Бедна България: Нямат работещите, нямат и капиталистите

Страшното е, че си тръгват и богатите, коментира Радосвет Радев
Обновена: 24 ное 2018 15:35 | 24 ное 2018 13:30, Петя Славова
399
Бедна България: Нямат работещите, нямат и капиталистите
Снимка: БТА

"В България не са бедни само работещите и протестиращите, бедни са капиталистите. Защото така стана цялата икономическа система на България, за съжаление, с ниска добавена стойност". Това обяви пред bTV председателят на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев.

Той допълни, че дълги години България не е произвеждала скъпи неща и едва сега има такова производство донякъде в IT сектора.

Според Радев в момента няма конкретен протест и в едни момент се протестира срещу всичко. Признава обаче, че много от исканията са основателни. Той е съгласен с думите на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, че протестите затрудняват икономиката, но пък е на мнение, че всеки има право да изразява недоволството си.

По думите на председателя на БСК за последните 10 години има 85% срив на чуждестранните инвестиции.

"Тревожното е, че има 30 пъти ръст на българските инвестиции в странство. В целия свят е нормално бедните да бягат, за да търсят работа, страшното за икономиките и обществата е, когато си тръгнат богатите. 303 млн. евро е българският капитал в Европа. Това какво значи, че привлекателната среда в България ги задържа и им предлага нещо атрактивно? Айде, бе!.", коментира още Радосвет Радев. Неговата прогноза е, че няма да има предсрочни парламентарни избори догодина.

Очаква се и днес в големите градове да се проведат протести срещу ниския стандарт на живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
4
 
39
 
! Отговори
Така е!! преди 5 години
В днешно време в България са добре само онези, които работят за ГЕРБ/Боко/Патреоте и протежетата им. Има и шепа занаятчии (лекари, адвокати, нотариуси, топ-програмисти и подобни) които си живеят добре, но са нищожен %
311
3
 
27
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
"В България не са бедни само работещите и протестиращите, бедни са капиталистите. Защото така стана цялата икономическа система на България, за съжаление, с ниска добавена стойност". Това обяви пред bTV председателят на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев.Какъв полет на мисълта!...Другарят Радев забрави ли,че и той,и неговото радио имат заслуга за това състояние на България!?За по-недосетливите ще подскажа-събитията от зимата на 1997г.
310
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гласувайте за БСП! За европейското бъдеще на България!!! Високите заплати, ниска безработица и нулева престъпност!
309
43
 
3
 
! Отговори
иван програмист преди 5 години
Обедил съм се че бедните са гадни хора и си заслужават бедноста
308
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова е елементарно- спрете да ограбвате народа, чрез източването на бюджета през обществени поръчки. Намалете тежестта на гражданина- ДДС, акцизи, гражданска, здравна, винетки, данъци, такси и т.н Когато народа има добра покупателна способност, той задвижва колелото на икономиката и всички сектори и бизнеси тръгват нагоре. Но ние имаме комплексари за управници и бизнесмени.
307
2
 
36
 
! Отговори
Оправете си кочината преди 5 години
И хората ще се върнат Гарантирайте им европейско , а не азиатско бъдеще
306
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
комунизма не си е отишъли плаши работещи и работодателикато падне и вечното присъствие в парламента на предателите комунисти, нещата ще се подредят
305
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
70 г. Комунизъм, демокрация и капитализъм. Бутат църкви и строят джамии. Нещо режимите са с друга цел... къде изчезнаха християните, честни и състрадателни хора? Какво ли бъдеще ни очаква?
304
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами не е нормално на млад човек с диплома да му предлагат заплата под 2000 3000 лв чисто млад човек за 700 лв няма да работи
303
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 341ХахахахахахаЕдин прекрасен весел завършек на иначе безплодната дискусия
302
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
344 Ти сигурно си поредната червена "у'нука"
301
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЧервените не могат да направят нито демокрация, нито капитализъм.Ми поканете си да ви дойдат пембяни да ви напавят демокрация и капитализъм!
300
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп се набира на крака да му ходи на другаря Ун да се среща с него, а на Бойко само му подаде гнусливо ръка в ООН за 2 секунди без дори да го погледне и после всички медии писаха как Борисов се здрависал с Тръмп.
299
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми ходи ти САЩ. Ама за САЩ трябват визи, а американците си влизат в България свободно като че ли им е бащиния. САЩ нали имат договор за безвизов режим с ЕС, ние го спазваме и ги пускаме без визи, но САЩ не го спазват и се подиграват на гнусно с България.
298
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По добре живеят във Венецуела от България, където пенсионерите ровят в кофите за огризки от храна. Там поне това им се спестено. И в България и Венецуела е див капитализъм, но социалистите във Венецуела сложиха ръка на петрола и с него правят нещо за хората, въпреки че не са променили и на косъм старата капиталистическа система.
297
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТолкова добре живеят във Венецуела че си бършат задните части с пари а не с тоалетна хартия. Не защото тоалетната хартия е скъпа а защото парите са качествени.
296
2
 
26
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Търпимостта на българина ,е неговия най-лош враг,иначе българина е умен и работлив,ако не беше така,нямаше да може да се адаптира навсякъде по света.
295
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименМи ходи в Северна Корея.Или се кандидатирай за генералисимус като Ким. Със сигурност некой ще гласува за теб
294
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСеверна Корея е световен фактор с който дори САЩ се съобразяват, за разлика от цъфналата и вързалата България която всеки я подритва с презрение като изтривалка.
293
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСоциализмът не е победил във Венецуела е старата капиталистическа система, капитализъм и за това е такава мизерия както навсякъде при капитализма. Старите собсвеници имат цялата икономическа власт и парите. Чавес само взе петрола от американците и не е правил никакви реформи. С приходите от петрола водят някаква изкуствена социална политика и като цяло народът във Венецуела живее по добре от България и затова и си гласуват за социалистите.