я изнасили… и така няколко часа.

Накрая жената успяла да избяга и да се добере до къщата на племенниците си. Мъжът избягал веднага, а тя е настанена в неврохирургията на Великотърновската болница.

Десетки жители на Златарица излязоха на протест и настояха за реакция от страна на отговорните институции.

Хората се събраха, за да настояват за сигурност за себе си.

"И други са тормозили, други жени и семейства. Тормозят деца и кражби също има. Според мен трябва да се изолират тези хора, които са дошли", сподели пред Bulgaria ON AIR жител на Златарица.

Според кмета на града Пенчо Чанев няма механизъм, с който общината да изсели самонастанилите се роми.

"Нещата са сбъркани. Полицаите установяват, че някой живее самонастанил се, няма адресна регистрация и им съставят актове. От друга страна те не знаят дали собственикът ги е пуснал с пари или да пазят имота му", обясни Чанев в ефира на "България сутрин".

Кметът каза също, че въпросната група роми са от сливенския край и не искат да се интегрират. По думите му те не зачитат никакви норми и правила. Пенчо Чанев обеща по-засилено полицейско присъствие и други мерки, които ще се обсъждат на среща между институциите през следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
28
 
! Отговори
56565232 преди 5 години
Ние ако се подкрепяхме, както ***...лите, далече щяхме да стигнем. Въпрос на желание и време е, да си вземем по едно оръжие и да разчистим това, което трябва. Щом няма кой да подсигури спокойствие на хората, май ние сами трябва да го направим. Няма дори кой да разбере кой го е извършил.
13
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Генерал Стою Иванов Неделчев (Чочоолу) с прякор Пантерата и Бай Драгия е намерил преди време решение на проблема. Призовавам да се почерпим от опита на този велик Българин за да се справим с проблема.
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както казват криминалистите, няма труп, няма престъпление.
11
0
 
24
 
! Отговори
ХоХо преди 5 години
Докато ни управляват разни саморасли политици не чакайте нищо хубаво !
10
1
 
18
 
! Отговори
Без думи преди 5 години
До Тихи Да ти кажа прости сме ... тъжен факт !!! А най-страшното е, че не го разбираме а и ни убеждават, че сме гражданско общество ... не не сме общество а сбирщина д.е.б.и.ли
9
1
 
37
 
! Отговори
Кмете,кмете-е-е преди 5 години
Т.нар. кмет надълго и нашироко обяснява как няма да се реши проблема ,защото ще изгуби *** си електорат.Всъщност *** са точно толкова виновни ,колкотои псевдо-кмета , защото мечката скача според тоягата .При бай Тошо защо и един ман.гау не смееше да ни подаде и носа навън - тогавашната милиция пипаше здраво , за разлика от сегашните балетмайстари.
8
0
 
30
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Къде е сега докторът да го прати при плъхчо...Друго спасение от тази напаст- НЯМА
7
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Използва че са възрастни хора в селото и няма някой здрав мъж да го усуче с циментов кол във врата
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До "Не мога да разбера ..." В коментарите триенето най-вероятно е автоматично и са се подсигурили, че не се използва думата в някакъв контекст на насаждане на омраза примерно. Връзват си гащите просто защото са отговорни за сайта си.
5
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БХК къде сте?
4
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да разбера защо след като пишат етноса в статията в коментарите се трие споменаването му
3
0
 
49
 
! Отговори
Тихи преди 5 години
Биян ни, изнасилват ни, живеят на наж гръб и т.н.Ние българите сме много добра нация.Обаче разликата между добрината и глупоста е много тънка понякога.А дали не сме глупави ?
2
0
 
37
 
! Отговори
Дедо поп преди 5 години
А някой пипне *** а е скочил целия хезенски комитет да го спасяна
1
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При бай Тошо този щеше да е в някоя уранова мина докато се разкази,сега даже и условно няма да го осъдят