Причините за фаталния инцидент: Грешна рецепта, без контрол

Проблемът при ремонтите е ясен – няма контрол!
28 авг 2018 21:42,
43

Стана ясно, че лабораторните тестове от пътната настилка край Своге доказват използването на недопустим материал, макар че документите на практика изглеждат изрядни.

Лабораторни тестове са показали, че има недопустим материал в асфалта на пътя София-Своге, където тежко катастрофира автобус. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на пресконференция в централата на ГЕРБ.

Още по темата

Министърът отбеляза, че според документите, подадени към АПИ, пътят отговаря на нормативите. Ще бъдат направени допълнителни тестове. В момента се водят процесуално-следствени действия, има информация, която не мога да споделя, посочи Нанков.

Рецептата за асфалта е била одобрена през юли 2014 г., каза Нанков. През 2016 г. държавна приемателна комисия от 20 члена приема пътя без забележки, две години след като в този участък вече се е извършавало движение, посочи министърът.

Освен това стана ясно, че не 5, а 7 пъти АПИ е сигнализирал и е поискал от фирмата участъкът да бъде ремонтиран. В предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадали при катастрофи заяви, че при всеки строеж има надзорен орган, който се подписва, че всички условия по рецептата са изпълнени и изрази опасението, че нещата може би стават много сериозни.

И още в предаването: Екип на Bulgaria ON AIR, застава пред едно от обновените пространства на столичния зоопарк. Сурикатите - 15 на брой, са и сред най-посещаваните животни тук. За тях се грижи Мария Тереза, която от 14 години отговаря за дребните хищници в зоопарка

Самите животинки са едни от най-любимите животни на децата, тази година, а и именно сурикатите са и животните, които предрекоха развръзката на първия двубой от Световното първенство по футбол.

Какви животни са сурикатите?

И по темата за животните в предаването - Какво ще се случи по време на Европейската нощ на прилепите?

Малко хора знаят, че летящите бозайници са важни за животите на хората. В България всички видове прилепи са полезни, защото се хранят с едни от най-опасните за хората вредители. Голяма част от тях, обаче, умират зазидани в сградите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
пацо преди 5 години
Ами утре сурикатите ще са виновни
39
0
 
2
 
! Отговори
бивш студент преди 5 години
Ама...какво й е на тази статия? Как от проблемния асфалт се прехвърлихме на сурикатите в столичния зоопарк...Аз нещо не виждам връзката
38
0
 
2
 
! Отговори
Абе... преди 5 години
От цената на всеки обект да се отделя сума например 1% делим по равно от двете страни за независима проверка.Напр инж от Герм,Дания..Япония ако щете.Като кажат те ок(те имат авторитет и капацитет),тогава се изплаща цялата сума.А сега лелки от общината слагат подписи( не безвъзмездно) и готово.От всичко ли разбират те??А собств на фирмата да стане социално слаб,за урок на другите
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама чакай ся малко... Значи приемаме обекта без забележки /и то 2 години след като е завършил ремонта ???/, ама после почваме да пишем писма, че нещо не е наред??? Ами защо го приехте бре? За да се усвоят мангизите и да си вземете комисионните, нали? Сега не се крийте, ами си сърбайте попарата
36
0
 
2
 
! Отговори
Амѝ сега преди 5 години
Какви животни са сурикатите??? Защо ни оставяте с този въпрос и минавате на прилепите?? И сурикатите, и прилепите ли са виновни за асфалта??
35
0
 
3
 
! Отговори
Крие се преди 5 години
И къде е Бойчето? Вече трети ден не се е плезил по нито една телевизия. Скри се. Когато хора загиват, заради тотално неработещата администрация ( в това число и МВР ), никакъв го няма, а когато трябва да отреже някоя лентичка е пръв пред камери и микрофони.
34
1
 
8
 
! Отговори
Ми той умрял ма преди 5 години
За асфалту ли думаме, еле за суритати и прилепе?
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално, всичко построено от БСП е измама. Вчера кирил добрев, известен с един куфар с пачки, обясняваше че било важно кой управлявал... БСП от 1944 избива българи и се опитва да затри България! Тази партия трябва да се забрани със закон, както и на всичките и членове да участват в политиката!
32
1
 
8
 
! Отговори
? преди 5 години
държавна приемателна комисия от 20 члена В ЗАТВОРА!
31
7
 
8
 
! Отговори
Чочо преди 5 години
Айде пак смотаните *** зареваха оставки и подмяна на системата. Ама верно сте смотани, БКП ще забрани със закон катастрофите, така ли! Или понеже те не строят нищо, няма и да има нищо! Айде при следващите пак оставки! Или те ще ревът, че пак ГЕРБ виновни! ***!!!
30
9
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Политизирането на катастрофите е знак, че някои хорица са наистина зле. А единствено жалка опозицийка като Нинова и Радеф се хващат като удавник за сламка за всяко нещо, било причинено от човек или природно бедствие. Жалки сте и смешни дребни душици!!!
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На българина трябва да се създаде строгост. Стига с това ще мине номера. Сега страдаме за загиналите пътници, но утре ще сме забравили. И така до следващата злополука. Трябва да паднат оставки и трябва да се подмени цялата система - от транспорт до съдебна система. И българите трябва да поемат отговорност за себе си и за останалите. Само така ще се създаде общество.
28
11
 
8
 
! Отговори
До 15 преди 5 години
"Сега стана ли ви ясно как Tюфлeка от Банкя успя да си купи остров?" Ооооооооооооооооо, много се лъжеш. Как само един остров? Те са 333. А Корни има 555 острова. Спешно да се провери защо нейните са толкова много!
27
0
 
9
 
! Отговори
От новите факти преди 5 години
Фирма на строителен бизнесмен, който през 2013 г. е бил водач на листата на ДПС в Монтана, е полагала асфалта на пътя край Своге. Данните са от Антикорупционния фонд и ще бъдат предадени на прокуратурата.Дружеството Мегаинвест-холд ЕООД е положило асфалтовия износващ слой. Компанията е 100% собственост на дружеството Мегаинвест ЕООД, което пък е еднолична собственост на бизнесмена Цветан Славейков Цветанов, управител и на двете фирми, със спечелени обществени поръчки за над 130 милиона лева.
26
7
 
11
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Оставка за Нинова и разпускане на червената *** заедно с Радев марионетката да стават и да се махат!
25
2
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Айде сега да осъдите по бързата процедура въпросните "20 члена" от незнам каква си комисия,барабар с министри и цялата пасмина.Стига си измивахте ръцете с шофьора.
24
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То да беше само Свогенския път мед и масло да си ги храним.Миналото лято 500 метра Дондуков като го правиха 3 месеца и накрая обявиха, че БСП ИМ КРАДЯЛИ ПАВЕТАТА. Сега какво ще измислят - не се знае. Шофьора вече го вкараха в ареста.
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойчо , брато , ти за бобслей Своге ли се подписа ? Или само цифричките за рушвета можа да разчетеш ?
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алоуууу , герберотъпчета . Таралясници . Пак ли Орешарски , Костов , Царя , Нинова ????Боко.луцу засрамете се !
21
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Десет години гафове , скандали , безобразия , безочие !!!Десет години Собственика на ГЕРБ в оправдателен режим !!!!Ела в Световрачане М И Ш К О !!!