Бавното каране, повод за… пистолет!? Разказва депутатът от БСП Явор Божанков

Размахалите оръжието обаче твърдят, че той ги провокирал с държанието си
Обновена: 18 юни 2018 09:17 | 18 юни 2018 09:00,
165
Бавното каране, повод за… пистолет!? Разказва депутатът от БСП Явор Божанков
Снимка: Flickr

Депутатът от БСП Явор Божанков, който бе заплашен с пистолет на магистрала "Хемус", разказа, че първоначално не е повярвал, че заради такава дреболия, срещу лицето му ще бъде насочено оръжие.

"В първия момент въобще не можах да повярвам. Бях шокиран, че за такава дреболия някой може да извади оръжие, при условие че нищо не е станало. След това бях по-скоро ядосан, че законност, ред може за някого нищо да не означава. Посред бял ден си правим каквото искаме, все едно сме в 90-те години", коментира той пред "24 часа".

Още по темата

Dnes.bg припомня, че случката се разигра към 14 часа в петък, докато Божанков и негов приятел се прибирали с личната "Шкода" на депутата към Горна Оряховица.

Около 15-ия км на магистрала "Хемус" той се движел в лявата лента, когато зад него се приближил сив "Мерцедес" и започнал да му присвятва с фарове. Щом се прибрал в дясната лента, другата кола се изравнила с него, а човекът до шофьора извадил боен пистолет.

"Около 10 секунди хората, които ми размахаха пистолета, караха успоредно до мен. Бяха ядосани, техният прозорец беше свален и нещо крещяха, но моят не беше и нямаше как да чуя. Първоначално реших, че е някой, който ужасно бърза, а те - недоволни, че мудничко съм се прибрал в дясната лента, не харесали стила ми на шофиране. А преди това изобщо не сме се засичали, не ги познавам, не сме имали какъвто и да е контакт", разказа левият депутат.

Божанков подал сигнал на тел. 112 и полицията реагирала много бързо. Мъжете били спрени около 56-ия км на "Хемус". Те са родом от Левски, не са познати на МВР, казаха разследващи.

Според Божанков едва в полицията в Правец станало дума, че е депутат, защото имало въпрос дали тази агресия не е свързана с работата му. Категоричен е, че на спешния телефон не е казвал, че е депутат.

Докато чакали да им снемат обяснения, мъжете от Левски не направили дори опит да се извинят. Версията им за случилото се е друга - обяснили пред полицията, че шофьорът на "Мерцедес"-а наистина присветнал 2 пъти на "Шкода"-та да отбие.

Депутатът обаче не се подчинил и дори 2 пъти натиснал спирачки, което е могло да предизвика катастрофа. Когато се изравнили, шофьорът на мерцедеса вдигнал ръце към депутата с въпрос: "Какво правиш, бе?".

Тогава Божанков показал през прозореца депутатската си карта. Отричат да се е вадило оръжие. Полицията обаче е иззела от „Мерцедес“-а законен пистолет.

Двамата били задържани за 24 ч и след това пуснати. Прокурор не е удължавал ареста им. Обвинения все още не са повдигнати на никого, тъй като прокуратурата в Ботевград събира доказателства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
9
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Нещата може и да се оправят ако такива случки зачестят, индийците и мутрите вкарат в моргата малко магистрати и депутати, па тогава властта може да се усети, че не е недосегаема и държава вече нямаме.
18
34
 
11
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
Щом някой ти светка с фарове и иска път - си длъжен да му го дадеш ! Не е твоя работа , защо бърза, с колко кара и т. н. Ако кара човек с инфаркт за болница; или родилка - кво, да слезе и се обяснява на некой си ?...
17
10
 
24
 
! Отговори
бмп преди 5 години
Лично аз, ако някой нагляр вземе така да ми святка с фаровете, натискам спирачка. Ако иска да се бием, ако иска да стреля, ако иска да звъни в полицията или на баба си! Готов съм на всеки вариант!
16
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хем не ги чул какво казват, хем разбрал че са ядосани заради мудното му шофиране и стилът му на каране. Така де всеки си има по нещо, единият депутатска карта, другият пистолет
15
10
 
5
 
! Отговори
Денисс преди 5 години
В тази държава,в която ти може да си депутат ,а тиквата премиер,какво да се случи?Как все ви бият и все на вас се случва?Като вземете карти и се забравяте.Ако си читав и се държиш като мъж,що си вееш картата,а сега ревеш!*** с карти!*** ти трябват-***!
14
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо е толкова учуден? Щото е депутат и на него такива работи не могат да му се случат?
13
8
 
15
 
! Отговори
123 преди 5 години
До Анонимен 7Абе пише, че нямат криминално досие, и че пистолетът е законен, т.е. едва ли са роми. А тоя *** дето се води депутат кой знае как се е държал и знам какъв е защото му гледах интервю по телевизията.
12
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали е имунизиран, що се плаши, ааа, или той имунитета не важи за патроните. Долни сте депутатите, лъжци и крадци
11
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
"Полицията реагирала бързо" - Според статията случката се разиграла около 15км на автомагистрала Хемус. Момчетата били задържани на 56 км на автомагистралата.Това са 31 км по късно или някъде обърнато като време 30 мин. при условие, че човека е и депутат.Ами ако беше обикновен човек като нас някъде след Варна в акваторията на Черно море можехме да имаме шанс и ние да получим шанс на полицейка намеса.
10
7
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво означава бавно каране? Че не караш с 250 ли? Аз едно време по "Тракия" си карах със 120-130 в лява лента и ме болеше фара за такива, които светкат с фаровете. Като искат да излитат, да минат през полето. Просто дясната лента беше изключително разбита. Качат се у некоя по-скъпа кола и си мислят, че хората навсякъде трябва да ги пускат все едно са линейки и пожарни.
9
2
 
14
 
! Отговори
Свободен българин преди 5 години
До Анонимен 5 -"Подобни случки са показателни , защо не трябва да се облекчи режимът за оръжие." - Подобни случаи са ПРИЧИНА ДА СЕ ИЗЗЕМЕ оръжието. А при неправомерната му употреба да се носи по-строга отговорност. Докато правоохранителните органи не могат (или не искат-няма значение) да защитават гражданите, това право се предоставя на цивилните лица, с всичките последици от това. Много е ясно.
8
0
 
27
 
! Отговори
младен преди 5 години
За тия дето питат що е бил в лявата лента, не че съм 100% сигурен че точно такъв е случая но на въпросната магистрала има доста участаци в които за да се движиш в средната лента ти трябва БТР, високопроходим джип или нещо подобно. С други думи ако не си в лявата лента си все едно главният участник в родео.
7
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
депутат е синоним на лъжец.., той бил невинен, а някакъв му вади пистолет
6
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че е депутат, че иначе полицията даже нямаше да си мръдне пръста да търси двата рома!Казвам го без ирония - добре че е депутат че тия да си платят, ама проблема е че обикновените хора нямаме никаква защита срещу агресивни ромове и други бабаити по пътищата
5
42
 
18
 
! Отговори
депутат преди 5 години
Без да оправдавам поведението на агресорите ама и поведението на депутата е меко казано неадекватно! Защо се движи в лявата лента при свободна дясна? Поне от думите му става ясно, че е била свободна и дясната лента... На всичкото отгоре застигнат в лявата лента да удря спирачки?!? Тълкува се като предизвикателство... Така, че не всеки може да изтърпи такова неадекватно поведение...
4
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подобни случки са показателни , защо не трябва да се облекчи режимът за оръжие. На всеки който му се е дало оръжие е за нещо конкретно и по закон са единични случайте при които можеш да го разнясяш в задния джоб .
3
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В страна, която е управлявана вече 10 години от м.у.т.р.а, какво искате!?
2
38
 
24
 
! Отговори
nobi преди 5 години
Когато са свободни и двете ленти, защо караш в лявата ? После му светкали
1
0
 
75
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
А сега да видим , КОЙ даде оръжие на тези олигофрено подобни същества ?????