Бавното каране, повод за… пистолет!? Разказва депутатът от БСП Явор Божанков

Размахалите оръжието обаче твърдят, че той ги провокирал с държанието си
Обновена: 18 юни 2018 09:17 | 18 юни 2018 09:00,
165
Бавното каране, повод за… пистолет!? Разказва депутатът от БСП Явор Божанков
Снимка: Flickr

Депутатът от БСП Явор Божанков, който бе заплашен с пистолет на магистрала "Хемус", разказа, че първоначално не е повярвал, че заради такава дреболия, срещу лицето му ще бъде насочено оръжие.

"В първия момент въобще не можах да повярвам. Бях шокиран, че за такава дреболия някой може да извади оръжие, при условие че нищо не е станало. След това бях по-скоро ядосан, че законност, ред може за някого нищо да не означава. Посред бял ден си правим каквото искаме, все едно сме в 90-те години", коментира той пред "24 часа".

Още по темата

Dnes.bg припомня, че случката се разигра към 14 часа в петък, докато Божанков и негов приятел се прибирали с личната "Шкода" на депутата към Горна Оряховица.

Около 15-ия км на магистрала "Хемус" той се движел в лявата лента, когато зад него се приближил сив "Мерцедес" и започнал да му присвятва с фарове. Щом се прибрал в дясната лента, другата кола се изравнила с него, а човекът до шофьора извадил боен пистолет.

"Около 10 секунди хората, които ми размахаха пистолета, караха успоредно до мен. Бяха ядосани, техният прозорец беше свален и нещо крещяха, но моят не беше и нямаше как да чуя. Първоначално реших, че е някой, който ужасно бърза, а те - недоволни, че мудничко съм се прибрал в дясната лента, не харесали стила ми на шофиране. А преди това изобщо не сме се засичали, не ги познавам, не сме имали какъвто и да е контакт", разказа левият депутат.

Божанков подал сигнал на тел. 112 и полицията реагирала много бързо. Мъжете били спрени около 56-ия км на "Хемус". Те са родом от Левски, не са познати на МВР, казаха разследващи.

Според Божанков едва в полицията в Правец станало дума, че е депутат, защото имало въпрос дали тази агресия не е свързана с работата му. Категоричен е, че на спешния телефон не е казвал, че е депутат.

Докато чакали да им снемат обяснения, мъжете от Левски не направили дори опит да се извинят. Версията им за случилото се е друга - обяснили пред полицията, че шофьорът на "Мерцедес"-а наистина присветнал 2 пъти на "Шкода"-та да отбие.

Депутатът обаче не се подчинил и дори 2 пъти натиснал спирачки, което е могло да предизвика катастрофа. Когато се изравнили, шофьорът на мерцедеса вдигнал ръце към депутата с въпрос: "Какво правиш, бе?".

Тогава Божанков показал през прозореца депутатската си карта. Отричат да се е вадило оръжие. Полицията обаче е иззела от „Мерцедес“-а законен пистолет.

Двамата били задържани за 24 ч и след това пуснати. Прокурор не е удължавал ареста им. Обвинения все още не са повдигнати на никого, тъй като прокуратурата в Ботевград събира доказателства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
15
 
11
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
това, че малкото комсомолче не обича да го изпреварват и да дава път, щото е депутат и е "постигнал всичко сам", не означава че собствениците на мерцедес за 5000 лева(заедно с касетите на миле китич вътре) са мутри. като "просто" си изпреварваш и си видимо по бавен от колата отзад , даваш път, щото иначе си опасен за движението. а ако подминаващия те движи с 200 си е негов проблем. малко стана като оня веган дето срезал гумите на линейка що била спрела не къде на него му харесва.
38
1
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 5 години
До Изгърбич Задвратян Един плюс повече имаш от мен освен за написаното и за КУЛТУВОТО име :) Развесели ме определеноВесел ден
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Депутатът кара Шкода Фабия, как така бе, нали всичките бяха хрантутници?
36
0
 
12
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
Принципно - на пътя е редно да се кара с възможно най-малко риск. Да се избягват всякакви конфликтни ситуации. Щото при 100 и км/час сблъсък, преобръщане и прочие - мнооооооого боли, ако въобще си жив. Струва ли си ???!!!
35
2
 
17
 
! Отговори
ОЛЕЕЕ... преди 5 години
ГЛЕДАХ ГО ПО НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ И КАКВО МИСЛИТЕ ЧЕ СЕ ВИДЯ ВИКТОР НИКОЛАЕВ БЕШЕ НА ТРЪНИ ДА НЕ ВЗЕМЕ ДА КАЖЕ НЕЩО ПРОТИВ УПРАВЛЯВАЩИТЕ САМО ДЕТО НЕ КАЗА ХАЙДЕ ТРЪГВАЙ СИ ВЕЧЕ А ТОЗИ ДЕПУТАТ МНОГО ДОБРЕ ОБЯСНЯВАШЕ- СПОРЕД МЕНЕ БЕШЕ ПРАВ - НАЛИ ЗНАЕТЕ РИБАТА ОТКЪМ КЪДЕ СЕ ВМИРИСВА А ТЕЗИ ЗАЩО ИМАТ ПИСТОЛЕТ ЗАЩО НИКОЙ НЕ ОБЯСНЯВА ТОВА И ОЩЕ МАЛКО И ЩЕ ПОВЯРВАТ НА ТЯХНАТА ВЕРСИЯ ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ ТАКА ЩЕ ГОВОРЯТ НЯМА ДА КАЖАТ ЧЕ НЯМАТ ПИСТОЛЕТ ИЛИ ЧЕ НЕ Е СТАНАЛО ТАКА
34
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз така като се обадих на 112 за еди кайен, който 5 км по магистралата ме засичаше и биеше спирачки пред мен, казах номер, цвят, ония *** викат добре, ще го спрем на караулката, и накрая нищо. Та много се съмнявам тоя да не е казал, че е депутат.
33
13
 
10
 
! Отговори
Деси Радева преди 5 години
Като си кара бавно, има си дясна лента!
32
3
 
33
 
! Отговори
бмп преди 5 години
Какво значи бързал някой си? Бил карал човек с инфаркт или родилка...Стига с тия филми! Тук става въпрос за следната ситуация -изпреварваш някой, изравнил си се с него, и в това време те настига отворкото и започва да мига с фаровете да се дръпнеш, неизвестно къде обаче освен да се издигнеш като хеликоптер! Е на такива им натискам спирачката. Като се изравним тръгва да гледа лошо, но после се обръщана другата страна, и прави всичко възможно да не го настигна!
31
12
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
така, предполагам е чиста случайност, че в независимите национални медии не пише нищо за алкохолен тест и такъв за наркотици. той е депутат, нема начин да е бил на кокаин и да е решил че е безсмъртен. нали?
30
1
 
32
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Кандидат Мутри...От 100 такива случаи дали ще има и 2 за които си заслужава бързо да се изнесеш вдясно...Пишлеметата присветват защото карат Мерцедес...адреналин в големи количества,чувство за безнаказаност...И това за жалост го има само у нас...В чужбина ако водач на МПС те пристеснява и ти свири,се обаждаш на 112 и го спират за неправилни действия на пътя...не говоря за насочен пистолет.Откъм култура на движение сме много зле....
29
2
 
34
 
! Отговори
форда преди 5 години
Това с агресивното каране - пресветване, притискане, клаксони и пуснати мигачи е ужасно, както и да се правиш на интересен и да не се мърдаш от лявата лента и да викаш е'бал са им май..та. На нашите магистрали не може да се кара нормално - слагам колата на темпомат 120 - 130 и не става - в дясната лента се влачат а в лявата ще отнесат. Мутренските години от средата на 90-те се върнаха с пълна сила, само че мутрите се увеличиха до около 7 милиона - всеки се мисли че е най - велик.
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мерцедесарите са роми ,изпитващи омраза към всичко българско.Депутатът случайно им с е изпречил, можеше да бъде ограбена и изнасилена баба или някой друг българин.
27
4
 
25
 
! Отговори
666 преди 5 години
До ГогатаОграничението е 140 на магистрала, и ако не е с специален режим на движение може да присветква колкото си иска, никой не е длажен да отбива особено, когато изпреварва и се движи с максималната позволена скорост. Е-ти бързаците.
26
16
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
нали бил "просто изпреварвал"? младото шумкарче май си е просило кьотека и версийката му леко издиша, а?
25
3
 
23
 
! Отговори
Пепи преди 5 години
До Анонимен 11Абсолютно прав си. Ограничението е 130 -140 км. Това ,че някой има 500 коня и може да пикира над лентата си е негов проблем. Като няма никой на пъта и даи зилита, катапултира или там каквото ще. Като има други участници да се съобразява.Аз лично карам максимално 140-150 по същата причина разбитите и с коловози от тирове десни ленти, но никога не съм присветнал на някого щото е по-бавен от мен
24
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А би вие видяхте ли ги какви мууутанти са тия с Мерцедеса???
23
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
"Полицията реагирала бързо" - Според статията случката се разиграла около 15км на автомагистрала Хемус. Момчетата били задържани на 56 км на автомагистралата.Това са 31 км по късно (имайки предвид и ремонтите по мостовите съоръжения)или някъде обърнато като време 30 мин. при условие, че човека е и депутат.Ами ако беше обикновен човек като нас някъде след Варна в акваторията на Черно море можехме да имаме шанс и ние да получим шанс на полицейка намеса.
22
2
 
4
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
Много си смело АМА зад монитора
21
15
 
8
 
! Отговори
аз преди 5 години
Както и предполагах, дупетатът е набивал спирачки пред тях. По закон трябва да кара на извънградско в най-дясната лента, освен ако не изпреварва. Жалко, че никой няма да му търси отговорност. А препратките му към 90те са жалки. Ако бяхме 90, да са го светнали или най-малкото потрошили от бой.
20
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се знае какви нагли лъжци са от БСП, версията на другите е по-вероятна.