Руските туристи ни заобикалят! Засега са с 15% по-малко

Държим много на тях, но още чакат за визи
28 май 2018 12:15, Петя Славова
243

В началото на новия летен туристически сезон се появи прогноза за спад на руските туристи у нас. Това обаче бе опровергано след посещението на министър Николина Ангелкова в Русия.

Още по темата

Директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов обясни, че към този момент има 15% заявени по-малко полети, но те могат да бъдат възстановени по някакъв начин и допълни, че трябва да се изчака, за да се види дали наистина ще има спад на туристи от Русия по българското Черноморие.

"Проблемът с визата продължава да стои", припомни Драганов в студиото на "България сутрин".

Той дори разказа, че някои български хотелиери поемат по 50 евро разходи на руснаците, за да могат туристите да си изкарат виза.

Поли Карастоянова, която е изпълнителен директор на Националния борд по туризъм, определи Русия като специфичен пазар, който се влияе много от нагласата на управляващите към дадена страна.

"Туризмът е поле на икономическа дипломация. Най-малките нюанси на отношенията между страните имат своята проекция по отношение на туризма", обясни Карастоянова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ именно агресивното говорене срещу Русия на български политици е причина за очакване на задържане на броя на туристите от тази страна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крим е окупиран, за неразбралите да обясня, че там на всеки десет *** има един шапкар с автомат, който е готов да ги избие ако гъкнат. Смехотворно е да се твърди, че руснаците биха могли да почиват там
36
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КорекцияДо 24Крим е военна база бе, и моста до Крим е военно съоръжение !В Русия никога не се прави нещо за хората (ако не се смятат казармите) и не случайно повече от 90% от огромната територия, която са заграбили е Запрещенная зона !
35
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мене лично няма да ми липсват наглите, с имперско самочувствие, никакво възпитание и миришещи на пот отдалеч рускини по плажа.
34
1
 
18
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Само който не е бил на море извън бг може да твърди, че нашия морски туризъм става за нещо. Цялото ни черноморие предлага само наливане с никокачествен алкохол, мизерни хотели и евтини жени. Ако имате шанса да поообиколите поне малко дори само в Гърция ще ви стане ясно колко жалка е картинката. Дори само халкидики и кавала предлагат много повече от черноморието, а те са най-евтините места.
33
1
 
7
 
! Отговори
777 преди 5 години
Браво, барем смъкнат малко цените, че и аз да ида на море...
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 25Крим е водна база бе, и моста до Крим е военно съоръжение !В Русия никога не се прави нещо за хората (ако не се смятат казармите) и не случайно повече от 90% от огромната територия, която са заграбили е Запрещенная зона !
31
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валутният курс на лева е много скъп, а Турция обезцени и там е поевтино.
30
7
 
9
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
До Хасан ЮзюлмезАма туркините грозни ,бе аркадаш !!! А българките -КРАСОТА !
29
5
 
13
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Ще ни заобикалят зер ! Дянков им би шамари,Плевела и той ! Баце не знае на кой свят е...Що да идват !!!
28
5
 
8
 
! Отговори
Хасан Юзюлмез преди 5 години
Елате на Кушадасъ да видите какво се казва курорт
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега пък кримския мост ни е виновен
26
10
 
8
 
! Отговори
Хасан Юзюлмез преди 5 години
Рашките не ви трябват, ние в Турция им сърбаме попарата от доста време
25
1
 
20
 
! Отговори
факт преди 5 години
До БългаринаПрав си сега това не е туризъм,хотелите са перални за пари на престъпници който се гаврят с своите работници и служители.
24
2
 
19
 
! Отговори
невероятно,но факт преди 5 години
Вижте сега,трябва да се гледа реално.Кримският мост не е направен случайно и една от причините е да се улеснят руснаците да летуват в Крим.Там се хвърлят и големи пари за подобряване на обслужването.Ако руснаците реализират плана си ще ще дръпнат значителна част от туристите.Може да се очакват и много големи спадове!Както всички знаят,много е приятно дестинациите за почивките да се разнообразяват!
23
8
 
16
 
! Отговори
там преди 5 години
И аз бих заобикалял това блато наречено туризъм у нас,ходя и ще хода в Турция на почивка където се чувстваш истински човек в техните хотели.
22
11
 
14
 
! Отговори
Туризмо преди 5 години
Какво сте ревнали за руските туристи,за какво са ни тези пиандурници,при положение,че всичко е пълно! Това за тролски опорки всяка година да реват,че сезона е пред провал,заради отлива на руски туристи,а ние бележим ръст в печалбите!
21
6
 
16
 
! Отговори
хахахахахах преди 5 години
До антиватникправ си. На нас ни трябват пъяни и дрогирани англета и шведи да висят на олинлузив и кат се налеят добре да поритат камериерките в главата. А кат се приберат да искат обещетение, че небето било синьо пък те разчитали да лилаво.
20
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вън на всички руски шпиони от България !
19
4
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Руснаците вече не са туристи у нас. Те са собственици на имоти по морето.
18
8
 
20
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Туризъм имахме преди 89г сега имаме визитация на тежко болен инвалид с елементи на лекарска помощ. Искам Путин да ги посъветва да си продата имотите тук и да станем черна точка на картата на руските търговски партньори, е тогава ще раберат русофобите по морето що е то мизерия по европейски