Пътища за хората: За 7 г. – 300 км магистрали. На север няма!

Най-много нови пътища са построени в Югозападна и Южна България
Обновена: 5 ное 2018 15:52 | 5 ное 2018 15:30,
120
Пътища за хората: За 7 г. – 300 км магистрали. На север няма!
Снимка: архив, Булфото

Близо 300 километра нови магистрали са изградени в България само през последните 7 години, показват данните на Националния статистически институт за периода 2010-2017 г. Така общо в страната към края на миналата година в експлоатация са 734 км. магистрали.

В момента обаче се изграждат отсечки от магистрала "Струма", а през тази година започва работата и по 160 километра от магистрала "Хемус" за довършване на трасето между София и Варна.

Още по темата

Оказва се, че близо 40% от магистралната мрежа у нас е построена през последните 84 месеца, по време на управлението на Бойко Борисов.

Сметките показват още, че всеки ден, през последните 7 години, са завършвани средно по 116 метра магистрален път в страната.

В същото време не са забравени и така наречените "пътища на хората" от третокласната мрежа, които осъществяват връзките между по-малките населени места.

За последните пет години общата им дължина се е увеличила със 120 км., като в това число освен третокласната пътна мрежа са включени и пътните връзки при кръстовища и възли. Като общата дължина на третокласните пътища достига 12171 км.

Най-много нови пътища през последната петилетка са построени в Югозападна и Южна централна България. За пет години в региона на Югозападна България са завършени общо 163 км. шосета, от които 131 км. са магистрали, 94 км. третокласни и 11 км. второкласни пътища.

Следващият регион с най-много изградени километри нови пътища според статистиката през последните 5 години е Югоизточен с построени 51 километра нови магистрали. В Североизточния район за периода са завършени 11 километра магистрален път, а в Северозападния и в Северния централен – няма нито един километър нов аутобан.

За сметка на това там са построени 36 км нови първокласни шосета, сочи статистиката на НСИ, цитирана от "Труд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
6
 
! Отговори
Цецо Мен преди 5 години
До 41Да, за това след година ще купуваме руски газ от Турция :), екстра нали?
41
18
 
6
 
! Отговори
Georgiev преди 5 години
В учебниците по история след Хан Омуртаг, ще влезне И Бойко като строител и градител на България :))))
40
1
 
8
 
! Отговори
:):) преди 5 години
на север не са хора явно
39
23
 
9
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
В Северна България няма магистрали защото там признават само комунистическия строй. А при комунизма, както знаем магистрали няма, защото АСФАЛТ НЕ СЕ ЯДЕ. Нали така бе, другарЕ?
38
1
 
6
 
! Отговори
на мирен протест преди 5 години
демонизираха ни пътищата тази демонизация от запада,перестройка,ние си ходим по правият път никакви ,,магистрали,, не ни требват не си даваме поколенията за някакви мижави стотинки безславен проститутски или гей ,,имидж,, ,струваме и не приемаме гнусния им ,,имидж,, ,,зомби,, не сме и не се продаваме за пари,слава,евтин блясък на заможни чичовци от запада,русия,т.н
37
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Цецо МенТо пък щото от руските тръби има някаква далавера. Има далавера само за крадливите социалисти и за никой друг.
36
1
 
5
 
! Отговори
Цецо Мен преди 5 години
На север тръба, ама без да носи газ.
35
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютни лъжи.Борисов просто полагаше асфалта и режеше лентата на обекти,започнати от други правителства.А и управляваше в годините на еврофондовете.Сега фондовете спират и Баце отива на бунището,защото е един голям демагог,крадец и некадърник.А продажните журналисти,социолози,статистици и всякакви там видни"експерти"по всичко му правят такъв култ към личността,на който и Тодор Живков би завидял.
34
9
 
13
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
За съжаление,дори да свалите Б.Б. от власт,няма друга политическа фигура,която да го замести.Не е ли по-добре да спрете да гласувате за системи,които не работят.Нагласените избори не обиждат ли интелигентността ви?Какъв е смисълът да ви предоставят няколко души от статуквото в изборните листи и вие да си избирате сред тях?Това не е избор.Това е манипулация представена като демокрация.Не бъдете разединени в системата!Бъдете обединени срещу системата!
33
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за сведение на неосведомените гербави кра.тунки да отидеш до гърция на море отюжна българия ти излиза колкото на нашето моревиж цените на чадърите и шезлонгитев гърция за два шелонга и чадър ще се изръсиш 10 леваа плажа е безкраен и можеш да си опънешчадър където ти хрумнеза водата да не говоримчерно море се превърна в помийна яма в гърция покрай морето няма да видиш сграда по-висока от 3 етажа в 90 процента от случаите в българия е обратнотои всичко това се излива в морето- що да търсиш
32
3
 
28
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Хахаха, Боеко, великият строител. Цветанов се е олял, звучи като тип милиционерски виц!
31
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а препитание ще има ли, щото тва ни интересува? След западните инвеститори и българските богаташи вече изнасят капиталите оттук - например Гела, босът на Левски и т.н.
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
първо периода 2010-2017 не е 7 годишен а 8 годишен и не са 300 км, а точно 276, което прави по 34 километра на година, а аз много добре си спомням как ни обяснваха ББ и тогавашния регионален министър Плевнелиев че ще строят по минимум 55-60 км.магистрали за година, та си спомням и как ни обещаваха докато разнасят едни карт как до 2016-2017 щеше да е готова магистрала Струма, Калотина и тунел под Стара Планина
29
3
 
37
 
! Отговори
Размисли.... преди 5 години
И тоя сайт стана Гробаджийски, толкова мааазна статия скоро не бяхте пускали, дано оня с филията ви даде да му духнете по веднъж набързо...90% от парите за пътища отиват в и около София,да могат гражданите да одат по родните места...За третокласните пътища толкова много са се загрижили,че.....чак на места изобщо ги няма,но нали не е в Сф...Те хората не ядат асфалт,но доста Гробаджии хапват, чак не остава за полагане, за това магисралите МУ са на това дередже, изтепаха се по Тракия..........
28
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХАХАХАДа аз му викам магистрала.Лятото като ходих до Варна по магистралата под 150 не съм падал.
27
1
 
11
 
! Отговори
Кочо преди 5 години
По бай Тошово време какви п.едера.си имаше, ехеее.
26
3
 
27
 
! Отговори
кж преди 5 години
Пътя между Кърджали и Хасково го правиха македонци или албанци, все едно, чужденци преди около 35 години. До ден днешен не е преасфалтиран и е в сравнително добро състояние, въпреки натоварения трафик.Да, пътища трабва да се правят, но по нормален начин !
25
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадци! ОСТАВКА!
24
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 20пак гербава мъглада ви пи.кам ана пътищата народа тъне в мизерияАми те за това гербавите правят пътища.За да може тънещия в мизерия народ да отиде до Гърция да се нахрани безплатно.
23
0
 
9
 
! Отговори
:) преди 5 години
Сега и тротоари започнаха да "строят", но те не са за пешеходците. Тротоарите са пак за колите. Аз съм пешак и вървя по шосето, защото на тротоара няма място от паркирани коли и до тротоара не мога да вървя, пак от паркирани коли до бюрдюра. По средата на платното се разминавам с движещите се коли. Кой шофьор пиян, кой дрогиран, кой без книжка, няма значение. Матадор съм.