Овцете в Болярово умрели от... преяждане

Собственик: Установихме го по частен ред, с патоанатом!
19 сеп 2018 11:30, Анисия Иванова
58
Овцете в Болярово умрели от... преяждане
Архив: Булфото

Овцете в Болярово умрели от преяждане, а не от чума. Това твърдят собствениците на 11-те животни, които са починали в рамките само на пет дни в стопанството им.

Става въпрос за същото стопанство, в което бяха открити положителни проби за чума.

Вчера от БАБХ сезираха прокуратурата, че ветеринарите вече втори месец не могат да влязат в зоната, за която има лабораторни резултати за чума по дребните преживни животни. Експертите били заплашвани от собствениците и не били допуснати до фермата, за да извършат почистване и дезинфекция.

Още по темата

Според собственичката Ани Петрова една част от животните ѝ влезли под заграждението на мястото, където се съхранява жито, и така се стигнало до преяждането.

"По частен ред със специалист патоанатом установихме, че това е причината за смъртта", настоя Петрова пред bTV.

По думите ѝ тя още на 14 септември е сигнализирала за първите три починали животни, но ветеринарите не ѝ помогнали.

Според Ани Петрова тя винаги е позволявала на властите да вземат втора проба за чума от овцете ѝ, но само при условие, че заповедта за евтаназията им, издадена след първите проби, бъде обявена за нищожна.

"Изгубила съм всякакво доверие във ветеринарите. В момента, в който влязат уж за кръвни проби, не знам какво ще направят", коментира Петрова.


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
udjs преди 5 месеца
Българи научете се да правите елементарни връзки!Убийствата в Болярово са свързани с сегашните и предстоящи масови убийства на прасета в Североизтока,пак по причина на уж-чумата!С нея вече оправдават престъпното предстоящо законодателство да забранят на селяните да отглеждат животни-сега прасета,овце,кози,а по късно и всякакви животни-това ще унищожи селата и малките градчета окончателно!Ще освободи Странджа и Североизтока за мигранти-мюсюлмани,а това по-късно ще отвори пътя на Ердоган!
55
0
 
2
 
! Отговори
udjs преди 5 месеца
Абе вие прости ли сте или се правите на такива?Над 2 месеца,нито едно животно не умря от уж-чумата,на която инкубационният период беше не повече от 7-8 дни!Понеже скандала с убийствата се раздуха,някой мръсник/знае се кой/,посъветва управляващите да затворят животните,да изчакат докато умрат от глад и тогава триумфално да заявят,че са умрели от уж-чумата!Сега вече започват да мрат от глад-ДА ОТ ГЛАД,защото ако и вие гладувате продължително и в един момент се натъпчете с храна и вие ще умрете!
54
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 5 месеца
До aз съм прост- наистина си прост
53
0
 
4
 
! Отговори
аз преди 5 месеца
До Анонимен
Овцете са изолирани, не излизат извън стопанството вече три месеца и се хранят само там. Не излизат да пасат. В един ъгъл заградено с мрежа са били складирани големи чували със жито .Овцете са минали под тази мрежа и са изяли много голямо количество жито. Това е причината да умрат от преяждане. Чета коментарите и се учудвам от написаното. Който иска да види истината може да влезе в страницата на радио 999 и да види всичко .Аз го видях там, затова моля не пишете неверни предположения
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ако беше *** да ги беше натръшкала вече, права е жената!
51
0
 
3
 
! Отговори
До Пипи преди 5 месеца
Факт е ,както казва Чичо - проблемът е сериозен и не бива да си правим майтап с хорските тревоги , но моля те, ПИПИ обясни ми смисъла на изречението " Жената им познава му ракетите , и затова не ги пуска " - какво имаш предвид - рекета ли , мурафетите ли , или ракетата със вложен със дълбок "подтекст" в смисъл х.. ? Или нещо съвсем друго ?
50
0
 
3
 
! Отговори
ЧИЧО преди 5 месеца
До пипи дългото чорапче

Пипи ,трудно ти разбирам и мисълта и написаното.Не става въпрос да се лъжеш с комшйката.Нивото е много високо за да го принизяваме до махленски клюки.Надявам се че разбираш.
49
3
 
2
 
! Отговори
месояд преди 5 месеца
До 47

От преяждане умират само тревопасни в Болярово !
48
0
 
2
 
! Отговори
вет.техник преди 5 месеца
До ветеринарен лекар

излиза , че ветеринарите не лъжат, .... или ?
47
3
 
5
 
! Отговори
за пример преди 5 месеца
някъде по света умират от глад у нас от преяждане богата държава сме
46
0
 
2
 
! Отговори
ветеринарен лекар преди 5 месеца
до 45 - всички,които се оплетоха от медии и другарката Корнелия
45
0
 
2
 
! Отговори
? до 43 преди 5 месеца
...и ветеринарите ли...?
44
4
 
3
 
! Отговори
до 39 преди 5 месеца
Ами не коментирай тогава ......
Но ,това по принцип не е само БГ новина след като има Евростановище по ситуацията със заболяването .
Знам , че може да умре овцата от причини свързани с храненето , невероятно е обаче , последователното " преяждане " на животно след животно.....довеждащо до......
43
1
 
2
 
! Отговори
ветеринарен лекар преди 5 месеца
всички лъжат, всички
42
1
 
2
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 месеца
Да добре,не проверявам какво пиша.И след кат са влезли в пожъна та нива може да преядат има останало много жито.Съгласна съм със забележката,благодаря
41
1
 
4
 
! Отговори
до 32 и до 37 ПИПИ преди 5 месеца
Да Пипи, овцата ПРЕДЕ и по три кадели преприда , особено пък в този сезон ! Е, като се следват една друга овцете , защо са бягали в рамките на 5 дни ( умрели за 5 дни ) и те овцете де , точно с люцерна са преяли .
40
0
 
5
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 месеца
Ако държавата е решила да затрие всичко живо и това е нарежда не винаги ще се намери начин да измислят нещо.Жената им познава му ракетите, и затова не ги пуска.Тогава самите ветеринарите ще се озлоблени и ще почнат да се заяждат за нещо и крайния резултат пак такъв. Изабити животни.Аз ако съм била лъжата от някой дали пак ще имам доверие на този човек?Трябва да съм самоубиец да му вярвам.
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 35
Може да умре, зависи какво къде и колко пасе. И в какви ниви с какви посеви е влязла. Пак казвам - не познавам конкретния случай. Просто ми стана интересно заглавието и коментарите. Не твърдя нищо и не защитавам никой. Не се интересувам от бг новини.
38
6
 
4
 
! Отговори
ЧИЧО преди 5 месеца
Страхът на хората е породен от престъпното поведение на К.Нинова.В тази държава не живият само тези овце, живея аз, живеете вие, живеят нашите деца и внуци даже и Корнелия живее тук.Как няма да пуснеш ветеринарите.Ако, пламне държавата, Нинова ще избяга при сина си, ама вие къде ще избягате.
37
0
 
5
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 месеца
Овцата се води-където е едното животно там отива другото.Затова е израза стадо овце.А ти чувал ли си че има няколко откоса люцерна и докато разбереш белята станала.Да,Овцата може да преде и в този сезон.Случва се