Selovoditel ще бори... обезлюдяването на селата

Инициативата е на родния евродепутат Андрей Новаков
31 окт 2018 13:00,
34
Selovoditel ще бори... обезлюдяването на селата
Снимка: архив "Булфото"

Всеки може да помогне да се спре обезлюдяването на селата. 2 години е отнело създаването на първата социална мрежа за села - Selovoditel. Това обяви най-младият депутат в Европейския парламент - Андрей Новаков от ГЕРБ/ЕНП.

Още по темата

България има много кътчета, които заслужават да бъдат промотирани. Всеки може да го направи на selovoditel.andreynovakov.eu.

В социалната мрежа, която е на български и английски, всеки може да създаде безплатно профил на селището си.

Така ще се привличат към него посетители, туристи и инвеститори. Целта е да се рекламират предимствата на селата и градовете с малко жители по целия свят.

"Това е интернет платформа, която вместо профили на хора, разпространява профили на български села и градове. Акцентът е поставен върху селата, тъй като отдалечените и селските райони са най-често засегнатите от процесите на обезлюдяване. Броят на обезлюдените населени места се увеличава непрекъснато, което е проблем, засягащ цяла Европа. Българските села притежават изключително голям потенциал, който към момента остава неразкрит", отбеляза Новаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8На интересен ли се правиш?Всички знаем, че на места се създават предприятия за преработка на селскостопанска продукция. но това в повечето случаи са предприятия, даващи работа на цял район. Нали точно това е написал този по-долу - да се създават работни места и в малките градове. какъв е смисълът да направиш консервна фабрика само за едно село?
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10Правиш ли разлика между намаляване на население и обезлюдаване със закриване. Населението даже растеше и стигна 9 милиона в кр. на 80-те.
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Обезлюдяването на селата е нещо нормално и започва още 1989 г."Това не е вярно. Виж статистиката. Обезлюдяването на селата започва още пез 1950те години на миналия век в резултат на насилствената колективизация, която налагат ***. От тогава селското население постоянно намалява.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСелата се занимават със земеделие. ------Това не е вярно и селата могат да работят с фабрики например от земеделската продуция
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Я да видим това село, дето трябва да си построя дом там - има ли път дотам, ток, вода, интернет. Ами полиция, пожарна, болница, СОТ?"Едно време хората, като са строели селата, имало ли е такива неща там? Новото поколение сте много разглезени - за това се врете в градовете. Суровите хора живеят по селата.
6
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обезлюдяването на селата е нещо нормално и започва още 1989 г. Няма нужда да се копае двора и да гледаш всичко, за да има какво да ядеш. Мсгазините са пълни. И настъпи урбанизацията. Селата се занимават със земеделие. Но с техниката, работната ръка намаля. Естествени неща. Но се вкара истерия и много хора клъвнаха. А същите не отиват да пасат овце или да доят крави. Така че...по- малко се връзвайте на пропаганда.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решението е държавни заводи по селата и сигурна заплата както беше преди 1989 г. и хората ще се върнат по селата. ГЕРБ само изостриха кризата, а тия евродупетати се интересуват само от добрата заплата от 10 хиляди евро и не работят за бг интереса.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма значение колко упорит и амбициозен си - срещу вятъра не се пик..ае. Я да видим това село, дето трябва да си построя дом там - има ли път дотам, ток, вода, интернет. Ами полиция, пожарна, болница, СОТ? Кой ще ганантира сигурността на мен, семейството ми и имуществото ми там? Е затова селата опустяват, също и градовете. Не питам за училища, градини, театри и т.н.
3
1
 
19
 
! Отговори
Основният поминък преди 5 години
по селата е свързан със селското стопанство.Преди време прочетох, че в САЩ в селското стопанство са заети само 2% от населението. Така че, не виждам защо е тази истерия относно обезлюдяването на селата.Трябва да се помисли за създаване на работни места в по-малките градове, не само в големите. Тогава сградният фонд в околните села ще продължи да бъде използван от хората, които работят в близкия град. При размерите на нашата държава, не виждам какъв е проблемът да си пътуват всеки ден до вкъщи?
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кой ще бори престъпността по селата, с една патрулка за 20 села и спящи баби с пушки?
1
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живея на село и мога да кажа,че хората бягат единствено заради ниските заплати.И то не по селата,където е ясно,че няма какво да се работи,а и в региона.Не е проблем да се пътува до близкият град по 20 минути,проблемът е,че там заплатите са по 600 лева.