Бедна България: Нямат работещите, нямат и капиталистите

Страшното е, че си тръгват и богатите, коментира Радосвет Радев
Обновена: 24 ное 2018 15:35 | 24 ное 2018 13:30, Петя Славова
399
Бедна България: Нямат работещите, нямат и капиталистите
Снимка: БТА

"В България не са бедни само работещите и протестиращите, бедни са капиталистите. Защото така стана цялата икономическа система на България, за съжаление, с ниска добавена стойност". Това обяви пред bTV председателят на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев.

Той допълни, че дълги години България не е произвеждала скъпи неща и едва сега има такова производство донякъде в IT сектора.

Според Радев в момента няма конкретен протест и в едни момент се протестира срещу всичко. Признава обаче, че много от исканията са основателни. Той е съгласен с думите на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, че протестите затрудняват икономиката, но пък е на мнение, че всеки има право да изразява недоволството си.

По думите на председателя на БСК за последните 10 години има 85% срив на чуждестранните инвестиции.

"Тревожното е, че има 30 пъти ръст на българските инвестиции в странство. В целия свят е нормално бедните да бягат, за да търсят работа, страшното за икономиките и обществата е, когато си тръгнат богатите. 303 млн. евро е българският капитал в Европа. Това какво значи, че привлекателната среда в България ги задържа и им предлага нещо атрактивно? Айде, бе!.", коментира още Радосвет Радев. Неговата прогноза е, че няма да има предсрочни парламентарни избори догодина.

Очаква се и днес в големите градове да се проведат протести срещу ниския стандарт на живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
3
 
13
 
! Отговори
до Dido преди 5 години
Оригинален си като маратонки adibasБедността в България е фактА отвореняци като теб - валяло!
251
1
 
12
 
! Отговори
ПрограмистЪт преди 5 години
До Некой си Високите заплати (и печалби) в ИТ сектора са по-скоро благодарение на липсата на държавна намеса там отколкото обратното. Така ,че призивите ти за високи данъци там са по-скоро неоснователни.
250
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като са бедни що не работят със заплата 500лв?Защо не закрият бизнеса като е губещ?Защо не заминат на гурбет,защо продължават да купуват имоти и фирми
249
16
 
9
 
! Отговори
Dido преди 5 години
Бедна България .... която вчера, черния петък, само в Емаг, само до обяд изхарчи 25 000 000лв ....... Както казва един приятел - българина винаги ще реве, че е беден, дали днес парите не му стигат за хляб, а утре за ферари...все ще реве, че е беден защото все ще има нещо което да не може да си купи ..... И защото българина винаги търси негативното във всичко - това е най-голяма бедност! Да не виждаш радоста около себе си. Не само да не я виждаш, а и да и завиждаш!Бедни сте другари,наистина!
248
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова - министър председател!!!Всеки българин милионер!!!Жан Виденов го постигна, защо и тя да не успее?
247
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв спад на инвестициите, бе? ББ каза, че имаме драстичен скок на инвеститори. Бг е в подем. Стабилност, държавност, доходите растат...Който работодател е беден, да закрива фирмата и да се хваща на работа за400 лв. Ще забогатее.
246
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До колкото се вижда от форума в този сайт превзет от червените бабички, положението щяло да се оправи като се върнел комунизЪма.Ами има една лоша новина за тях. Положението няма да се оправи докато не се убият червените.И още една лоша новина, комунизЪма никога няма да се върне.И последната лоша новина, само този сайт е и то временно.
245
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов скоро откри някаква фабричка и каза, че ще произвежда авиационни части.После се разбра, че тези части са дръжки за врати.
244
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бедна България:Нямат работещите, нямат и капиталистите. Ама мафията си има държава!
243
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По думите на председателя на БСК за последните 10 години има 85% срив на чуждестранните инвестиции.--------------------------------КАК ТАКА БЕ, ВОЖДЪТ МИНАЛАТА ВЕЧЕР КАЗА, ЧЕ ИМА ОПАШКА ОТ ЧУЖДИ ИНВЕСТИТОРИ.
242
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бай онзиА знаеш ли каква печалба прибира работодателят ти на месец?Няколко пъти по 600лв.
241
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, бе, да! Бедни били работодателите! Повярвах!Не е беден тоя, който с 1 фирма издържа себе си, жена, деца и помага на родителите си. И всички са презадоволени. Освен това има няколко имота, коли, осигурил е жилища на децата и пари за висшето им образование. Това е лицето на "бедния" работодател.Дали е на 400 лв. заплата на месец?!
240
9
 
7
 
! Отговори
бай онзи преди 5 години
До Некой си Ти друсаш ли ? В момента работодателят ми плаща 600 лева удръжки на месец на тъпата държава ...Данъци да вдигали, *** комунист. Писна ми да храня мързеливци , *** и ***
239
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А добър ден!Толкоз от тази нова икономическа система. Няма приоритетни отрасли, няма стратегическо бъдеще. Важно е горивото да е евтино и колите нови, и черен петък. Жалка работа е ялата работа. И не са виновни само работодателите. Те са прекалено малки за стратегическо развитие, на каквото и да е . Това дето рокфелер и ябълките му дали шанш да порасне са филми за публика. Без план, държавно участие, няма стратегия а само ден да мине друг да дойде.И стига с този ИТ. И там сме на ишлеме.
238
1
 
17
 
! Отговори
Интересно преди 5 години
Увеличили българските пишманбизнесмени инвестициите си в чужбина... Ти да видиш! Не знаех, че взели да им работят и дават по 250 евро месечни заплати в Гърция, Германия, Холандия и т.н.? Или по-скоро на изнасянето на пари по офшорни сметки му казват вече... "инвестиции"?
237
0
 
5
 
! Отговори
производство преди 5 години
Може ли да се произвеждат в България -автомобили , може и бойни самолети и хеликоптери. Изтребители ,транспортни самолети -колко струват на народа и данъкоплатеца.
236
2
 
20
 
! Отговори
V преди 5 години
Какъв е смисъла да се работи в бг. ??? Да се плащат евродупитатски ,,заплати ,, от по един милион евро ??? Ранно ченгеджииско пенсиониране ??? Или вищо кетапостроене на виш пожарникар за към 50 000 лв ??? В бг .няма смисъл да се работи .Дори ***.нго може да строи на обществена собственост без да плаща дори земята .НЯМА СМИСЪЛ ЗА КАКВО ДА РАБОТИ БЪЛГАРИНА .Например в Чехия можеш да работиш за себе си ;) Никой не може да ти отреже ръцете само щото е на безнаказана държавна хранилка при мафията герб
235
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Bugatti VeyronВижте кои имат в Европа и след това в България!Аз стигнах до DB9 и повече няма! Бях това лято в София, гледаха ме като сводник въпреки, че работя на договори! Завистта е мотора на България!
234
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Некой си Някой друг да работи вместо теб и да мисли вместо теб, да учи вместо теб , а на накрая може да опраши жена ти , и деца да ти направи..
233
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бедни, бедни българино, защо не си стоиш в мола да харчиш по 400 лв/ден, ами пишеш тук глупости.