Бавното каране, повод за… пистолет!? Разказва депутатът от БСП Явор Божанков

Размахалите оръжието обаче твърдят, че той ги провокирал с държанието си
Обновена: 18 юни 2018 09:17 | 18 юни 2018 09:00,
165
Бавното каране, повод за… пистолет!? Разказва депутатът от БСП Явор Божанков
Снимка: Flickr

Депутатът от БСП Явор Божанков, който бе заплашен с пистолет на магистрала "Хемус", разказа, че първоначално не е повярвал, че заради такава дреболия, срещу лицето му ще бъде насочено оръжие.

"В първия момент въобще не можах да повярвам. Бях шокиран, че за такава дреболия някой може да извади оръжие, при условие че нищо не е станало. След това бях по-скоро ядосан, че законност, ред може за някого нищо да не означава. Посред бял ден си правим каквото искаме, все едно сме в 90-те години", коментира той пред "24 часа".

Още по темата

Dnes.bg припомня, че случката се разигра към 14 часа в петък, докато Божанков и негов приятел се прибирали с личната "Шкода" на депутата към Горна Оряховица.

Около 15-ия км на магистрала "Хемус" той се движел в лявата лента, когато зад него се приближил сив "Мерцедес" и започнал да му присвятва с фарове. Щом се прибрал в дясната лента, другата кола се изравнила с него, а човекът до шофьора извадил боен пистолет.

"Около 10 секунди хората, които ми размахаха пистолета, караха успоредно до мен. Бяха ядосани, техният прозорец беше свален и нещо крещяха, но моят не беше и нямаше как да чуя. Първоначално реших, че е някой, който ужасно бърза, а те - недоволни, че мудничко съм се прибрал в дясната лента, не харесали стила ми на шофиране. А преди това изобщо не сме се засичали, не ги познавам, не сме имали какъвто и да е контакт", разказа левият депутат.

Божанков подал сигнал на тел. 112 и полицията реагирала много бързо. Мъжете били спрени около 56-ия км на "Хемус". Те са родом от Левски, не са познати на МВР, казаха разследващи.

Според Божанков едва в полицията в Правец станало дума, че е депутат, защото имало въпрос дали тази агресия не е свързана с работата му. Категоричен е, че на спешния телефон не е казвал, че е депутат.

Докато чакали да им снемат обяснения, мъжете от Левски не направили дори опит да се извинят. Версията им за случилото се е друга - обяснили пред полицията, че шофьорът на "Мерцедес"-а наистина присветнал 2 пъти на "Шкода"-та да отбие.

Депутатът обаче не се подчинил и дори 2 пъти натиснал спирачки, което е могло да предизвика катастрофа. Когато се изравнили, шофьорът на мерцедеса вдигнал ръце към депутата с въпрос: "Какво правиш, бе?".

Тогава Божанков показал през прозореца депутатската си карта. Отричат да се е вадило оръжие. Полицията обаче е иззела от „Мерцедес“-а законен пистолет.

Двамата били задържани за 24 ч и след това пуснати. Прокурор не е удължавал ареста им. Обвинения все още не са повдигнати на никого, тъй като прокуратурата в Ботевград събира доказателства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
9
 
! Отговори
Аз преди 5 години
А добре дошли на земята ...ние така живеем и се развъждаме.
58
5
 
1
 
! Отговори
СРЕБРОВ има терор преди 5 години
След активиране на холограмите през терористични камери ,обсебените водачи с е ползват за мръсни екперименти.Следят ги през сателити ползват талони на автомобили и лични документи с зомби съоръжения инсталирани в тях.Тестове в автомобили на зомбирани и озверени водачи ни изправиха косите и ноктите..Готови са да смачкат и танк ако им наруши зомби програмата за нагло висока скорост.
57
13
 
5
 
! Отговори
Българин преди 5 години
комуниста лъже като лидерката си ***
56
0
 
14
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
До анонимен 48 : При тая скорост , някой от двамата нещо да оплете с *** или волана....ще ви събират карантията на един декар ! И защо е всичко това ?
55
11
 
5
 
! Отговори
москвич-бракма хо хо преди 5 години
Комунист ли е само бой те са лужци крадци и убийци
54
7
 
0
 
! Отговори
Ползват холограми преди 5 години
Обсебени от масови убиици чрез терористи на власт в София принуждават милиони водачи да купуват и лепят на предни стъкла на автомобили тежко терористични холограмни оръжия з а масови манипулации/.Новите нагло престъпни стикери продавани чре з полицейски рекет се ползват за трайно декодиране увреждане и обемно проникващо обсебване на милиони водачи.ОЗверяват ги ,зомбират ги ..Ако имат ядрени бомби вколите ще ги накарат д а ги взривяват..
53
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До .за каране в лентата за изпреварване с 60 и за скачане на спирачките вземат кръщелното в дойчланд. не книжката. така че , ако имаше закон, тия от мерцедеса да са в ареста, а комсомолчето да пътува от днес насетне с рейса.
52
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудя се само, как в Германия всеки спазва правилата за движение по пътищата. Било то депутат или обикновен гражданин. Независимо от произхода си. Явно у нас полицията не си върши работата. А и шофьорите, като седнат зад волана, се мислят за всемогъщи. Така от про.стотия и самонадеяност умират хора. Би трябвало всичи да се мислим за това, преди да се качим в колите.
51
4
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До до Изгърбич Задвратяпо добре носи стик за голф, като мен. явно не си драйвер щом не знаеш че за бухалка в багажника се спи в кауша. и тръба от трамвай става. повечето милиционери не разпознават, а сплавта е лека и достатъчна да сцепи на некой с карта, кофти кола и големо самочувствие чутурата ;)
50
0
 
8
 
! Отговори
. преди 5 години
Солена глоба + ъсловна, при следващо провинение директно пандиз, ако имаше закон и съд.
49
1
 
4
 
! Отговори
до Изгърбич Задвратя преди 5 години
А то и винкел ще имам! може и бейзбол да поиграем. В България, в колата всеки е зареден като на война.
48
3
 
9
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Заглавието е силно тенденциозно. Трябва да бъде: карането по правилата-повод за пистолет.Щото съм сигурен, че дупетата е карал с поне 120!
47
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами...От град Левски...какво повече да си говорим. Проблемът е, че станаха повече от вас българите
46
1
 
26
 
! Отговори
Пеевски преди 5 години
Ето поредният пример, че на географското място наречено България няма държава.В една нормална държава, тези от Мерцедеса щяха да са в затвора за много дълго време.Този с пищова за два пъти повече. Дали са отнели оръжието на тези ца.р.в.ули.? Ето как се раздава оръжие в България. Нема такава държава !!!!
45
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен50пробай го с турски тир, автобус на арда тур, или група мотористи, и споделяй опита си от велоалеите след като те пуснат хапчетата.
44
19
 
4
 
! Отговори
Aнонимен преди 5 години
Кара си оня със 60 км и размахва депутатската карта, това да не ти е на полето, я в аварийната.
43
2
 
6
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Смутс реплика на брутален автомат трудно се лови блок на манивела или кози крак. само казвам, не че нещо ;)
42
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Карам със 140, изпреварвам, някакъв ми присветква, леко пипвам спирачките, колкото да севтнат стоповете! Като ме изпревари очите му приличаха на понички.
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен43щото е служебна на партията, и нема заслуги за мерцедес. ето така
40
2
 
4
 
! Отговори
Мене преди 5 години
Божанков го познавах като дете, не знам после как се е развил. Но поне знам, че брат му е *** :)