Животът поскъпва с до 110 лв на човек. А компенсация, кога?

Нова политика – невъзможна, нямало пари, коментира икономист
Обновена: 2 окт 2018 14:01 | 2 окт 2018 11:00, Петя Славова
209

11147 гледания   |  Още видео
Вече са в сила новите цени на газа, парното и топлата вода. С почти 14% се увеличава цената на газа, реши КЕВР. Това поскъпване ще се прехвърли и към сметките за парно и топла вода. Това ще е второ повишение на цената на парното тази година.

През юли тя се вдигна средно със 7%, т.е. в сравнение с миналия отоплителен сезон парното ще скочи средно между 9 и 19%. Повишаването на газта води след себе си повишаване в цената на всичко друго и повече енергийно бедни.

Икономистът Кольо Парамов коментира в студиото на "България сутрин", че месечната издръжка на човек ще нарасне с между 70 и 110 лева.

"Тук става въпрос за цялостно поскъпване на живота в страната. Компенсацията може да стане само чрез нов тип доходна политика", каза Парамов.

Още по темата

Икономистът беше категоричен обаче, че такава нова политика днес е невъзможна, защото няма пари.

"Няма пари, защото БВП на страната няма кой да го произведе в такава сила, за да се вдигнат доходите. Следователно единствената низша, където България може да намери днес пари е приемането на еврото", настоя още икономистът пред Bulgaria ON AIR.

Кольо Парамов беше категоричен, че България е трябвало да въведе единната европейска валута още преди години.

Петър Илиев-гражданин и човек на изкуството, който е живял дълги години в САЩ, изрази възмущението си от повишаването на цената на газа и това, че поскъпването се случва така изведнъж.

"70-110 лева - това е страшно много. Аз имам друго предложение. Какво ще се случи с тези договори, ако българският народ каже, че ние нямаме тези пари", каза още той.

Икономистът Кольо Парамов пък акцентира и върху това, че повишаването на цените ще доведе след себе си и сериозна инфлация в нашата страна и предупреди, че до края на годината тя може да стигне 7%.


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
1
 
4
 
! Отговори
Варан преди 4 месеца
Напротив,Кольо има пари,но се крадат от тези, които ни управляват. А когато корупцията е по-малка ще има пари и за бедни и за болни и за пенсионери и за държавни служители.
192
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До месара

Рупайте сега, рупайте, другия път като се изтъпани вашичкият да се хвали как е спрял енергиен проект, за да докаже колко готин партньор е на американците

А вие го джвакайте!*** искаше да дадем 4,5 милиарда за изграждането на трасето на наша територия ама то да е руска собственост.Ееее да ми ядете ... руски ...
191
0
 
4
 
! Отговори
niki преди 4 месеца
Искайте повишение на заплатата от работодателя си. Това са компенсациите.
Ако не ви вдига заплатата, работа колкото искаш. Има глад на кадри.
Само да се мрънка някой да ви дава компенсации е доста глупаво.
190
0
 
10
 
! Отговори
ГЕРМАНИЯ преди 4 месеца
И тук цените се вдигат всяка година, когато дойдох преди 5 години имаше едни кашкавалчета за 79 цента днес са 1,29. Това е конкретен пример защото всичко поскъпва така. Миналата година пълнех резервоара на колатс за 49 евро, а днес за 59. Единственото оптмистично нещо е че и заплатата ми се вдига с 2,5% или на година с 600 евро за да не усещам увеличението в цените.
189
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С тия цени няма да има чист въздух скоро. Ще си правим въглища от стари гуми и това ще е.
188
2
 
9
 
! Отговори
месара преди 4 месеца
Рупайте сега, рупайте, другия път като се изтъпани вашичкият да се хвали как е спрял енергиен проект, за да докаже колко готин партньор е на американците, да не махате с уши, ами да го пребиете с камъни.
187
1
 
10
 
! Отговори
Хм преди 4 месеца
Бе то за цените е ясно - това е световна тенденция.
А доходите са на минус естествено.
Просто казано: цени + доходи = тотален грабеж
186
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да живеее социализма -ЕС е по далече от Канада днес за България
185
2
 
23
 
! Отговори
Шок преди 4 месеца
Хайде, пак знайни и незнайни икономисти търсят популярност??? Къде са когато се вдигаше тока и водата всяка година? Храната последните 4-5години поскъпна с 50-70% къде бяха? ЧЕЗ и Софийска вода си правят каквото си решат и народа да се гърчи?????
184
1
 
13
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 4 месеца
До Анонимен Работници от ВИК към шефа си Шефе счупихме си лопатите А той нищо бе подпирайте се у багера
183
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Нова политика – невъзможна, нямало пари, коментира икономист"
---
Я, да пита Тиквената Кофпомпа от БанкИ!
Нали се хвалеше с някакви "излишЕци" в бюджета, с някакви "милЯрди" ??
КЪДЕ СА !?
182
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
това е смисъла на парите,инфлацията и световната икономика,в края на всеки цикъл има криза и обезценка и по-големия процент от сътвореното и направеното преминава в собственост на тези които печатат и разпространяват парите,защото те правят само хартийки с мастило и с тях купуват всичко произведено реално.Просто казано,аз правя къща 5 години,като я построя,съседа ми напечатва за един час торба банкноти и я купува от мен с 1 час работа(но има печатна машина)и му е разрешено да го прави
181
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
това вдигане на цени е безкрайно,никога не ще достигнем с доходите вдигането на цените,защото то просто не спира,и тъй след 10-20 години ще се наложи деноминация ,ще окастрят една две нули от парите и всички ще загубят 10 или 100 пъти от своето състояние,и отново всички ще тръгнат от нулата,а произведеното и спестено от тях ли,е то вече ще е усвоено от правилните хора и ще е в техни ръце,предварително превърнато в ценни активи,злато,диаманти,собственост, и т.н.Циклите са ясни,ограбването продълж
180
1
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 4 месеца
Наистина ли Кольо Парамов е казал "единствената ниЗша"?
179
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Ами заминавай, те там с баница и пита та чакат на летището!"

Него го чакат, ама вас българските псевдобизнесмени никой не ви чака там.
178
1
 
5
 
! Отговори
Я па я...! преди 4 месеца
До Анонимен 167 Е за вилата не е писал човека, че е откраднат бракуван вагон.
177
8
 
2
 
! Отговори
ДО 176 преди 4 месеца
Ами заминавай, те там с баница и пита та чакат на летището!
176
1
 
6
 
! Отговори
Отговор преди 4 месеца
До Демократ 159 Идеята ти не е лоша , ама така ще уморим руснаците от глад. Та те от това живеят, от нищо друго. А и са наши братя. Да не ги оставаме гладни.
175
2
 
26
 
! Отговори
28 преди 4 месеца
На 28 години съм, нямам имущество в страната, все още мога да замина да работя в чужбина.
174
1
 
27
 
! Отговори
pl_bg@abv.bg преди 4 месеца
Кръвна група А /-/. 450 лева за банка. Съжалявам, не съм такъв човек, но частен съдебен изпълнител в Русе ме преследва за сметки. За парно. Никога не съм имал парно! Осъден съм без да съм уведомен. Трябва да си продам това, което имам - кръвта, около 14 пъти на тази цена. Мога да продавам през два месеца. Имам и здрави бъбреци. Благодаря ви предварително.