750 машини на борба със снега по пътищата

Временно са спрени тировете между Велико Търново и Ловеч
Обновена: 7 яну 2019 10:53 | 7 яну 2019 10:53, Красимир Ангелов
4
750 машини на борба със снега по пътищата
Снимка: БТА

Над 750 машини са обработвали пътните настилки в страната през тази нощ, за да се осигури безопасността на пътуване при зимни условия, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Работата на машините в районите със снеговалеж продължава, като броят им ще се увеличава в зависимост от интензивността на снеговалежа.

От АПИ за пореден път напомнят, шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. За днес и утре Националният институт по метеорология и хидрология определи жълт код за опасно време над цялата страна.

Поради снегопочистване в момента е ограничено движението на МПС над 12 тона по път I-4 Велико Търново – Севлиево – пътен възел "Коритна" на територията на област Ловеч. Поради влошени метеорологични условия е ограничено движението за МПС над 12 тона по път ІІІ-866 Девин – Михалково, както и за камиони с ремаркета и полуремаркета.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция и указанията на контролните органи. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

При необходимост е възможно да се спира движението за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните участъци, за да се избегне възникването на пътни инциденти. Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Fake news. Nema regional video. Nema webcam...
3
0
 
2
 
! Отговори
КОЛКОТО БАНДИТИТЕ преди 5 години
от ГЕРБ ловят , толкова и снежинките хващат във въздуха
2
0
 
2
 
! Отговори
ПЛАТЕН ТРОЛ ОТ ГЕРБ преди 5 години
За нас работят дядо Мраз и Снежанка. Така , че спокойно няма да се наложи да работят тези наши фирми, дето уж поддържат пътищата
1
1
 
3
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
а стига с тези кодове, по ли е трудно да кажат ниски температури!?...