Бракониери убиха благороден елен край Свиленград

Извършителите ва зверството се издирват от полицията
Обновена: 5 ное 2018 10:38 | 5 ное 2018 10:30, Павел Гълъбов
16
Бракониери убиха благороден елен край Свиленград
Убитата кошута Кибела. Снимка: По-диви Родопи

Останките на кошута Кибела бяха открити близо до Свиленград, благородното животно е намерено след сигнал на експерти от фондация "По-диви Родопи".

Още по темата

Фондацията от години работи за връщането на тези животни в Източните Родопи. Благородният елен е един от общо 80-те освободени животни през последните пет години.

Кошутата е била освободена заедно с още шест други кошути на територията на дивечовъден участък "Студен кладенец", Източните Родопи през февруари тази година.

На пет от освободените благородни елени експертите поставили GPS предаватели, което позволява на екипите да следят всяко тяхно движение в реално време, което е помогнало за установяването на смъртта на животното.

"Надяваме се съвместните дейности на полиция, горски и ловни експерти и природозащитни организации да доведат до залавяне на бракониерите, които да бъдат адекватно наказани", каза Стефан Аврамов, отговорник за разселването на елените към Фондация "По- диви Родопи".

Благодарение на специално обученото куче Барс експертите и полицията бързо намират останките и извършват оглед на местопроизшествието.

По случая е образувано досъдебно производство по Наказателния кодекс. В случай, че бъдат заловени, освен наказанието по наказателния кодекс бракониерите ще трябва да се разделят с правото си на лов и да заплатят обезщетение за убитото животно.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
ЕленА преди 1 година
За Тези, на които още не им е яВна Причината за Присъствието ми на Страниците на Тази Електронна Медия - ВЕСТник само ще кажа, че Изпълнявам Клетва и Обещание, което съм ДАЛА "ОтВъд". ПоВече не ми е ПозволенО.
.
14
1
 
1
 
! Отговори
до 13 от МаЖ дал ЕНА преди 1 година
АЗ съм Аз, който първо е много Просветляван, докато стигне до това, което пОвествува. Иначе си прав - двете нули имат огромно значение за АналИзите ЗА Езотериците.
Не Убивайте Вестоносецът. Запетайките и точките и използването на "Аз Буки Те",
Зависи само от Вас.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До МаГдалЕна

Числото на езотериците е "00". Просветени ли се чувствате и с какво ви помага това или просто си пълните главите с глупости ?
12
2
 
1
 
! Отговори
МаГдалЕна преди 1 година
Бележка на Авторът на пост 11:
Число на Слънцето - 999
Число на Звярът, което е число на Човек - 666
Който има УМ ще го разбере.,.
Буквата, която пречи за разбирането на УМ-ът е "Х". Когато имът разбере "Н" ще разбере и "Х". :)
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще направя малко литературно-приказно-митологично отклонение. Еленът е животно посветено на Слънцето, а Кошутата е неговата "съпруга". Сега кажете, че изтребването на Кошути и Елени не Е Престъпление от най-голяма Величина. Този, който се подиграва с Добротата на Силата се превръща в Звяр и се третира като Звяр. Вещите в езотеричната и окултната "материя", които надявам се има сред читателите на Вестник Днес.бг ще разберат какво е написаНО.
10
0
 
12
 
! Отговори
до 9 преди 1 година
Въпросът е защо се прилага Двоен Стандарт във Всичко, което касае Всички. Разберете, че пред Бога (да нарека така Законите на Вселената) няма по-малко мило и повече мило Същество. Докога ще се Страдаме взаимно, заради Индивиди, на които им липсва елементарна СъВест, но затова пък имат Его по-голямо от БалкАНА?
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпросът е, че убийството на дивеч от бракониери е зверство, а от ловни туристи вече е благородническа дейност.
8
1
 
10
 
! Отговори
Тук преди 1 година
ще се впрегне голям ресурс за издирване на бракониери, които ако са стреляли с гладкоцевно или незаконно нарезно оръжие, ще ги хванат за шлифера, а оня кмета на Созопол, доказан бракониер остана без последици!
7
0
 
4
 
! Отговори
До преди 1 година
Изгърбич Задвратян Що бе? По хасковско така ли е?
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички ареали, където има застрашени и ценни видове за локална, регионална и глобална Екосистеми трябва да се обявят за Защитени Зони или Резервати и да се изковат Адекватни Закони за Опазването им от Посегателства. Природните Богатства са на Всички, а не само на отделни Печелбари с ловни пушки и резачки. Не искате някой да ви казва какво е "на запад", но поне си сверете часовниците с една Германия и ще видите колко сте далеч от Истината за това какво е Човечност.
5
14
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 1 година
Ако ги заловят ще им дадат по-високи присъди от тези на убийците на хора !
В България човешкият живот нищо не струва , животните са по-ценни от хората !
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ubiizi dolni
3
6
 
7
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 1 година
обществена тайна е, че авджиите гърмят по всичко що мърда, в това число горски, алпинисти и стубленската духова музика. към тях спокойно се добавят военни и милиционери- действащи и пенсионирани. а по медиите едни бракониери едни мафии... читалищна работа
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди някъде 2 години разбиха цял "бракониерски картел", който отстрелвал благородни елени в Габровският Балкан и после обработвал месото за продажба на "кебапчийници", а рогата за трофеи на някоя "чорбаджийска"вила. В моментът на залавяне на извършителите на местопрестъплението са открити 3 трупа на благородни елени, а колко са разфасовани през времето преди залвянето въпрос с повишена трудност. Безсъвестни бракониери и дървосекачи да се наказват като Убийци на Природата - това Решението.
1
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Останки от кошути. Странна работа, но явно зависи от региона. Например в Созополско кошутите падат директно в пикапа на кмета и той ни чул, ни видял, ни осъден.