Ученият - ограбен, насилен и убит! Ревнивият изверг иска вкъщи!

Съпругата на обвиняемия Илия Стоичков - Иванка, е признала всичко в полицията
Обновена: 5 юли 2018 14:28 | 5 юли 2018 13:33,
403
Ученият - ограбен, насилен и убит! Ревнивият изверг иска вкъщи!
Обвиняемият Илия Стоичков; Снимка: Trafficnews

Златен синджир е издърпал от шията на доцент Стефан Нейков обвиненият за убийството в Пловдив Илия Стоичков. След това бижуто е било занесено от съпругата на извършителя в заложна къща. Това съобщи в Пловдивския окръжен съд прокурорът Георги Пенев, който присъства на разглеждане на мярката за неотклонение на Стоичков, цитиран от "24 часа".

Още по темата
Освен побоя и грабежа, бившият преподавател е бил изтезаван и сексуално, стана ясно по време на делото за мярката на обвиняемия.

Аутопсията е установила множество наранявания по главата, кръвоизливи, счупени ребра, разкъсани вътрешности и разкъсване на аналния отвор.

"Убиецът е вкарал бухалката в него", описа зловещата сцена прокурорът по делото Георги Пенев, предаде Trafficnews.

42-годишният Илиян Стоичков, обвинен в убийството на доцент Стефан Нейков, бе доведен с белезници в съда. Още преди да изтече 72-часоватата му мярка за неотклонение, Окръжна прокуратура е внесла искане за постоянно задържане под стража. Делото ще започне след половин час, тъй като адвокатът на Стоичков поиска да се запознае с материалите. Съпругата му не се появи в съдебната зала.

Стоичков и 32-годишната му съпруга Иванка са в основата на жестокото престъпление. Илия е шофьор на камион. Родом е от пловдивското село, където живее заедно с родителите си, съпругата си Иванка и малкия им син. Според съседи през повечето време отсъства от вкъщи, тъй като поема курсове зад граница.

Мотивът за убийството е ревност, тъй като съпругът разбрал за връзка на съпругата си с пенсионирания преподавател. Тя се записала да учи в Аграрния университет още през 2005 година, но по различни причини многократно прекъсвала и не успявала да завърши висшето си образование.

Нейков обещал да ѝ помогне да се дипломира, но в замяна на това поискал някои услуги. Според обвинението, доцентът е поискал и пари, за да помогне.

Докъде точно са стигнали отношенията между двамата е обект на разследването, което в момента продължава.

Съпругът на "вечната" студентка обаче разбрал за случилото се и побеснял. Най-вероятно с помощта на жена си, той решил да заложи капан на преподавателя и да му даде урок. Тя го поканила на среща извън града, близо до Спортната зала до Оризари. Той отишъл, но минути след това на мястото пристигнал и съпругът, въоръжен с бухалка. Нахвърлил се върху него и буквално го пребил от бой. След това го качили в колата и го откарали до Военна болница, където бил паркиран автомобилът на Нейков - "Фолксваген".

Иванка е признала всичко в полицията. След като половинката ѝ отнел живота на преподавателя, тя отнесла оръжието и го захвърлила на брега на река Марица. В унисон с подробния разказ за убийството, униформените са открили бухалката точно на посоченото от нея място.

Прокурор Пенев заяви, че срещу Илия Стоичков предстои да бъде повдигнато и второ обвинение - за грабеж, след като бъдат събрани всички доказателства.

Защитата на Стоичков смята, че мярката "задържане под стража" е прекалено тежка и настоява той да бъде освободен под гаранция.

"Илия не е осъждан, има едно дете. Не виждам как може да считаме, че може да се укрие, след като е помогнал на разследването. Считам, че това не е правилната квалификация. Той не е имал никакво намерение да убива лицето. Бил е афектиран. Възниква въпросът какво друго престъпление може да извърши обвиняемият. Считам, че не е налице да извърши друго престъпление", заяви адвокатът.

Той поиска домашен арест или парична гаранция.

"Илия иска 1000-2000 лева парична гаранция. Иска да бъде до семейството си. Иска да работи, цял живот работил", пледира защитникът.

Припомняме ви, че доц. Нейков е бил открит в безпомощно състояние, със следи от насилие, до колата си на бул. "Христо Ботев" до Военна болница в Пловдив на 2 юли т.г. след 22:00 ч. Минути след пристигане на медицински екип, той е издъхнал.

Окръжна прокуратура остави в ареста 42-годишния Илия Стоичков, предаде "Фокус". Съдът уважи молбата на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, предвид опасността той да се укрие и да извърши ново престъпление, въпреки чистото му съдебно минало. Срещу Стоичков е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК за това, че на 3 юли в Пловдив умишлено е умъртвил Стефан Нейков.

В случай на обжалване съдът назначи дата на заседанието за 12 юли.

*Информацията е обновена в 14:27 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Садо мазо, извратеняк
13
7
 
46
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Лично оръжие за всеки нормален човек ,за да се предпази от слабоумната работническо-селска *** ,която плъзна из градовете вместо да е в ТКЗС-та ;) !!!
12
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде са опитомените патриоти? Няма ли нещо шествие или протест? До кога ще търпим да бият насилват, убиват и ограбват пенсионерите в България?
11
46
 
26
 
! Отговори
нема такава държава преди 5 години
Факт е ,че в Бг се взимат изпити със секс или пари !Как ще се почувствате ,ако разберете ,че жена ви така си взима изпитите ?Не го оправдавам -просто разсъждавам в Бг на всякакво ниво това са начините - връзки,пари или секс !
10
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До живот без право на замяна!Този изверг не заслужава друго!
9
6
 
36
 
! Отговори
Лошия преди 5 години
Убиецът да бъде набучен на кол по метода на Влад Цепеш (Дракула), а жена му да бъде принудена да гледа мъките му.
8
1
 
81
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"След това бижуто е било занесено от съпругата на извършителя в заложна къща." - Освен, че е укрила оръжието на престъплението, студентката още продава откраднатия синджир. Това не е ли предостатъчно за задържането й, като съучастник. Жестоко престъпление с умисъл- заслужават 70г. затвор и двамата.
7
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А жъмбаза какво ще изока?
6
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баси бързака, нищо чудно, че жена му си търсила друг. Бой, обир и любене на оживено място, без да те видят...
5
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спред двамата убийци, доцентът сам се е наденал на бухалката и сам е падал на земята и се е удрял в бухалката и така няколко пъти. Така казват убийците, а МВР и прокуратурата го повтарят като пълна истина.
4
11
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тез аграрни драми. Ясна е работата. Докато тираджията въртял геврека "студентката" си е въртяла опашката. Нищо ново в територията. Просто поредната драма. Оставаме си най-сигурният и стабилни на балканите. Питайте и Радев.
3
8
 
59
 
! Отговори
Лудко преди 5 години
Оценка от МВР: България - най-сигурно и стабилно място на Балканите!И те така .....
2
2
 
110
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Двама убийци социопати, а прокуратурата се почесва и приказва врели-некипели споре дтова какво лъжат убийците. Тази Иванка защо е на свобода? Тя заедно с мъжа си в престъпен сговор са планирали и извършили това убийство, което е повече от очевидно.
1
2
 
16
 
! Отговори
Някой преди 5 години
да ме светне за коя точно спортна зала до Оризари става въпрос, че нещо не се сещам.