Полуостров "Германката" с ограда: Ще си има две вили с басейн?

Рибари се оплакват, че достъпът до морето е невъзможен
18 окт 2018 14:00, Петя Славова
55

Полуостров "Германката" в местността "Буджака" в Созопол осъмна с ограда.

Рибари се оплакаха пред Bulgaria ON AIR, че достъпът до морето е невъзможен.

Според информационната табела на мястото ще се строят... две вили с басейн.

Там се намира и защитената местност "Колокита", но от екоинспекцията в Бургас казаха, че в зоната, където няма фиорди строителството е разрешено.

От община Созопол заявиха, че нямат сигнал за незаконно строителство. Рибарите обаче обмислят протести.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
6
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 18 преди 5 години
Няма драма и ако има всички необходими документи, може да прави каквото и доколкото му е разрешено.Не пречи да се направи справка дали лицето на парцела е от ръб до ръб на скалите в двете посоки и ако не е, а собственикът/строителят се е направил на хитър за по-удобно да го огради по този начин, може да се пусне жалба до строителния контрол. Ако всичко си е ОК, тогава редно би било да се обърне внимание на общината за съществуващия риск от падане на опитващите да преминат по ръба на скалите
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рибарите са умни хора и да не се коркат много. те знаят, чекоето е наморето, то ще си го вземе, та всичко туй е само временно ;)
27
2
 
33
 
! Отговори
@ преди 5 години
Аз не мога да разбера защо все още има хора които да се чудят, дивят или възмущават за ставащото в територията!Имаме разлагащо се общество на изчезващ народ, територия с чужди военни бази без реална армия и функционираща полиция, управлявана от тайфа продажни елементи, някои с историческо криминално минало, корумпирана до невиждани нива съдебна система, здравеопазване функциониращо с последни издихания...И има чудещи се на поредния мутро бетонов бароко-чалга строеж?:-)Могат и правят.
26
2
 
21
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Докато ви пълнят главите с надраскани паметници, хората не се занимават с глупости. Строят си, що да не.В нашата държава всичко може да е законно важното е ...... пара да има и желание.
25
25
 
2
 
! Отговори
granik преди 5 години
Тия рибари ги знаем, алкохолици бракониери, убиващи делфини, хвърлящи скъсани мрежи навсякъде, неспазване на риболовните квоти и т.н и т.н.
24
0
 
16
 
! Отговори
saki преди 5 години
А нормално ли във Варна, да се загражда самото море,за да може 5 човека да си карат сърф по жицата,закачена за буната ?
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тиквите от полето и качурите от балкана, и онези дето ходят на море, и се вслушайте в мнението на хората който са родени и живеят на морето и от морето, 20г. всеки див селянин или политик с пари си купува парче земя/скала/плаж и излива бетон.Вървете си диви селяни там откъдето сте дошли и си вземете на село и палатите построени по морето.На какво е бил собственик дядото на тоя на скалите в морето или на морето.
22
1
 
30
 
! Отговори
Daniboy преди 5 години
Защо ни сравнявате с Германия? Тук дори в баровските софийски квартали няма канализация. Цели блокове са на септични ями или в дерето. И като кажат, как било нормално да гоним по цени Германия. Ненормални хора. София не прилича на нито един немски град, а на европейски Мумбай. Калища, септични ями, миризма и задръствания. Проблемът е в хората. Там има гражданско общество. Тук има мутри, а останалите ги е страх.
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
:)))...морето ,отдавна не е наше ! тяхно е !
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мафия
19
4
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
ам че капитализъм бе - набълбукойте се и вие с пари, бутнете рушветче и може и земята под президентството да стане ваша и да си построите вила. Какво ривети, комунизмът свърши.
18
7
 
24
 
! Отговори
теодор преди 5 години
Добре, че вече 10 години не съм стъпял на нашето море. Няма и да стъпя.
17
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей много долни комунисти сте, парцела е частна собственост, имат разрешение за строеж, вие какво искате? Кои сте вие, че ще се разпореждате с чуждата собственост? Дайте утре да ви сринем вашите домове, защото сме събрали 30 човека и не сме доволни къде се намират.
16
2
 
20
 
! Отговори
Манго преди 5 години
Само нашите къщурки са незаконни - по морето всичко законно
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A как на Запад в Дания, как е в Дания?
14
8
 
31
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До АнонименТо затова от доста време нормални хора по нашето море не ходят. Тук е сборище на всякакви *** от европа и най-изпадналите българи, които просто няма как да си позволят да отидат другаде. Няма човек, който веднъж да е отишъл на море извън бг после да се е върнал...
13
1
 
21
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
На това място ще се строят вили на офшорка на волен сидеров. Ей тъй...от патриотизъм
12
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Германия, ако нямаш канализация свързана към по - голяма такава от своя страна свързана към пречиствателна станция, не можеш да построиш кучешка колиба. Ако това се въведе БГ ***, 90 % от строежите трябва да се бутат.
11
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хващам бас, че вилите ще са на по пет етажа, с по три апартамента и осем стаи на всеки.
10
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли несъсипано място покрай морето?