Готвят промяна: Караваните с винетки от догодина

Пътната агенция ще слага кантари, за да измерва тонажа им
Обновена: 29 юли 2018 21:16 | 29 юли 2018 21:14, Веселина Йорданова
54
Готвят промяна: Караваните с винетки от догодина
Снимка: архив, БулФото

Винетки и за караваните от догодина предвиждат промените в Закона за пътищата, които депутатите гласуваха на първо четене преди да излязат във ваканция.

От догодина тези, които обичат да пътуват с каравани, задължително ще трябва да си правят сметката, защото, ако автомобилът, с който пътуват заедно с теглената каравана тежи повече от 3,5 тона, ще им се наложи да си закупят втора винетка.

Изискването за отделна винетка за караваните отсега предизвиква недоволството на къмпингарите, предаде bTV.

От Пътната агенция коментираха, че всяка от винетките ще може да е с различен период на валидност и ще важи за съответния регистрационен номер, тъй като ремаркето или в случая караваната е със свой номер.Така за караваната ще може да се вземат две седмични винетки например – за докарването до морето и за прибирането й.

От Съюза на българските автомобилисти коментираха, че и в Европа правилата са такива.

За тонажа на превозното средство и тегления товар ще проверяват от Пътна полиция. Точното тегло на автомобилите и ремаркетата ще се замерва на специални кантари.

От Агенция "Пътна инфраструктура" имат намерение да поставят кантари на 50 места в страната, за да могат точно да прецизират дали автомобилът заедно с караваната или тегленият от автомобила товар надвишават 3,5 тона.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
4
 
! Отговори
Европа преди 5 години
То щом е за вземане ще се гледа от Европа, но да се предложи Европейско качество, няма как да стане.
43
1
 
7
 
! Отговори
БАЙ ХУЙ ББ преди 5 години
ТОЯ ВИНЕТУ ЩЕ СЛОЖИ И НА АСАНСЬОРИТЕ ВИНЕТКИ НО КРАЙНО ВРЕМЕ Е ЗАСПАЛИЯТ НАРОД ДА МУ КУПИ КАРИРАНА ПИЖАМА И ДА ГО ПРАТИ ТАМ КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО В ЦЕНРТАЛНИЯТ КИЛИЯ 2
42
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 5 години
По турско е имало данък "диш хаккъ"тоест/ агаларина,след вечеря в българска къща ,си е изтърквал зъбите/затова е бил този данък, сега ще вкарат данък,"герб хаккъ"за второто превод няма да има.
41
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 години
Тези наши управници бъкат от мозък,за караваните разбрахме,а за тировете,ще има ли винетки,защото и те са с ремаркета.
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каравани с винетки - а ремаркета и полуремаркета са освободени от ДАНЪК. Кое тежи повече ремърке-45тона или каравана 1тон. Кой повече оврежда пътищата... Работя в пункт за гтп. И всички оправляващи мислят само глупости. До кога ще ги търпим го.едата време е за действия. Само търсят как да си пълнят хазната. Аз предлагам от догодина да ходят на работа с колела и градски транспорт. Ако не им харесва с метрото. И да плащат данък кресло в парламента. Ха ха ха ха ха.
39
0
 
20
 
! Отговори
Стига дискриминация! преди 5 години
Какво е това облагане???Никакво!Трябва всичко що е с колела, колелца да се обложи!-велосипеди-мотоциклети-инвалидни колички-ръчни, строителни колички-мебели на колелца, особено бизнес столовете с 2 винетки-ролери и кънки-пазарски чанти с колелца-каруците да са с дневна винетка и тя да важи целогодишно-знаете кой ги кара!-кранове и всякакъв вътрешнозаводски транспорт-за детските играчки на колелца-3 винетки-ще се скатават тия малки безпартийници-голф количките със статут на каруци!
38
2
 
16
 
! Отговори
Азз преди 5 години
И на детските колички, велосипеди,ръчни колички и т.н.Стига да се разкарвали безплатно...
37
1
 
9
 
! Отговори
Пипи преди 5 години
Давам идея на ГЕРБ: Всеки, който отива на почивка в друг град в България да плаща винетка. Пример - софиянец в Пловдив, отишъл на културен туризъм - освен курортна такса и винетка. Софиянец на море в Бургас - също винетка. Самите винетки да са с различни цени в зависимост от отдалечеността на града, в който отиваш. Ще напълните бюджети и ще има и за пътища и за крадене най-вече.
36
3
 
7
 
! Отговори
активист на ГЕРБ преди 5 години
Плащайте и не коментирайте !
35
1
 
21
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Тежките лимузини "S" класи по 4.5 тона, както и другите от същия сегмент на маститите бизнесмени и депутати и те ли ще плащат по две винетки? Както и тежките "гъзарски" джипове?
34
0
 
17
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Детските колички също с винетки ! Там има голяма далавера !!!
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До (-_-) 23Не са прости и некадърни, а са алчни.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТРЯБВА ДА СЛАЖАТ ВИНЕТКИ И НА ДЕТСКИТЕ КОЛИЧКИ, КОЛИЧКИТЕ НА ИНВАЛИДИТЕ И ВЕЛОСИПЕДИТЕ ! *** - ТОЙ ОНЯ ГЛЕДА ! ГЛЕДА И ВЪЗДАВА !!!
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
караваните са еб*си проблема, претоварените тирове са най-доброто за пътищата :) Такива хубави вълни стават пред тях лятно време... изглаждат се пътищата направо :)
30
0
 
18
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
В коя държава има винетка за ремарке бе, ***?
29
0
 
20
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Да изтупаме брашнения чувал още веднъж и да остържем от дъното на тенджерата каквото е полепнало. Какво стана? Нали тол таксите щяха да ви решат прблемите? Или пак "няма пари"? Колкото и да откраднете все ви е малко.
28
0
 
18
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Винетка, минетка, СО2 стикер..... преклонена глава, търпелив народец !
27
0
 
20
 
! Отговори
Църулко преди 5 години
Каравани ша ми търкаляте - гиди пунгаши! Той барон Тиквон ша ва упрай вас!
26
0
 
22
 
! Отговори
На Боце... преди 5 години
На Боце му трябват пари з самолети. Зпомнете, тоя ще ни обложи с данък,, кислород "задето дишаме, то вче от друго не остана.
25
1
 
39
 
! Отговори
РВ преди 5 години
Караваната освен че е ремарке е и жилище, така че аз предлагам да се облага с данък като за жилище. Също така се използва вода,ток, газ..така че ще трябва да се плаща и данък за тия неща- все пак е природен ресурс. Да не говорим че къмпингарите палят огньове! Значи и данък замърсяване на въздуха. При всяко паркиране на подвижната постройка ще трябва да се подавя заявление за акт 16. След като мине комисия и одобри, тогава ще може да се ползва жилището.