Пътища за хората: За 7 г. – 300 км магистрали. На север няма!

Най-много нови пътища са построени в Югозападна и Южна България
Обновена: 5 ное 2018 15:52 | 5 ное 2018 15:30,
120
Пътища за хората: За 7 г. – 300 км магистрали. На север няма!
Снимка: архив, Булфото

Близо 300 километра нови магистрали са изградени в България само през последните 7 години, показват данните на Националния статистически институт за периода 2010-2017 г. Така общо в страната към края на миналата година в експлоатация са 734 км. магистрали.

В момента обаче се изграждат отсечки от магистрала "Струма", а през тази година започва работата и по 160 километра от магистрала "Хемус" за довършване на трасето между София и Варна.

Още по темата

Оказва се, че близо 40% от магистралната мрежа у нас е построена през последните 84 месеца, по време на управлението на Бойко Борисов.

Сметките показват още, че всеки ден, през последните 7 години, са завършвани средно по 116 метра магистрален път в страната.

В същото време не са забравени и така наречените "пътища на хората" от третокласната мрежа, които осъществяват връзките между по-малките населени места.

За последните пет години общата им дължина се е увеличила със 120 км., като в това число освен третокласната пътна мрежа са включени и пътните връзки при кръстовища и възли. Като общата дължина на третокласните пътища достига 12171 км.

Най-много нови пътища през последната петилетка са построени в Югозападна и Южна централна България. За пет години в региона на Югозападна България са завършени общо 163 км. шосета, от които 131 км. са магистрали, 94 км. третокласни и 11 км. второкласни пътища.

Следващият регион с най-много изградени километри нови пътища според статистиката през последните 5 години е Югоизточен с построени 51 километра нови магистрали. В Североизточния район за периода са завършени 11 километра магистрален път, а в Северозападния и в Северния централен – няма нито един километър нов аутобан.

За сметка на това там са построени 36 км нови първокласни шосета, сочи статистиката на НСИ, цитирана от "Труд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Магистрала Люлин 19 км - история.1994 година - определя се трасето на еврокоридор 8, който включва и магистрала Струма2000 година - сключва се договор за предпроектни проучвания и проектиране на бъдещите магистрали "Люлин" и "Струма" по пътя Дупница - Кулата с финансирането по програмата ФАР ... Общата дължина на магистралите е 172 километра и за тяхното изграждане ще са необходими над 350 000 000 долара. 2006 - първа копка 2011 - завършена за 185 млн. евро
61
4
 
2
 
! Отговори
секта фаш нет преди 5 години
какво е славата на Бога,от сред зверове на полето пустота,когато преминем в Божията слава има Дъга,Река,зелени листа,живот,щастие,поток на снабдяване,живот има не пусти земи с кучета около теб дето да те ,,ръфат,, Бог не им позволява ти навредят това е да си под Божията слава,другото е зной и пек всред зверове в безполезно без Бог,това е от един сън /Бог дава видения,сънища/,толкова реално е да цениш Божията слава и да видиш Божията слава като Моисей от Библията,заслужава си Бог
60
5
 
32
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 5 години
Ами няма на север. ЕС ни вземат парите (за членски внос), после ни дават за "проекти", каквито на тях им изнася. В случая - ни дават пари за пътя от Централна Европа за Близкия Изток и Гърция. Пътищата ЗА Варна и ПРЕЗ Русе нямат общо с тези трасета и не ги интересуват.На някого ако още не му е ясно, че сме последна дупка на кавала - явно живее в паралелната Вселена.
59
5
 
1
 
! Отговори
на мирен протест преди 5 години
време е да затворим вратата на този ,,вятър,, и да отворим вратата за Духът на Бога,за да дойде живот,реки на живот в страната ни,семействата ни,животите ни,от запад помощ не идва,нито от изток,север или юг,помощта ни идва от Господ,Който е направил земята и небето,повдигнете очите си към Бог няма ви разочарова,като злата зомбираност от секта фаш не на злият им ,,полъх,, суета на суетите ,,вятър на насилието,, NO THANK YOU НЕТ разбирате ли добри мирни граждани Бог ви обича,дявола не
58
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е те на Север асфалт казаха, че ядат, така че за какво са им магистрали?
57
5
 
1
 
! Отговори
секта фаш нет преди 5 години
атеизма води към безполезни празни животи,нуждаем се да познаваме,ценим Божията Слава Вятъра на Духът,изгражда ни за здраве,живот,радост,щастие,сила да живеем в този свят на ,,други ветрове,, които се опитват налагат толкоз години гнусни ,,промени,, за толкова години някои се отдалечиха от Божията Слава,замениха славата Ми за безполезното Моя народ? нали се наричаме християни,народ,не гето
56
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да се каже 300 км нови магистрали са изградени в последните 7 години. Какво значи изградени? Рязане на лентички ли, а на другият ден започват ремонти, както е при ГЕРБ.... Една магистрала се изгражда години наред, като най-бавният процес е в началото - предпроектни проучвания, определяне на трасето, тръжна документация, докато за строителните дейности е важно финансирането. Примерно на Лот 1 на магистрала Струма, лентичката бе резната по времето на Орешарски през 2013-та година.
55
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Земя като една човешка длан и пътища не са ни нужни.
54
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Автомагистрала Струма - 150 км дължинаРаботата започва през 1990 година - предпроектни проучвания2000-2002 година - проучвания, тръжна документация и варианти за магистралата2008 - представен вариант за одобрение, по-късно изменянФинансиране - около 95% от ЕС, 15% от бюджета Казано накратко, оказва се, че огромната част от работата е преди самото строителство, а за самото строителство трябва финансиране, което бе осигурено от ЕС.
53
2
 
1
 
! Отговори
секта фаш нет преди 5 години
,,като агнета на клане,, ,алкохолици като някои зомбирани от холивуд машината на проституция
52
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво има в Южна България.Квартал Столипиново-Пловдив с близо 100 000 роми.Лозенец в Ст.Загора с 30 000 роми.Сливен с три ромски квартала и един български.Кърджали и Хасково с 80 % турци.Бургас-ром до ром,а в окръга само турски села и градчета.Родопите-помаци.
51
1
 
1
 
! Отговори
секта фаш преди 5 години
време е да разберем,че света предлага някои от ,,секта фаш,перестройка,, че безбожието,неморалния живот е безполезно,не носи слава,разбити мечти,разбити илюзии,разбити животи,това е ,,вятъра на промяната от деца мис или мистър на някои заможни чичовци в затвора на насилието модния подиум,фолк подиумите та и техните деца,роби на проститутския ,,труд,, това е ,,безполезния вятър на хищници,а европейците са им евтин материал,, казваме НЕТ,аман от секти фаш,масони,сатанисти,нуждаем се Бога
50
5
 
12
 
! Отговори
Комунист преди 5 години
Какви магистрали искате бе?! Горивата - нагоре, данък МПС - нагоре, гражданска отговорност - нагоре, поддръжка, разходи, еко-норми и такси като ви ударят и 10 стотинки на километър, ще забравите за магистрали.
49
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не яде асфалт, но без асфалт няма ядене!Б.Борисов
48
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СофЕанците направиха магистрала до Бургас защото във Варна ги бият и не им пускат аванта
47
4
 
18
 
! Отговори
Фейк нюз преди 5 години
До Размисли....Абсолютно! Не знам какви са тези км магистрали, сякаш не живеем в България. София се намира в пътна обсада- не можеш да излезеш и влезеш, особено през уикенда. 10 км от Хемус ги строят 2 години- за колко ще построят останалите 160 км? Ами поддръжката- вечно затворен тунел на Витиня...
46
7
 
10
 
! Отговори
,,микрофония,, нет преди 5 години
не падна комунизма,падна ценностната ни система ,,свободно,, ,,жадно се хвърлихме към ,,вятъра на падението,, културата се напои с фалшиви имиджи на хора от ,,бранша,, като ,,суперзвезди,, които да им припяваме заедно с тях на ,,микрофоните, им това е тъжно,гнусно и перверзно време е да издигнем стените на здрави морални системи от здрави семейства и засмени деца дължим го на поколенията след нас,едно поколение отминава /атеистичното поколение/ друго поколение идва,със здрави морални устои
45
6
 
24
 
! Отговори
Анонемен Алкохолик преди 5 години
Много просто. Хората от северна България спират да плащат данъци и толкова. Ако някой се хване да осъди България ще успее. Не може всички да плащат данъци а да се строи само на едно място. Както и със санирането. Старците от селата с какво са по долу от тези с панелките? Просто тиквата си купува избори с народна пара
44
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Чиновника.Абе не знам какви сме ние в Северна България,ама знам,че в Южна вече не се говори на български.От едната ти страна се плещи на турски,а от другата на ромейски.И да те успокоя,от глад не сме умрели.Заплатите ни са същите като на юг,можеш да си сигурен.И сме близо до Европа,а не до Анадола и Ердоган.А това,което говорят статистиците не е статистика,а разработен план,който обаче се проваля.Намалели сме в Северна България(както и в Южна разбира се),но не сме обезлюдени и нама да станем.
43
1
 
7
 
! Отговори
секта фаш преди 5 години
значи за толкова кратко време,когато берлинската стена падна /клипчето с вятъра на промяната/,/спомняте си песичката с дечицата под строй като в затвора/,тогава започнаха да падат стените на морала в нашата страна,в европа,тайни *** станаха явни,нали ,,свобода,, после се оказа,тайните им гей бракове и осиновените деца за какво говорим,за пеене на ,,микрофона,,