Роми – недоволни. Биха сестра в Спешното в Горна Оряховица

Усетих удар в гърба, спомня си дежурната сестра
15 юли 2018 13:45, Петя Славова
203

Пореден случай на нападение над медицинско лице. Този път срещу дежурна сестра в спешното отделение на болницата в Горна Оряховица. Инцидентът е станал в четвъртък през нощта, а по случая е образувано бързо производство.
Още по темата

Сестра Нела Радева имала нощно дежурство в спешното отделение на болницата. В 3 часа след полунощ там била приета възрастна жена с диабетична криза, а с нея били още шестима придружители, всичките от ромски произход.

"Единият от придружителите ме попита какво е състоянието на жената, какви са ѝ изследванията, аз казах лекарят ще ви даде обяснения. При което след мен чувам викове и крясъци: "Какво ти струва ма, да дадеш обяснение". В момента, в който извадих едно стъклено шише, за да пия чай, въпросният човек влезе съвсем спокойно вътре", сподели жената пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Агресивният мъж започнал да снима с телефона си сестра Радева и да я заплашва, че ще подаде сигнал, че употребява алкохол по време на работа. Опитвайки се да избяга навън тя била пресрещната от юмруците на една от жените придружителки.

"Усетих удар с юмрук в гърба, точно в гръбначния стълб между двете плешки", оплака се жената.

По думите на сестра Радева за нея и колегите ѝ сблъскването с агресията на пациентите е ежедневие. Вижте още в репортажа на Мирела Дончева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
16
 
! Отговори
Servus aus Freistaat преди 5 години
Те българските политици обикновенно прихващат само кофтито от т. Нар. Западен модел. Много яс о че с 10 евро осигуровка в БГ може да чакате услуга като за 10 евро. Да колегата Привет от Германия е много прав само че има и много нашенци които се опитват да го карат по нашенски и като ги заболи зъб се сблъстват с тъмната страна на немското здравеопазване. А в Блееегария манжовците си живеят и ще живеят на гърба на бледоликите.
106
0
 
40
 
! Отговори
Ген.Луков преди 5 години
Да не се допускат до лекарска помощ *** ... Колко от тези имат Здравна осигуровка ???? Има ли закони в България или те важат само добросъвестните българи ????
105
3
 
15
 
! Отговори
До Привета преди 5 години
Стига си дуднал като вувузел за твоята Германия! *** кажи на Бойко и Правителството как да си направят здравната реформа - а не на мен - простият бачкатор от Казанлък..
104
37
 
13
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
1/2 от българските роми са в западна Европа !Чудно ми е как поне веднъж не удариха един лекар тук! Причината не е ,че се страхуват от съдебната система ,тук съдебната система дори е по-слаба от вашата , има терористи които са вкарани в затвора само за по 3 или 4 години!Май причината е , че тук лекарите и сестрите си гледат работата и просто няма повод ромите да се саморазправят с тях ! Само в България ромите бият лекари ! Това не ви ли дава повод да си мислите ,че нещо не е на ред с лекарите
103
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е в спешното да сложат пропусквателен режим както на летището, само болни никакви придружители , ако всеки влезе с 10-20 човека - няма да има място за лекари и сестри.
102
4
 
9
 
! Отговори
До Привета преди 5 години
Гут бе,гуг-добре-разбрахме те! Германия е супер-така е било от векове-но от *** Ханс не става-също от векове! Шефът от седмото небе ни нашепва чрез Ванга-Ганчовци,дръжте се за Альошките! Ама защо бе Боже, с тях?! Защото съм ви нарисувал с една четка,чада Мои! Ами това е...
101
23
 
3
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Защо аз като здравно осигурен в Германия имам право на безплатно лечение абсолютно за всичко без значение това колко ще струва на здравната каса ?! Ако лежа в болница плащам само по 10 евро за ден престой в болницата ,ако нямам допълнителна осигуровка за това ! Ако имам такава и тези 10 евро не ги плащам !А вие уж сте здравно осигурени ,а безплатно ви лекуват само 2 кариеса на зъбите , лечението на третия кариес си го плащате !
100
0
 
14
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Има много по важни неща. Важното е че евро председателството беше много успешно. Меркел, Маркон и Тръмп се чудят на големия икономически гений - министъра на финансите Горанов който от една фалирала държава ни превърна в страна членка на ЕС с най бързо растяща икономика.
99
0
 
27
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
До Далече/Защо смятате, че българите са расисти.Може би защото тези сОщества съществуват и живеят от техните данъци изтръгнати от мизерните им доходи или българите трябва да се оставят абсолютно безропотно да бъдат тъпкани,както от питомниците на БХК, но също от различните видове самозвани управляващи
98
2
 
10
 
! Отговори
... преди 5 години
До привет от ГерманияРазбира се, че в Германия няма потребителски такси. Немската система за здравеопазване е финансирана на глава от населението с 18 пъти повече публични средства. Това осигурява всички тези удобства и освен това известна конкуренция за работните места в нея. Абсурдно е да се сравняват неща с 18 пъти разлика във финансирането. Все едно някой да има проблеми с "Поло"-то си и да му се каже, че с Бентли не би имал такъв проблем.
97
1
 
25
 
! Отговори
Киро кардана преди 5 години
Ако си мислите ,че в България ниските доходи,лошата инфраструктура ,образование,съд,мвр,здравеопазване и т.н са голям проблем .....ооооо повярвайте след 10 г ще имаме ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ!!!! Всички го знаете какъв ще е!Българите в България ще се чувстват така както преди 600г !!
96
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало Германията,Какво висиш в българските форуми?Тук обсъждаме български проблеми,кой си ти че дадаваш акъл как да си устройваме живота.?!Моля *** да забраняват влизането на външни хора, които не са част от българската нация и които хулят държавата ни и нашите институции!!!
95
0
 
1
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
До "Далече - коментар 109Не знам дали съм расист, но съм сигурен,че си ***!
94
0
 
18
 
! Отговори
. преди 5 години
*** обикновенно ходят в спешна помощ, след работно време на GP-тата, за да избегнат плащането на потребителската такса.
93
11
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До До привет от германияТи за какво отиваш в болницата, да се лекуваш или да се здрависваш с докторите?..........................Аз не отивам да се здрависвам с доктора , но доктора в Германия е културен ,той се здрависва с мене , така показва уважението си към мене ,кара ме да се чувствам спокоен ! Пък за искане на пари под масата и дума не може да става ! А в България се чудите как да се подмазвате ,при изписване от болницата купувате на лекарите бонбони , уиски ! Тук няма такова нещо !
92
3
 
8
 
! Отговори
Различно мнение преди 5 години
Разбира се, че съм против такива истории, и съм за да има строги санкции.НО всеки път като чуя подобна история, се замислям, а дали всичко е така, както го разказват невинните мед.работници? Допускам, че често вина имат и те, с грубото си държание, провокират иначе не мн културните и сдържани роми.
91
6
 
21
 
! Отговори
Привет от чужбина преди 5 години
А бе човече приветлив от Германия, отдавна мина времето когато хората не знаеха нищо за чужбина (но пък това не им пречеше постоянно да обясняват, че те другите хора на запад, те там не така, а онака). Сега знаем-бачкаш 40 часа/седмица и си работещ беден; бачкаш 80 и си материално осигурено магаре. И само се чудиш кога да си дойдеш до България, че да живне душицата ти малко. Затуй и висиш във форума...
90
2
 
29
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Забелязва се една закономерност ,че същества ,които нямат никаква заслуга към НЗОК,колкото и да е несъвършена ,имат най-голями претенции към нея.Тези *** ,благоприятно размножаващи и финансирани от нашите данъци ,онагляват от ден на ден.Но чудно в този момент такива хуманитарни и сиганолюбиви организации ката БХК ,"Америка за България"," Отворено за пари общество",изведнъж замълчават
89
3
 
23
 
! Отговори
До привет от германи преди 5 години
Ти за какво отиваш в болницата, да се лекуваш или да се здрависваш с докторите? Не усещаш ли че това е малко като пиар от тяхна страна. А аз ,ако съм на сестрата на мястото, следващия път когато видя ром в болницата и съм сам, директно се изнасям през задния вход и ги оставям сами да се лекуват. Също и бързата помощ, никога не бих отишъл в маалата, ако ще да ми струва и работата.
88
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 99Да не забравяме че БСП избра Пеевски за председател на ДАНС!Че БСП два мандата управлява с ДПС, така че и двете партии са еднакво вредни за България!Докато гласувате за тях държавата ще затъва а ромовете ще стават все по нагли!Направете справка за кого гласуват ромовете в Столипиново и факултет 90 % за ГЕРБ!