"Джендър" – двусмислено. Трансформира женския образ!

За насилието има законодателство, коментира д-р Николай Михайлов
21 авг 2018 08:50, Петя Славова
55
"Джендър" – двусмислено. Трансформира женския образ!
Снимка: архив, Булфото

Истанбулска конвенция е някакъв опит за джендър превъзпитание, не става ясно докрай кое лице е жена, настоя психиатърът д-р Николай Михайлов.

Още по темата

По думите му понятието "джендър" е двусмислено и плаши с основание, и само при повърхностен прочит, може да се приеме, че конвенцията ще се бори с насилието над жени.

"Насилието е нещо отвратително, но затова има законодателство", посочи д-р Михайлов пред bTV. 

Той смята, че конвенцията е била потребна, за да попадне в сферата на образованието с цел трансформация на женския образ.

"Конвенцията защитава правото на всяко същество да избере пола си", смята д-р Михайлов.

Относно призива на БСП от Бузлуджа за предсрочни избори д-р Николай Михайлов смята, че има несъответствие между патоса на социалистите и реалната им готовност да управляват.

"Корнелия Нинова е храбра и последователна в опозиция, но друго е да упражняваш власт, тя традиционно трудно се упражнява от БСП", коментира още психиатърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
5
 
! Отговори
До 9 3лaтko ж преди 5 години
Убичъм та
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Думата "***" вече навлезе необратимо в българския език, обозначавайки сбъркано същество с неопределен пол. Каквито и врътки да правят от Брюксел, вече е факт. Дори се погрижих да вкарам това значение в сайтовете с жаргоните на българския език.
6
0
 
19
 
! Отговори
Курцио преди 5 години
Скоро, вместо да питаме:"Омъжена ли си?"ще задаваме въпроса:"Какъв *** си?";)
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"***" . Наркозависимо същество с неустановен пол фантазиращи, че е от противоположния пол.
4
2
 
13
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Терминът се използва и от феминистките с значение на социални роли. ОБАЧЕ лесбийката Джудит Бътлър отделя понятието напълно от биологичния пол. Тя говори за джендърен спектър от идентичности и за *** флуидност. Бътлър подкрепя обличането на децата с дрехите на противоположния пол с цел да си изберат своя *** ( на практика понятието се използва със значение социален пол).
3
1
 
27
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Напротив. "***" се използва от психиатрите и психолозите, за да обозначат пола, с които се идентифицират транссексуаните. Джендърът е противоположен на биологичния пол. Също така транссексуалността е болест според МКБ на СЗО.
2
14
 
1
 
! Отговори
засега е така преди 5 години
Засега при домашните хора с къси мъжки полови органи има два пола Мъжки и женски.С временна заповед от преди 8805 години се развъждат само такива. НА храмове южно от Хималайте може да видите домашни хора със средни мъжки полови органи. Тогава е имало задължение на много мъже да лекуват и домашни животни вкл сърни с полови масажи.
1
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DGENDARITE SA NESHTO NORMALNO,ZASHTOTO VSEKI SAM OPREDELYA POLA SI.NIE GIVEEM V EVROPA I NE MOGE DA IZOSTAVAME V RAZVITIETO SI.