Стремително обедняваме: С поскъпването на ток, вода, Гражданска...

Пазарното обяснение – санкциите срещу Иран. Дали е така?
26 окт 2018 11:00, Петя Славова
298

Редица неща от бита поскъпнаха тази година – от водата, до тока, Гражданската отговорност, а сега и нефта.

Има ли пазарно обяснение на по-високите цени и защо и доходите не се увеличиха?

Още по темата

"Основният фактор за това поскъпване е ограничаване на доставките на нефт, а и санкциите срещу Иран. Преди години цената на нефта се регулираше с увеличаване на добива в САЩ. Инфраструктурата на САЩ се оказа недостатъчна, а добиването се увеличи. Когато се изменя цената на нефта, се изменя и цената на горивата. Когато измененията в цената на нефта са много резки, то тогава цените на горивата се заглаждат", обясни пред Bulgaria ON AIR Валентин Кънев от Балканската черноморска и газова асоциация.

Според думите на председателя на Синдикат "Защита" Красимир Митов няма как да се обясни на българския консуматор какъв е проблемът с петрола в САЩ.

"Проблемът е, че освен петрола, поскъпнаха Гражданската отговорност, токът, топлата и студена вода. Вървим към обедняване, тъй като доходите са замразени. Не може повече така. Утре от 11:30 ч. на Ларгото пред Министерския съвет организираме протест срещу некадърността на правителството. Тези хора не желаят и не могат да се справят с проблемите в държавата", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
0
 
33
 
! Отговори
бл. 134 в Зап. парк преди 5 години
Не е верно ,лъжат. Много сме добре .Все повече ставаме и всички щ3 живеем по 100 години .И ще ядем и пием до пръсване
261
1
 
46
 
! Отговори
Живите мъртви в БГ преди 5 години
Резултат от некадърното управление на ГЕРБ, начело с Борисов. Корупцията убива България и Борисов я управлява (корупцията), за да не остане нито една област на живота незасегната
260
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валерката няма ли да си подаде Устафката !!!
259
18
 
35
 
! Отговори
Герб зомби преди 5 години
Късметлии сте, че не са <партия, различна от герб> на власт, че тогава обедняването щеше да е стремително на квадрат. Радвайте се, че ви краде герб отговорно, а не някоя друга партия безотговорно.
258
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мраза всички политици в бг
257
0
 
44
 
! Отговори
месара преди 5 години
Хайде народе, на предсрочните пак всички за герб! Стремителното обедняване е без алтернатива!
256
0
 
48
 
! Отговори
До ГЕРБ Активисти преди 5 години
Пак вашите коментарии са най- много във форума, но истината няма как да изопачите. Българите живеят зле заради вас.
255
13
 
35
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
До 268 червен анонимник. Що, при управленията на БСП страшно забогатявахме и течеше мед и масло ли? Ние помним. А ако пак вземат властта ще видиш какво значи хаос и обедняване.
254
10
 
46
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Това мрънкане, че сме много бедни адски ме дразни. Защото голяма част от българите постоянно са по заведения, пазаруват редовно, почиват и то по няколко пъти и т. н. А това е, защото тези статистики са само от официалните данни и са изкривени. Те не хващат плащането на ръка във фирмите (по ведомост е минималната), доходи без договор, от сива икономика, от близки от чужбина и още.
253
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обедняваме................прогресивно и сигурно!!!Гарантирано от ГЕРБ!!
252
2
 
49
 
! Отговори
До Татанци преди 5 години
не ги разбираш тези неща, тогава всичко бе инспирирано и реализироно от ВЪН, падна Виденов и на другия ден Долара се ВЪЗСТАНОВИ, ферщейн?
251
22
 
39
 
! Отговори
Таратанци преди 5 години
Стремителното обедняване беше при Жан Виденов, когато заплатата падна до около 10 щатски долара или 15 дойче марки.
250
3
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Масовата заплата сега е до 600 лева, е преди 1989-та беше около 200-220 лева. Животът поскъпна 10-20 пъти. Смятайте сами колко сме обеднели.
249
21
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стремително обедняващия народ от сега е запазил всички места по всички зимни курорти, къщи за гости и т.н., че за Нова година може да е останал без пари.
248
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От първи декември се увеличава промишлен ток с 13%, а честито! Поздравления! Имаме уведомление.Г-жа Петкова, да не кажете, че пак нищо не знаехте?
247
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДИМИТЪРНе обедняваме а затъваме, след горе изброените поскъпвания забравяте ХЛЯБА , кг. зеле 0,80 лв. моркови 1,20 , домати 3,50Абе мани, това живот ли е?Зелето 80 стотинки.Как ще изкараме зимата при тези цени?А доматите края на октомври цели 3,50лв.Навремето какви домати имаше октомври месец ехеее ... и бяха без пари.
246
28
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българина никога до сега не е имал повече, но хибридчиците му обясняват, че никога до сега не е бил по-беден.А когато комунистите говорят, числата мълчат!
245
3
 
57
 
! Отговори
ДИМИТЪР преди 5 години
Не обедняваме а затъваме, след горе изброените поскъпвания забравяте ХЛЯБА , кг. зеле 0,80 лв. моркови 1,20 , домати 3,50 да продължавам ли , нов ЕКО данък за стар автомобил, И С ТЕЗИ ПАРИ СИГУРНО ЩЕ ПОЧИСТЯТ ВЪЗДУХА, ДА ама НАДАЛИ, ще отидат пак в някои бездънни джобове .
244
4
 
42
 
! Отговори
Команиз патреот преди 5 години
До ГЕРБераст-*** А така, кажи им на мръсните герберасти.Искат да опетнят най-големите благодетели на България.Хора като Ветко, Бенчо и Митко(Очичките), братчетата Галеви и сестричката им Мая, Гошенцето Гергов и другите честни бизнесмени като него, които навремето стартираха бизнеса си с благословията от Андрейчо Луканов.
243
5
 
36
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До ДанъкоплатциАбсолютно не е вярно това което си писал ! Ти цитираш историята писана от рубладжиите след 1944 г. ,която не отговаря на истината ! Поне сега има български историци които доказват обратното , вземи чети и техни издания л в yuotube има клип качен от история бг . - Българите в османската империя ! Гледай го и чуй мнениуто на професори и академици ! Няма значение дали си бил турчин или българин , данъка си го плащаш до стотинка !