Пак в Сливен, пак Пашева: Седмица след раждане, бебе умира!

Смрътността на новородени в Сливен минава всякакви рекорди
Обновена: 21 авг 2018 14:08 | 21 авг 2018 08:30, Петя Славова
112

Втори скандален случай в болницата в Сливен, умело прикрит от ръководството на болницата. Бебе губи битката със смъртта седмица след раждането, предаде Bulgaria ON AIR.

Според вече изготвена епикриза, виновен за това е д-р Татяна Пашева, същата, която участва в израждането на починалата Ренета преди дни и която ръководи АГ-отделението.

Още по темата

Близо 8 на 1000 деца между 0 и 5 години у нас умират всяка година заради липса на адекватни социални и здравни грижи.

Смъртността на децата в България е в пъти над средната за Европейския съюз. А тази в Сливен минава всякакви рекорди - над 15 на 1000 бебета умират всяка година в родилното отделение на болница "Д-р Иван Селимински".

Първите данни са на "Евростат", а вторите на директора на болницата д-р Васислав Петров. Пак според него срещу началника на отделението жалби няма.

Случаят на Кристина Купова е от 2012 година. Д-р Васислав Петров вече е директор на лечебното заведение, а д-р Пашева е редови гинеколог. Тя постъпва в болницата с преносен плод, лежи 16 дни преди раждането.

Разказва, че се е нагледала и наслушала на всякакви обиди не само към нея, а и към другите пациентки.

На 8 април, въпреки липсата на разкритие, д-р Пашева назначава естествено раждане. И... цялата история вижте във видеото на колегите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
24
 
10
 
! Отговори
WTF? преди 5 години
"Какво ми цъкате минуси? Знаете ли, че в Бургас, ако не си платиш за раждане отношението е ужасно. Аз не си платих и затова докато раждах никой не ме попита как се чувствам" Викаш ти си толко прекрасна и велика само като се появиш примерно в магазина - не си плащаш, всичко ти дават на тепсия и то безплатно и те питат как се чувстваш. И изведнъж - бам в няква болница не си плащаш и не те питат как се чувстваш??!! Що за зверство. Що за безобразие. Що за безочие. Кви са тия бе та така ще се отнасят
48
2
 
22
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
PROSTOTIJATA V BALGARIJA E STANALA ZARAZA.VSI4KI SA ZARAZENI ,GRUBO OTNOSHENIE,MALOUMNOST,LIPSA NA VSJAKAKVA INTELIGENTNOST.DA PAZI GOSPOD!
47
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до Без значениеАбсолютно права си! Като родих ме хвърлиха в една стая и дори на визитации ми се присмиваха, че не мога да ставам, защото бях с шевове. Това са "прекрасните" гинеколози и акушерки от бургаската болница.
46
16
 
2
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 5 години
Не я затваряйте, искам да родя в града на стоте войводи! От малък чета за тях и им се възхищавам!
45
7
 
38
 
! Отговори
Без значение преди 5 години
Да я затварят тази болница. Преди 2 години родих там не мога да опиша колко е грубо отношението на лекарите дори получих шамар по време на раждане че съм хванала ръката на лекаря който ми правеше шев и после ми се усмихва най-нагло.... А да не говорим за сестрите и изобщо целия персонал не го бива.. След раждането ме оставиха в стаята и на другия ден ми носят детето и аз и на представа ха си нямах кое как, но никой с нищо не ти помага просто да ти покаже поне кое как става..
44
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ми цъкате минуси? Знаете ли, че в Бургас, ако не си платиш за раждане отношението е ужасно. Аз не си платих и затова докато раждах никой не ме попита как се чувствам, докато до мен имаше родилка, която си беше платила доволно и пърхака около нея като пеперудки.
43
9
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая некадърница (убийца)що не я линчуват публично сливнали?След като няма кой от институциите да и потърси отговорност.Колко семейства трябва още да почерни?Като не може да изражда, да иде да си копае нивата.
42
5
 
19
 
! Отговори
Сливналия преди 5 години
Куроедов ли си какъв си...Сливен е 95000 и 22000 са туркомангите. До 10 години ще се промени,но сега не е така. Не лепи петно на Сливен!
41
28
 
10
 
! Отговори
Сутиен преди 5 години
Капризи... Едно време са раждали по нивите и къра жените. В Сливен са много от друг етнос и там работа е друга.. В частни болници е едно в социал-общински друго
40
9
 
10
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Има ли тука от родолЮпците?При вас ли да се върна?Дето трепят майки с новородените барабар?
39
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е единичен случай. Въпреки некадърно написаната статия, отношението на някои гинеколози не само в Сливен е унизително към родилките. Аз докато раждах в гр. Бургас акушерката през цялото време докато се чакаше за разкритие изчопли цял куп семки и не ми обърна никакво внимание. Една седмица пък преди да родя доктор и акушерка ме държаха цял ден на система окситоцин, за да ми предизвикат раждане. да ама не успяха и детето ми се роди когато то поиска. Съжалявам, че не си спомням имената
38
30
 
12
 
! Отговори
1 преди 5 години
Как ще ви съдят за тия клевети.....не е истина просто.
37
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва ромско семейство да й се падне на тая, те ше раздадат вендета, ние, бг робското население не ни стиска!
36
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Некадърни селски доктори. За съжаление променят съдбите на хората по изключително мъчителен начин.
35
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Генерал КуроедовЖалко но истина...
34
6
 
44
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Истината е, че няма установени медицински стандарти и от много години продължават да са прилагат дивашки и средновековни методи.
33
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За затварят болницата в Сливен и няма да има проблем. Ще си раждат по мазетата и копторите местните плъхове и ***
32
4
 
20
 
! Отговори
% преди 5 години
До Ala_balaДаа, в Сливен ромите са много като процент, но като брой не могат да се сравняват с тези в Столипиново или Факултета!
31
4
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
И...?
30
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се има предвид етническия контингент в Сливен и средната възраст на раждащите там, учудвам се, че детската смъртност в този град е толкова ниска.