"Джендър" – двусмислено. Трансформира женския образ!

За насилието има законодателство, коментира д-р Николай Михайлов
21 авг 2018 08:50, Петя Славова
55
"Джендър" – двусмислено. Трансформира женския образ!
Снимка: архив, Булфото

Истанбулска конвенция е някакъв опит за джендър превъзпитание, не става ясно докрай кое лице е жена, настоя психиатърът д-р Николай Михайлов.

Още по темата

По думите му понятието "джендър" е двусмислено и плаши с основание, и само при повърхностен прочит, може да се приеме, че конвенцията ще се бори с насилието над жени.

"Насилието е нещо отвратително, но затова има законодателство", посочи д-р Михайлов пред bTV. 

Той смята, че конвенцията е била потребна, за да попадне в сферата на образованието с цел трансформация на женския образ.

"Конвенцията защитава правото на всяко същество да избере пола си", смята д-р Михайлов.

Относно призива на БСП от Бузлуджа за предсрочни избори д-р Николай Михайлов смята, че има несъответствие между патоса на социалистите и реалната им готовност да управляват.

"Корнелия Нинова е храбра и последователна в опозиция, но друго е да упражняваш власт, тя традиционно трудно се упражнява от БСП", коментира още психиатърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повръща ми се от всички, които употрябват думата ***. Такава дума на български няма, на англйски означава пол. '*** възпитание'?!?! Какво по дяволите трябва да означава. Също защо на снимките има 90% лелички, намерете им някаква работа на тия.
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТРЕТОПОЛОВИТЕ МЪЖЕ СЪЩО ИМАТ БИОЛОГИЧЕН ОРГАН ДУПКА, НО Е НА ДРУГО МЯСТО, МАКАР И СЪВСЕМ БЛИЗО.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Истината е друга ...Може и да си предусетил истинската цел. Заслужава си да се помисли върху това.
25
0
 
19
 
! Отговори
Ala_bala преди 5 години
Социалната роля на биологичния пол се променя съобразно обществените и икономически условия в определено място във времето. Двете неща - биологичен пол и социален пол не трябва да се смесват. Няма никакво основание идеята за социален пол да се налага над биологичния и да се издига в идеология, която носи на определена група хора безконтролна власт и съответно пари. Тази идеология е по-жестока дори от нацизма, защото засяга всички хора и най-дълбоката същност на човека - пол и продължение на рода
24
5
 
4
 
! Отговори
Истината е друга ... преди 5 години
Струва ми се, че чрез тази "конвенция" , за която всички мислят, че иска да легализира само *** далите, според мен се подготвя почвата за легализиране на ...роботите, т.н. изкуствен "интелект", който по обясними причини, няма как да има биологичен пол, но искат да го вмъкнат официално, като трети "пол". От това естествено, ще се възползват и *** да лите, но далечната цел според мен са именно роботите и елта да бъдат "защитени" от "варварите"-човеци, които неизбежно ще искат да ги унищожат!
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
20 е отговор на 18, не на 19.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не става ясно докрай кое лице е жена, настоя психиатърът д-р Николай Михайлов.--докторе, нещо го играеш двойно, ми се струва!"жена" е биологичен пол, за който е природно, биологично заложено да може да ражда деца и на който биологичният му орган, е образно казано "дупка"
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 23Напротив, законодателството на всяка държава, както и обичаите на старите традиционни общества, са съобразени със социалните роли, които са допустими в това общество за всеки един от половете.Ти просто не си разбрал(а) какво искам да кажа в комент.19.
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 19Но думата "***" е термин от социалната антропология и етнологията - обозначава социалните роли, които са присъщи за всеки един от двата пола в някоя конкретна етническа среда.--За "роли" има място, наречено театър! За "роли" НЕ се променят закони, конституции и правила, лични документи! Това би било лудост!Който иска да си играе ролята, но не може да иска да се пренаписва природата заради тази негова роля!
19
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Научно е доказано от много време, че мразещите хомосексуализма са неусъзнати хомосексуалисти."Тая мантра и 1000 пъти да я повторите, няма да стане по-малко погрешна.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Конвенцията защитава правото на всяко същество да избере пола си"--не може да избираш пола си, той е природно заложен! може да "избираш" социалната футнкция, социалната "роля", социалната категория, която искаш да играеш (въпреки, че това е "фим", който си прожектираш в тиквата, която най-вероятно подлежи на лечение в съответното заведение)Баща, дядо, вуючо и т.н са социални категории, произтичащи автоматично за лице от мъжки биологичен полМайка, баба, вуюна и т.н.- за женски биолог. пол
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19Мутации е имало винаги. Разумният подход е да се търсят причините, които ги предизвикват, а не да изтъкваме недъгавостта и да я правим еталон за подражание.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 2Точно така, транссексуалността е болестно състояние.Но думата "***" е термин от социалната антропология и етнологията - обозначава социалните роли, които са присъщи за всеки един от двата пола в някоя конкретна етническа среда.Покрай гейпарадите и глупавите инициативи да се обличат деца в дрехи на противоположния пол, на думата "***" вече се придава друго, подигравателно значение в разговорната реч, а това не повишава езиковата култура на обществото. Напротив, разваля я!
15
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май не сте наясно колко деца се раждат, които са граничен случай между мъж и жена. И не става въпрос за *** или транссексуални.
14
1
 
12
 
! Отговори
Усукват и объркват преди 5 години
"... правото на всяко същество да избере пола си" - това е нелогично твърдение!Полът ние даден от природата. Ако някой пожелае да промени своите външни физическите белези,той ще стане травестит, но пола си няма да смени! Защото след такава операция един мъж може външно да заприлича на жена, но не може да забременее,нито да роди дете.*** - това е научен термин за социалните роли на половете в различните общества. Чрез вкарването на тази дума в разговорния език нарочно предизвикват объркване
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Жaна Бepгендорф се съдържат всички букви от думата джeндep. Ж. Б. е джeндъp? Потвърдено!
12
27
 
7
 
! Отговори
.,.,., преди 5 години
Научно е доказано от много време, че мразещите хомосексуализма са неусъзнати хомосексуалисти. На хетеросексуалните не им пука кой какъв е.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Амии, жените много искаха да не са жени, а наедно с мъжете, тааа, нали знаете - Внимавай какво си пожалаваш, че може и да се случи!
10
1
 
18
 
! Отговори
Логика преди 5 години
За полово различните у нас народа отдавна има въведени категории : мъжкарана , путьомаринкин и пр. !
9
1
 
19
 
! Отговори
Логика преди 5 години
И в леката атлетика ще съберете мъже и жени да бягат заедно , за да няма повече делене на половете , или ще направите джендърлетика ( висок скок мъже, жени , ***)?