Златарица на нож срещу роми: Мъж ограбил и искал да насили баба

Жителите на града искат новозаселилите се да бъдат изкарани от града
27 апр 2018 12:00,
124

Пореден случай на агресия. 36-годишен мъж ограби и опита да изнасили 75-годишна жена от Златарица. Мъжът е обявен за национално издирване. Хората в града обаче разказват, че той е част от група самонастанили се роми, които системно ги тормозят и настояват те да бъдат изселени от града.

Още по темата

75-годишната баба Мария от години живеела сама в къщата си в град Златарица. Във вторник вечерта, малко след 22 часа, в дома ѝ нахлул 36-годишен мъж от ромски произход, който от известно време живеел в изоставена къща.

Задигнал ѝ единствените 100 лева, които имала в момента, вземал дебитните ѝ карти и опитал да я изнасили… и така няколко часа.

Накрая жената успяла да избяга и да се добере до къщата на племенниците си. Мъжът избягал веднага, а тя е настанена в неврохирургията на Великотърновската болница.

Десетки жители на Златарица излязоха на протест и настояха за реакция от страна на отговорните институции.

Хората се събраха, за да настояват за сигурност за себе си.

"И други са тормозили, други жени и семейства. Тормозят деца и кражби също има. Според мен трябва да се изолират тези хора, които са дошли", сподели пред Bulgaria ON AIR жител на Златарица.

Според кмета на града Пенчо Чанев няма механизъм, с който общината да изсели самонастанилите се роми.

"Нещата са сбъркани. Полицаите установяват, че някой живее самонастанил се, няма адресна регистрация и им съставят актове. От друга страна те не знаят дали собственикът ги е пуснал с пари или да пазят имота му", обясни Чанев в ефира на "България сутрин".

Кметът каза също, че въпросната група роми са от сливенския край и не искат да се интегрират. По думите му те не зачитат никакви норми и правила. Пенчо Чанев обеща по-засилено полицейско присъствие и други мерки, които ще се обсъждат на среща между институциите през следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
2
 
! Отговори
До осман преди 5 години
Ти също пишеш на Български..роден си в България..явно не се смяташ за такъв ! Какво правиш тук тогава... все пак Турция е съседната държава ,не е на марс ..Бил ли си в Златарица ? ..'бил ли си в десетките малки градчета и села където живеят само пенсионери и много роми ?? Кой да ги бие .. Бабите ???
73
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
67 Вкарай такъв закон и ще избие много лошонот другия край. Не само, че няма да се качат заплатите, аминще спаднат, зщаотониконом робството ще е легализирано.
72
0
 
6
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
Може ли едно предложение.Армията и без друго нищо съществено не може да направи,защо не дадат на тези наши много,,обгрижвани,, сънародници по 10 декара пустеещи земи и да си изкарват прехраната в компанията на армията.
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От ударнааата вълна отлитат 20-30 метра. Нинджите идааат
70
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 55 И аз познавам роми, които бачкат, ама такива, които плащат данъци........
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 71Официално има апел да се върнат в прародината.Предполагам, че има предвидени начини за посрещането и настаняването на онези, които откликнат на поканата. Все пак, Индия е страна с древна култура и вероятно са замислили мъдро решение по този въпрос. Пък и там много-много не се церемонят с лица, които създават проблеми.
68
0
 
19
 
! Отговори
До Дракон преди 5 години
И дотам ще се стигне, ако нашите управляващи продължат дословно да изпълняват нарежданията на новите ни "Големи братя"!Наложително е да вземат пример от Виктор Орбан, който твърдо държи Унгария да си остане член на ЕС, но същевременно се стреми да затвърди в държавата си такъв обществен ред, който да отговаря на нейната специфика.У нас, спрямо ромите десетилетия наред се прилагаха неподходящи поощрителни мерки. С възникналите в резултат на това проблеми ние ще се справим - с доброили с лошо!
67
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Индия въобще не ги приема. Напротив, те са изселени оттам точно заради начина си на живот.
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е нали трябва някъде да ги заселят, след като ги изселят. В затвора също няма места, пък и за тях там е песен. За гaзoви камери още не сме узрели.
65
0
 
12
 
! Отговори
ОмръзнаМи даПовтарям преди 5 години
1. Акао здрав, пълнолетен човек не може да докаже, че има пари или ренти, от които да се издържа, а също и няма лице, което да потвърди с нотариално заверен документ, че му е поело издръжката и че наистина е в състояние да го издържа, въпросният човек ПРИНУДИТЕЛНО да бъде настаняван на работа, ако не се е погрижил сам да си намери такава. Защото в противен случай, за да живее, ще трябва да краде, проси или проституира.2. Ако не приема това правило, да го лишат от гражданство (Индия ги приема).
64
0
 
7
 
! Отговори
Много триете! преди 5 години
Ами изтрийте си Заглавието на статията!
63
1
 
7
 
! Отговори
до 66 преди 5 години
Пикльо , демокрацията - няма да я познаеш и ако те удари в 2та пръста челце!
62
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е част от демокрацията. Трееше вече да сте свикнали...
61
0
 
7
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Dnes.bg - gipsy site
60
6
 
11
 
! Отговори
до 60 преди 5 години
Кой не скача е червен! Кой не скача е червен!И така до гасене на шалтера!----------------------------Гaлош - бай ти Тошо ги събираше от съседните държави с хиляди!Ама ти откъде да знаеш - не го пише в партийните тезиси
59
0
 
4
 
! Отговори
"-" преди 5 години
ЕС да осигури безплатни секс кукли на ромите!Така ще се регулира и раждаемоста сред етноса!!!!!!!-)))
58
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зимайте пример от Германия! И там ги клатат афроараби, ама ей на, траят си!
57
1
 
9
 
! Отговори
123 преди 5 години
Ако са наистина "на нож", къде са им труповете на избитите врагове. Пародия.
56
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой не скача е червен! Кой не скача е червен!И така до гасене на шалтера!
55
1
 
19
 
! Отговори
Дракон преди 5 години
Единствено решение конц...лагер!!!