Бедна България: Нямат работещите, нямат и капиталистите

Страшното е, че си тръгват и богатите, коментира Радосвет Радев
Обновена: 24 ное 2018 15:35 | 24 ное 2018 13:30, Петя Славова
399
Бедна България: Нямат работещите, нямат и капиталистите
Снимка: БТА

"В България не са бедни само работещите и протестиращите, бедни са капиталистите. Защото така стана цялата икономическа система на България, за съжаление, с ниска добавена стойност". Това обяви пред bTV председателят на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев.

Той допълни, че дълги години България не е произвеждала скъпи неща и едва сега има такова производство донякъде в IT сектора.

Според Радев в момента няма конкретен протест и в едни момент се протестира срещу всичко. Признава обаче, че много от исканията са основателни. Той е съгласен с думите на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, че протестите затрудняват икономиката, но пък е на мнение, че всеки има право да изразява недоволството си.

По думите на председателя на БСК за последните 10 години има 85% срив на чуждестранните инвестиции.

"Тревожното е, че има 30 пъти ръст на българските инвестиции в странство. В целия свят е нормално бедните да бягат, за да търсят работа, страшното за икономиките и обществата е, когато си тръгнат богатите. 303 млн. евро е българският капитал в Европа. Това какво значи, че привлекателната среда в България ги задържа и им предлага нещо атрактивно? Айде, бе!.", коментира още Радосвет Радев. Неговата прогноза е, че няма да има предсрочни парламентарни избори догодина.

Очаква се и днес в големите градове да се проведат протести срещу ниския стандарт на живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
0
 
2
 
! Отговори
Златко преди 5 години
Добре де, все още може да се възроди икономиката - за начало селското стопанство трябва да се възроди със възраждането на българското село /работа на държавата/. Преработката на селскостопански стоки от растителен и животински произход носи голяма добавена стойност стига да знаеш как. /работа на частния бизнес/. Това е .
331
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тези комунисти направиха държавата на пестил.докато съществуват, за да разделят нацията, сме обречени да изчезнем
330
6
 
12
 
! Отговори
комуняги-убийци!!! преди 5 години
До ЧичоСамо комунизма ни докара дотук - светлото бъдеще!
329
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 фирми изнасят милиарди месечно чрез ДДС и 100 скъпо платени одитори. Обаче няма да чуете нищо за тях,защото всеки месец вървят рекламките дори в ПСЕВДО-ДНЕС-БГ
328
7
 
3
 
! Отговори
Борисов преди 5 години
Айде честит ми ден без протести,то така или иначе толкова си и можете...Наздраве и да се стягате за четвъртия мандат
327
1
 
2
 
! Отговори
Ciklops преди 5 години
Ogromnite tejki bg jelezni relsi, bg jelezopatna mreja, bg tovarni i patnicheski gari, bg vlakov, garov, tehnicheski, sanitaren, mitnicheski i po sigurnostta na transportite, marketinga, inovaciite, exporta, transita, importa bg trudov service personal, bg vlakovi tovarni kompozicii i kervani bg tovarni vagoni s bg proizvodstva ot bg dobivna minna i karierna promishlenost na prirodni bg surovini Prashinka v okatoto oko na beseka, ban, unesese, benebe i gospodin nachalnika na beseka li sa
326
3
 
3
 
! Отговори
Katalo преди 5 години
Tova e arogantna komunisticheska licemerna manipulacia i nagla laja na gospodin Radosvet Radev i na beseka, ban, unesese, tehnicheskia universitet, su, sofiiska biblioteka.
325
0
 
15
 
! Отговори
Владислав преди 5 години
Пак казвам, не мразя стиловете музика или хората обичащи ги, но някак не приемам 90% от музиката да е на подобна тематика, и по-лошото е, че хората стават играят и се кефят най-много точно на това. А когато пожелаеш да говориш с някой за нещо, единствено чуваш полупиянски гласове с нечленоразделни звуци и монотонното писукане на Файса от смартфоните. Жалко, жалко е и страшно.Знам че коментара ми не е за всеки но се надявам силно да е за тези които мислят малко или много. И дано, дано се замислим
324
0
 
16
 
! Отговори
МериджейБисмесменски преди 5 години
Не бедни, а дребни сме-душевно, мисловно.От такава порода е и бизнеса, а най-вече като всички ни мързелив, чакащ бързи печалби.Защо изнася капитал?От СТРАХ,защото в БГ бизнес има само за партийните касички, ама при тез закони кой пълни каса?Параграф 22 се обърна на изначалните собственици на парите-партиите.Въпреки, че знае, че 2/3 от инвестициите ще пропаднат(там бизнеса е по-печен), разчита на трошичка спестено някаде навън.А тук ще им останат КРЕДИТИТЕ, на реално отдавна фалиралите!
323
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А дано си отидат всички богаташи и мързеливци та да се нормализира всичко от заплащане до качество на работа.Ама не им стиска да го сторят в другите държави ще ги осъдят за данъци и кражби а тук са си добре няма кой да ги барне.
322
0
 
24
 
! Отговори
Владислав преди 5 години
Не мразя чалгата или хората дето я обичат, но седя на бара, масата или сепарето и гледам млади хора, в моята и други компании как се кефят и поръчват все по противни песни с азиатско звучене. Гледам ги и виждам нашата страна. Първоначално помислих че е заради конкретното заведение и конкретната вечер. Но след като отидох в различни части на страната в различни заведения виждах абсолютно същото. Няма как да се променим докато сме на ниво хоремага на село и кръшни танци с ориенталски привкус.
321
0
 
20
 
! Отговори
Владислав преди 5 години
Здравейте,искам да кажа нещо което виждам с очите си. Първо тук като чета коментарите на повечето от вас, ми се пълни сърцето. Интелигентни,напълно съвпадащи с моето мислене. Коментари за промяна и за една по-добра среда на живот за нас и децата ни. В следващия момент когато отида някъде на заведение (което е много рядко) виждам селяния, ***, едни тарамбуки, едно виене от певци и певици със тъмен цвят на кожата и съмнителни гласови качества, едно хвърляне на салфетки и евтин алкохол.
320
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата Чалгария
319
0
 
31
 
! Отговори
СС преди 5 години
България е умиращ пчелен кошер!!!Много търтеи малко работници!!Кой разбрал ,разбрал!!!
318
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радефун кога ще си тръгва, няма време.
317
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе най-важното е ..КРЪСТНИЦИТЕ да са живи и здрави!
316
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безполез и *** сте... Залсужавате далеч по-лошо и то идва...
315
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ТОЗИ Е ЕДИН ГОЛЯМ ***
314
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До foreverАдприрал? Половината Българи в чужбина са разни окъснаи бедняци дето ги е срам, да излязат и тормозят комшиите с чалга.
313
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 354Яд те е, налиииии! Хаххахаййаййа!