Кучетата на разходка само с памперс. Задължително!

Ексцентричната идея разбуни духовете в Пловдив
207
Кучетата на разходка само с памперс. Задължително!
Снимка: Кадър bTV

Управител на общинско предприятие в Пловдив предлага кучетата в града да се извеждат на публични места задължително с памперси.

Още по темата
Идеята му обаче се стори ексцентрична и разбуни духовете в града под тепетата.

Стоян Алексиев, управител на "Паркове и градини" в Пловдив обаче смята, че това ще е добре за хигиената.

"Когато стопаните на кучета ходят на обществени места като паркове и градини, е забранено за кучета, но те преминават. Нека да са с памперси кучетата, за да няма да има зацапвания, няма да има замърсявания", аргументира се той пред bTV.

Като друг мотив Алексиев посочи инцидентът, предизвикан от облекчаващо се куче, и завършил със стрелба в подлез в София.
 
"Аз не мога да предсказвам бъдещето. Но, ако кучето беше с памперс, може би нямаше да се случи този трагичен инцидент", смята Алексиев.

Собствениците на кучета не приемат с ентусиазъм предложението да разхождат любимците си, увити в памперси: "Абсурдно е“, "Как ще му сложа памперс“, "Тоя на "Паркове и градини“ да си сложи памперси и да дойде да ни даде пример“.

Гражданите , които търсят прохлада в пловдивските паркове, обаче одобряват предложението: " Изхождат се и не им събират изпражненията, поне това да правят“, "Някой ги разхожда на каишка, но други ги пускат и кучетата правят мръсотия на всяка крачка“. 

Управителя на "Паркове и градини"  има намерение да подложи идеята на публично обсъждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
6
 
4
 
! Отговори
До 132 и 147 преди 5 години
Недейте да месите и котките първо ако се забранят котките в апартаменти да се забранят и рибки птички катерици порове змии влечуги бозайници хамстери мишки и тнт.Второ на котките собствениците купуват обезпаразитители и е много по-вероятно куче да има бълхи и кърлежи от колкото котка да има бълхи а като ви мяуче ,не значи,че собственика и не е нормален а вие си потърсете друг апартамент .
163
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 141А защо ти не отидеш да живееш на село, да видиш какво е.
162
2
 
2
 
! Отговори
УК преди 5 години
Куче в чекмедже .. но с памперс ииии... нямай грижи лятоо еее
161
1
 
12
 
! Отговори
селяка преди 5 години
Проблема е че повечето хора за мизерници, не уважават нищо и никои, плюят, пикаят, сер*т, карат пияни, друсат се, слушат няква тъпотия и си мислят че е музика, псуват, драскат по чужди имоти грозни и пошли шарении, НО имат минимум айфон максимум голф 4 , 4К телевизор без закачен на сателитка чехли одибос за морето и газина уредба в корсата за всеки ден.
160
1
 
4
 
! Отговори
Иле преди 5 години
До RE: 152 и елиМного знаеш ти как е в САЩ МАЩ, канада и дрън дрън, спри да гледаш телевизия и да вярваш в утопии. Да глоби има, но да ако те хванат другото с препаратите и пясъците не знам канала който гледаш пиши им и ги съди за въвеждане в заблуда.
159
2
 
5
 
! Отговори
моето куче преди 5 години
Плащаме и още Как. Нали има и такива дето не обичат кучета а и аз имам малки деца затова всичко ми е наред.Но като отида в парка знаеш ли колко малки деца покаят и колко памперси има.Провери.Аз всяка вечер съм в парка и знам.Нося си и малки найлонови торбички така че първо бъди учтив и 2 Моля не слагай всички под 1 знаменател.Цените са доста високи а и какъв пример давам на децата си.Понякога трябва и да гледате реално
158
1
 
4
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Имам един познат, доктор - Михайлов се казва, добър психиатър, препоръчвам ти го, в твоето състояние помагат йога и медитация.Може и дълги разходки на чист въздух.Желая ти психическо здраве и душевен покой.:)
157
4
 
3
 
! Отговори
До 157 преди 5 години
Спри да си демонстрираш простотията! Животните не трябва да си вършат работата в жилищата на хората, както явно предлагаш, а го парвят навън, както е по целия свят. И не става дума за куче поклонник, което за първи път чувам, а за здрав разум, който очевидно ти липсва.
156
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ели, ПироговНадявам се, че наистина си за постоянно в Пирогов, защото проблема ти е сериозен.
155
5
 
4
 
! Отговори
До 154 преди 5 години
По-скоро е обратното - 1-2% от кучетата не са регистрирани в общината и не е платен данък за тях. Май си поредният който нищо не знае за кучетата, но раздава акъл наляво и надясно.
154
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До RE: 152Продължаваш да демонстрираш простотията си! Колко хора уринират и се изхождат на обществени места? По-малко от 0.1%. Колко кучета уринират и се изхождат на обществени места? 99.9%! То бива да си куче поклонник, но твоето е болестно състояние.
153
1
 
10
 
! Отговори
Ели, Пирогов преди 5 години
Поне в моя блок, хората чистят след кучетата си, регистрирани са в общината, с паспорт, в който пише обезпаразитяване външно против кърлежи и бълхи, вътрешно срещу *** и т.н., ваксинации, имат чип и татуировка - татуто е задължително в някой държави в ЕС.Плащат и данък община, и такса вход като за човек.Почистването след кучето е въпрос на възпитание.Възпитание се формира със санкции, в случая високи глоби.Без значение дали е за кучета, хора, шофьори, проблемът е ЛИПСАТА НА ГЛОБИ!
152
2
 
6
 
! Отговори
RE: 152 преди 5 години
От Ели:Господ като иска да накаже някой му взима АКЪЛА.В Швейцария, Германия, САЩ, Канада, Япония - има зоополиция, тя налага солени глоби.Блести от чистота, има градинки с пясък за домашни любимци и всяка вечер го сменят, бай дъ уей, улиците се мият всяка вечер с препарат, включително и кофите за смет.Две градинки има зад Пирогов, и в двете децата редовно дефикират в храстите, памперси под пейките.Редовно КЛОШАРИТЕ дефикират градината, на 200 м. вони.Възпитаните хора чистят след себе си
151
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До моето кучеВ България дали има и 1% регистрирани в общината кучета с платен данък? Вие кучкарите никакви правила не спазвате, вие сте най-наглите хора на света и непрестанно ревете, колко много ви пречат другите, а реалността е точно обратното.
150
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А с бг феномена бездомно куче какво правим Алексиев?
149
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕлиНе е истина колко си проста! Хората да не би да се изхождат и уринират в парка? И да човеците определят правилата, като не ти харесва си биеш шута с твоя любимец и отивате да живеете в гората!
148
2
 
4
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
"памперси" - това е предложение на един човек! ... "задължително" - фалшива новина!
147
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Я па я...!То и сега е забранено кучетата да минират в парковете, но на кой му дреме? В цивилизования свят има специални оградени пространства където кучетата да се разхождат свободно и да се облекчават.
146
3
 
4
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Ха, ха, хааа - това не истина.Не, не, надминаха безкрайността...Да сложат памперси и на политиците по ТВ-то, че с говора си цапат идиличното и спокойно иначе съществувание на редовите българи.Толкова е простичко, зоополиция и глоба 200 лв. за стопанин на куче необичащ да се навежда, за човеци -500 лв.Щот има и човеци... де, тъй.А човеците с кво да ходят цукало залепено с пластир на сядоподобието, културно казано...Не е истина.
145
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е човека, само че на българина като му кажеш, че освен да си прави простотийките, трябва и да носи отговорност, веднага започва да псува. Ти му обясняваш как трябва да бъде, за да не дразни останалите, да бъде чисто и безопастно, той те гледа тъпо и мучи, че ще си прави каквото си иска.