Бедна България: Нямат работещите, нямат и капиталистите

Страшното е, че си тръгват и богатите, коментира Радосвет Радев
Обновена: 24 ное 2018 15:35 | 24 ное 2018 13:30, Петя Славова
399
Бедна България: Нямат работещите, нямат и капиталистите
Снимка: БТА

"В България не са бедни само работещите и протестиращите, бедни са капиталистите. Защото така стана цялата икономическа система на България, за съжаление, с ниска добавена стойност". Това обяви пред bTV председателят на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев.

Той допълни, че дълги години България не е произвеждала скъпи неща и едва сега има такова производство донякъде в IT сектора.

Според Радев в момента няма конкретен протест и в едни момент се протестира срещу всичко. Признава обаче, че много от исканията са основателни. Той е съгласен с думите на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, че протестите затрудняват икономиката, но пък е на мнение, че всеки има право да изразява недоволството си.

По думите на председателя на БСК за последните 10 години има 85% срив на чуждестранните инвестиции.

"Тревожното е, че има 30 пъти ръст на българските инвестиции в странство. В целия свят е нормално бедните да бягат, за да търсят работа, страшното за икономиките и обществата е, когато си тръгнат богатите. 303 млн. евро е българският капитал в Европа. Това какво значи, че привлекателната среда в България ги задържа и им предлага нещо атрактивно? Айде, бе!.", коментира още Радосвет Радев. Неговата прогноза е, че няма да има предсрочни парламентарни избори догодина.

Очаква се и днес в големите градове да се проведат протести срещу ниския стандарт на живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От една страна имаме протестиращи срещу бедността, организирани и платени от БКП, имаме ***, които пишат против бедността, капитализма, системата, капиталистите, които *** също са организирани инструктирани и платени от БКП.И от друга страна имаме едри капиталисти, които са заграбили от държавата и Българите всичко и управляват всичко, вкл. медии, предприятия, съд, прокуратура, и които едри капиталисти са именно от БКП и те плащат за тези протести и да се пишат коментари против капитала
271
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
312 Верно сега няма мутри, сега има държава на мутрите.
270
1
 
16
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Фалшива статия,с фалшива новина! На червените мафиоти тип "ала Банев" им подариха производствените предприятия.Тяхната първа дейност бе да копират "бизнеса" на ромите т.е.нарязаха машините и всичко що е метално за....скрап,след което натириха работниците на трудовата борса!Следващият им бизнес бе да бетонират морето със замъци,скъпи лимозини и обзавеждане с млади съпруги,бивши секретарки или любовници.Е,държавата от такива "индустриалци и съдебна система" не може да просперира!
269
0
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Това е уникално! Това е велико, като понятие, въобще - БЕДЕН КАПИТАЛИСТ! А-хахахахахахааааааааааааааааа... И ние, кай, сме бедни! ***, нима? Въххххххх! Дайте да съберем, малко помощи за Домусчиев и Златев тогава, да подпомогнем, наште бедни капиталисти, че току-виж сме се изложили пред Европата!
268
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИмах бизнес. После дойдоха мутрите.Лъжеш. Отдавна вече няма мутри.
267
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имах бизнес. После дойдоха мутрите.
266
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който станал бизнесмен - станал. Останалите ще стават в 6 сутринта и ще бачкат на бизнеа за да изкарат надника. Ако не им харесва - да напускат, никой не ги кара насила. Да ходят в банката да искат кредит и те да започнат бизнес, банките ги чакат да им дават кредити за бизнес.
265
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещата не опират само до пари а до отнощения между хората до чистотата по улиците до морал,съвест и куп други неща,ако се замисли човек може да мисли с дни.Ей сега даваха за Баку - столицата на Азербайджан ! - ние сме в каменната ера в сравнение с тях.
264
5
 
0
 
! Отговори
До 305 преди 5 години
П'лъх шмъркай шльокавица, клати булката и се "радвай" на живота.
263
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАми който се оплаква че му е малка заплатата да си направи фирма и да стане бизнесмен. Бизнесмен може да стане само този който има начален капитал, или ако вземеш кредит от банка, но банката ще иска имоти или някаква гаранция поне 3 пъти надвишаваща по стойност кредита, така че, това не е аргумент. Щеше да бъде аргумент, ако всеки (който желае, не всички искат) имаше възможност да получи капитали и да стартира бизнес, и после пазара и конкуренцията да покажат кой може и кой не.
262
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами който се оплаква че му е малка заплатата да си направи фирма и да стане бизнесмен. Аааа, някой му пречел! *** за всичко им пречат на някои хора. Добре че са комшиите да им помогнат с децата, че и деца не могат да си направят сами.
261
6
 
6
 
! Отговори
ПОРЕДНИЯ преди 5 години
А прераждането като българин е толкова жестоко,че даже няма помощ от държавата да се гръмнеш в главата законно?
260
0
 
18
 
! Отговори
Невсичкоепари преди 5 години
Едни нямат пари.Други нямат срам.
259
8
 
10
 
! Отговори
Forever преди 5 години
България ще започне да се развива,когато изчезне и последния комунист управляващ,и неговия комунист избирател,дано до тогава да са останали българи тук.
258
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То е хубаво да има опозиция, но реална. БКП не са алтернатива, а зло.
257
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заведенията са пълни, по улицата само западни коли, магазините, супермаркетите и моловете са пълни с хора.В Кауфланд се вият огромни опашки.Никой не ви чете платените глупави коментари.
256
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов скоро откри някаква фабричка и каза, че ще произвежда авиационни части.После се разбра, че тези части са дръжки за врати.-----------Частите са авиационни, а ти си е ан лъже ц
255
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комуназите *** като мухи от старост.Скоро няма да има нито един жив.
254
2
 
12
 
! Отговори
Munchen_DE преди 5 години
До Анонимен#291А така! И аз това питам?!Откъде се взеха толкова много скъпи коли и толкова много имоти, при положение, че сме толкова бедни? В БГ се срещат модели и марки джипове, каквито и в ДЕ няма!Днес по една от ТВ имаше предаване за Черно море като представиха България и Румъния.Доста неудобни кадри имаше - как в най-бедната страна - членка се живее в Созопол и какви замъци за милиарди са строени през последните 20 години.Бедни ли? Всеки си наляга парцалите, затова и не протестира...
253
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато си седях в къщи и зубках математиката съседа ми се смееше. Уредил се беше да бачка в Кремиковци, лека работа отлична заплата. Мацки, бинго, дискотеки... живот си живееше.Онзи ден ми искаше пак пари на заем и ми обясняваше че в тая държава нищо не става. Мълча си. Да му припомням ли, предните заеми ли да си искам?