Смазана, удряна, в синини: Родилка издъхна след раждане в Сливен!

Според роднините методът Форцепс е причина за смъртта на младата жена
Обновена: 19 авг 2018 15:22 | 18 авг 2018 18:55,
247
Смазана, удряна, в синини: Родилка издъхна след раждане в Сливен!

33-годишна жена издъхна след раждане в Сливен. Заключението на лекарите е, че причина за смъртта е белодробна емболия, но близките на родилката смятат, че тя е починала вследствие на странните методи на лекарите, приложени по време на раждането.

Ренета Томова е имала нормална бременност, на 15 август през нощта тя е била приета в болницата в Сливен за първото си раждане. Тя родила дъщеря си Мария в малките часове на нощта.

Още по темата

Раждането започнало нормално, но в един момент се появил проблем, разказа бащата на Ренета, Петър Томов пред Bulgaria ON AIR.

На другия ден състоянието на младата жена започнало да се влошава. "Беше контактна, но не изглеждаше добре, беше като смазана, каза, че всичко я боли", спомня си почерненият баща.

После Ренета разказала на близките си, че детето излизало трудно и се наложило да я натискат по корема, за да извадят плода с така наречения метод Форцепс.

В петък родилката била преместена в реанимация, а малко по-късно съобщили на родителите й, че е починала.

"Видях я в моргата, цялата в синини", разказа през сълзи майката на младата жена.

Родителите на Ренета са убедени, че тя е починала заради нестандартните методи на лекарите. "Сигурен съм, че това скачане е предизвикало някакъв вътрешен кръвоизлив", каза бащата.

"Те я убиха", допълни и майката.

Двамата са категорични, че ще съдят лекарите.

"Ще ги съдя до дупка, детето си няма да го върна, но няма да ги оставя", каза Петър. И майката на Ренета иска тези, които са убили дъщеря й, да отговарят за стореното.

От ръководството на болницата отказаха коментар на случая, докато не се запознаят с резултатите от проверката.

Междувременно близки и приятели на Ренета се събраха на протест пред болницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
1
 
6
 
! Отговори
До 188 преди 5 години
Това са проценти дадени от Европейската комисия след направени проучвания и наблюдения. Касае се за случаи, които не би трябвало да са проблем за съвременната медицина. Даже в тази статистика не са включени болните с онкологични заболявания.
171
1
 
42
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
Аз само ще констатирам, че напоследък МНОГО зачестиха случаите с починали родилки!!! Скоро дадоха пак такъв случай...Но това са само тези , за които се дава гласност...а ОСТАНАЛИТЕ??? Изобщо какв е тази родилна помощ-малко пари ли им дават на тези акушер-гинеколози???И най-сетне, г-н МИНИСТЪР-ще кажете ли обективните данни-колко смъртни злучаи има в България на РОДИЛКИ от 1. януари 2018 досега, а колко са били за 2017 г. и в КОИ "БОЛНИЦИ"??? Това на НИЩО не прилича !! Ако са калпави тези доктор
170
0
 
37
 
! Отговори
Пореден преди 5 години
То така се поддържат лъскави болници, със здрави, печеливши "пътеки". А като се закучи и зазлее работата, пациента се изхвърля на спешното на държавните или общински болници да му берат гайлето. Щото вече е тежко болен и много пари харчи, вместо да "изкарва". Пък после, що сме на тоя хал? Цялата система и финансирането и са дълбоко сбъркани...
169
2
 
16
 
! Отговори
До 187 преди 5 години
Чакай сега малко? По-долу интернет "капацитет" твърдеше, че 97% от пациентите в болниците умирали. Що не вземете да си уточните процента помежду си, а? Хаха.. А относно ненужните хоспитализации, явно впечатленията са ти от частния сектор... Там 95% от лежащите са "здрави и богати". Защото бякой отгоре го позволява, за съжаление...
168
4
 
12
 
! Отговори
До 182 Потресен преди 5 години
Отделенията целогодишно са заети, защото там 90% се подвизават хора, които нямат нужда от лекарска намеса тоест не са болни или поне не сериозно. Самата Европейска комисия ни го посочи, че в нашите болници умират 42% от хората, които са потърсили лекарска помощ и са могли да бъдат спасени. Тоест смъртността е с 42% по-висока от средната за европейските стандарти касаеща леталния изход в болниците за болести, които не предполат този изход...
167
3
 
10
 
! Отговори
Fan преди 5 години
Относно тромбите като възможна причина, нека ви кажа ***, евтин и ефективен метод, практикуван в Германия. По време на всяка операция се слага супер тесен чоропогащник(клин)! Това е! Намалява риска с цели 80%!
166
3
 
7
 
! Отговори
Американ преди 5 години
Наистина голяма част от лекарите в България са груби тyлynи, но това си е бългаска характерова чета.А що се отняся до лекарските грешки - в Америка те са третата най-честа причина за смърт; първа са сърдечните заболявания, втората е рака.
165
2
 
11
 
! Отговори
Чужденец преди 5 години
До 177"ако има лекарска грешка се отнемат лекарски права" - стига глупости бе, за грешка права не се отнемат, поне не за един път. Има обезщетения, при това съдът в Германия не е маймуския български "съд", който на 2000 лева обезщетение гледа като на незаслужено обогатяване.
164
5
 
20
 
! Отговори
Потресен преди 5 години
Много интересни коментари... Предполага се, че ако ги няма лекарите да довършат "97%" от пациентите, влезли в болниците, българинът ще живее най-малко по 1000 години. Да се чудиш, при тази заетост на отделенията целогодишно, как не са уморили нацията за месец, а? Вие "компетентните" тук май наистина си вярвате, че единствената причина за смъртност в държавицата ни са лекраски грешки, болести не съществуват в едноклетъчните ви мозъци вероятно? Мдааа, те в белите държави сигурно гробища нямат...
163
4
 
29
 
! Отговори
Праведен преди 5 години
Народа е пропаднал и освирепял за пари!!! Лекарите и те не правят изключение, и там по вузовете им прогнили се пъхат пари под масата само и само да вземат изпита! Преди време Турция и Гърция официално обявиха, че медици дипломирани у нас няма да се признават и няма да могат да практикуват професията! Ха сетете се защо! Освен това, за определени професии като лекарската трябва да има минимална оценка като 4 или 5 на изпит под която да не може да се минава и никакви пари и дамаджани
162
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На такава хубава българска работа се казва драма. Нямат край хубавите български работи.
161
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отивам на преглед унг в Софиямед при завеждащият отделението.Иванов,такова отношение гадно към персонал,толкова груб към пациенти вкл мен,така ми взе секрет от носа,че почти припаднах и уж с упойка.Ако реших да правя операцията при него щеше да лапне 5хиляди лева и въпреки това отношение отвратително.Отивам на преглед в Софийски хотел при турски хирург за същия проблем.Разлика в отношението от земята до луната.Дори парите НЕ знаят как да ти вземат
160
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, тези "доктори" за цезерово сечение не са ли чували!?
159
1
 
46
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Разправяха ми за здравеопазването в Германия. Всяка операция се снима под различен ъгъл с няколко камери с висока резолюция.Има ли смъртен случай се гледа записа и ако има лекарска грешка се отнемат лекарски права, съд, обезщетения и т.н.Не може нашите лекари да се оправдават: и ние сме хора и ние грешим.Това може да го каже и шофьорът блъснал и убил пешеходец. Има ли грешка има и наказание.А в България не е така.Всеки гледа, като наруши закона да излезе сух от водата и за жалост много успяват.
158
18
 
16
 
! Отговори
Мила преди 5 години
"Смазана, удряна" - това е невъзможно. Прости журналисти търсещи сензация, без да се интересуват от чувствата на хората. Естествено, възможно е да има лекарска грешка!
157
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох, Боже, нямала пари за секцио!Да не ви прилича на недохранена?Или заниманията с коне са евтино хоби?
156
10
 
24
 
! Отговори
лекар преди 5 години
Някой има изгода да се акцентира на темата лекарски грешки,да се отклонява вниманието от отговорността на политиците.За здравната система и не само,за стандарта на живот,за застоя...за смешното финансиране на системата,за липсата на кадри.С такава политика ще става все по-лошо.Гарантирано от кукловодите.
155
7
 
21
 
! Отговори
лекар преди 5 години
Чудя се има ли смисъл да пиша,но все пак:Понякога при затруднено раждане трябва да бъде подпомогнато с различни методи,вкл. контролирано натискане на корема.Има,за съжаление и родилки с различни други заболявания,което усложнява раждането-болести на кръвта,ендокринни,обменни и пр.Понякога се развива и емболия,умират пациенти наистина.И изглежмдат на синини и подути.Неприятно е,но статистиката за едни е драма за други... Работя в Швеция и има подобни случаи,има подозрения за лекарски грешки.
154
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 89 (82)Тези близначки-посреднички да не са сестри Гергови?Едната наистина е перде от класа, другата е още по-глупавичка, но страхлива и се води по акъла на по-нахалната. Но през последните години кацнаха в София, та ако тях имаш предвид, не знам кой посредничи сега.
153
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 164Гарван гарвану око не вади. С тази стара българска поговорка може да се опише абсурдът, при който реално почти всички разследвания за медицински грешки не стигат до съдебен развой заради факта, че привлечените вещи лица са лекари, които не смеят да се изправят срещу колеги. Отчетената положителна тенденция за увеличаване на броя на делата в системата на здравеопазването се обезсмисля, след като реално се оказва, че много малко от тях завършват с осъдителна присъда.