Черен петък, пълна лудница: Задръствания, опашки, нарушения...

От КАТ и КЗП следят за спазването на правилата
23 ное 2018 15:15,
120

Денят на големите пазарувания, големите намаления, големите опашки и... големите задръствания. С това може да се обобщи Черният петък.

Предвижда се тази година две трети от българите да се възползват от намаленията по магазините и средно да похарчат около 410 лв за покупки.

Заради истерията вече са започнали и големите опашки от автомобили около търговските центрове в столицата.

Още по темата

Екипи на КАТ следят за спазването на правилника за движение, но от "Пътна полиция" все пак потвърждават, че нарушения не липсват. Към момента бул. "Цариградско шосе" е задръстен, въпреки обедния час. Шофьорите се опитват да влязат в насрещното движение и да правят обратни завои на непозволени места.

Паркингите в повечето търговски центрове са затворени заради пълен капацитет, което от своя страна допълнително изнервя водачите.

Екипите на КАТ предвиждат, че пикът на пазаруването ще е след края на работния ден, когато задръстванията ще станат още по-големи.

Хората, които са успели да се доберат до моловете в деня на големите намаления пък са принудени да висят по огромни опашки. На места промоциите достигат до 80%. Статистиката сочи, че през последните 5 години Черният петък става все по-популярен у нас и за търговци, и за купувачи.

В някои магазини промоциите ще важат не само днес, но и през уикенда, както и цялата идна седмица.

За да гарантират сигурността на потребителите и да следят за измами инспекторите от Комисията за защита на потребителите ще следи дали промоциите съответстват на истината и са в резултат от коректното прилагане на правилата за намаления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нашия град даже МОЛ няма, пък медиите пишат гръмки заглавия за препълнени паркинги и МОЛ-ве. При нас Черен петък има само по маганзичетата тип "1лв.".В кои градове е тоя Черен петък? София, Варна, Пловдив, Бургас.Обаче инфото поднесено, като че ли целия народ пазарува.
111
6
 
15
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Българският народ олигофреняса тотално !
110
4
 
12
 
! Отговори
аз преди 5 години
Продавам телевизор от 2000 лева за 2 лева Обадете ми се Спешно е -днес е черен петър Телевизура е много хубаф
109
3
 
8
 
! Отговори
Джо преди 5 години
Протестиращите не могат да викнат в знак на простест защото устите им са пълни с манджа която са купили с намаление. Кой каза криза? Каква криза?
108
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И това не са хората, които протестират, защото протестиращите са с гражданска позиция и интелект.
107
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно затовва задръстват моловете, защото са бедни и прости.Богатите не могат да бъдат излъгани от уж намаленията и не пазаруват в България.
106
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Простотия до шия . Черен , бял, шарен петък за балъците и естествено за бедните , които протестираха за скъпите горива. Срам ме е , че съм Българин .
105
3
 
12
 
! Отговори
alex2 преди 5 години
Абе тия които задръстиха моловете не чуха ли колко са бедни от Главния жабар на блатото и акционерката *** ? От моловете да отиват на "протестите" на "бедните"
104
1
 
1
 
! Отговори
виготура_вигопрасна преди 5 години
Не било "Черен петък", най ми било "Черен Майкъл".....пхахахахаааа
103
3
 
24
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Не съм богат, не съм беден...на черни петъци никога не съм пазарувал и няма да пазарувам, защото да се подложа на това нещо за мен е унизително! Другите не ги съдя! Въпрос на личен избор! Мразя моловете, в тях ме боли главата...според мен няма достатъчно кислород!
102
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли луди?Да. И къде са те?В МОЛОВЕТЕ.
101
1
 
15
 
! Отговори
Capital преди 5 години
Коментарът ми беше специално за Черния петък. Не говоря за сезонните намаления Януари и Юни-Юли. Но както написах овце има навсякъде.
100
7
 
25
 
! Отговори
Черен петък преди 5 години
в нашата "велика" държава е една голяма глупост.Не мога да си причиня това!Ако искам да си купя нещо,отивам,избирам и плащам.Още повече,че в бг даже само идеята за това е изкривена.
99
1
 
46
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Сега е мамента да се продаде непродаваемото.
98
2
 
37
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Из целият интернет плъзнаха снимки показващи как една семица преди великия петък се вдигат цените и после така се "свалят", че дефакто е по-скъпо от преди ... Айде, не мерси.
97
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ви излъга, че богатите хора не парадирали с пари... Познавам много заможни хора, всички ходят по почивки, купуват си коли, глезят себе си и децата си. Какъв е смисълът да изкарвате пари ако няма да ги харчите... Завистлива работа. Радвайте се на успехите на тези около вас и ще ви споходи същото. Злобейте и ще си тъпчете на едно място завинаги.
96
4
 
54
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Идеята на черния петък е да се продаде наличната стока, за да се закупи нова, непозната за клиетите, както и да се стимулира производството-икономиката. Тук дигат цената преди петъка и след това я свалят и викат айде на намаленията. С такива кухи *** какъв прогрес чакате?
95
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте сега, аз лично не пазарувам по черни петъци, но нека да има оборот, да се извадят парите от бурканите, търговците да ги вземат и да ги вложат в нови стоки, това помага на икономиката. Друг е въпросът, че транспортните проблеми с пътища и инфраструктура не са решени с години и това изнервя обстановката с транспорта. Там вече е ясно кой е отговорен и кой реже лентите.
94
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 82АхАхАХАХ, мой приятел работи във фирма Х. Шефът му кара G класа за няколкостотин хиляди, плаща си за охрана, която също кара коли на такава стойност. Облича се с последните колеции на Гучи, които облича по един два пъти и сменя. Месечните му бонуси само са по десетки хиляди евро. Отидете му обяснете на милионера как само бедните си купували излишни неща и проявявали показност, моля ви се.
93
3
 
25
 
! Отговори
Az преди 5 години
Къде видяха пълна лудница тия? Същата смешка като с Хелоуина. Като сравня намаленията в сащ и тук и ми иде да се изсера