Шофьорът Григоров остава под домашен арест

Той е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост
Обновена: 29 авг 2018 19:17 | 29 авг 2018 19:07, Петя Славова
32

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Софийският окръжен съд наложи мярка за неотклонение "домашен арест" на шофьора на катастрофиралия край Своге автобус Григор Григоров. Така искането на прокуратурата беше уважено. От обвинението искат и забрана мъжът да напуска страната, както и да му бъде отнета шофьорската книжка.
Още по темата

В съдебната зала бяха представени доказателства, според които става ясно, че при опасния завой край Своге автобусът е навлязъл в насрещното платно. Тогава Григоров предприел рязка маневра и така колата започнала да се преобръща, според показанията на жена, пътувала зад шофьора, както и на хората, които са били в блъснатите от автобуса коли, предаде БТА.

По разследването все още няма изготвена автотехническа експертиза, както и такава за състоянието на шофьора. Григоров бе доведен днес в съда под охрана, с превръзка на главата и накуцвайки.
Решението на съда не е окончателно.

Григоров бе доведен в съдебна зала под засилена охрана. Преди ден той беше изписан от болница ИСУЛ и преместен в болницата към затвора. В съда днес той е с превръзка на главата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: СвогеГригор Григоров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
37
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам да разбера едно. Въпросният "невинен" много добър човечец дали е карал с нови гуми? Или караме с втора употреба внос от Германия? Понеже сме по-умни от немците, които изхвърлят гумите след 2-3 години и ние ги купуваме. Защитавайте си го колкото искате. Един смел и силен човек ЩЕ ПОЕМЕ МОМЕНТАЛНО отговорността, а няма да търси оправдание в космоса. За справка- карам спортен автомобил, минавал съм от там много пъти (имам вила в региона) и пътят не е лош. Не е добър, но не е и лош.
5
34
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На колко години е...изглежа стар за да превозва хора...може и лош път но като го виждам е с много забавени рефлекси
4
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо още не са е ареста ония с хилядите левове заплати ,приели пътя?Защо не се разследват и за корупция?
3
4
 
57
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Изваждането на този човечец от ареста е все пак крачка в правилната посока.Ясно е, че дори да има някаква вина, тя е далеч по-малка от вината на онези, които са построили този път-пързалка-убиец.
2
8
 
32
 
! Отговори
ГЕРБЕРИТЕ невинни преди 5 години
Този шофьор е виновен,не този който е правил асфалта,Иванчева е виновна,не Костов Софиянски или Бисеров! Херб ще ни унищожи!
1
5
 
49
 
! Отговори
Той не е виновен преди 5 години
Търсете вината другаде. Този участък от пътя при дъжд и с 15 километра в час да се движиш е рисковано,ако насреща имаш кола. Просто пътя и асфалта са с некачественно изпълнение! Шофьора няма вина!