Един генерал срещу "циганския произвол"

11 януари, 18:00 часа пред църквата на Войводиново
Обновена: 9 яну 2019 14:30 | 9 яну 2019 14:30,
295
Един генерал срещу "циганския произвол"
Снимка: Facebook

"До всички парашутисти елате да се съберем на 11 януари 2019 г. в 18:00 часа пред църквата на село Войводиново да подкрепим нашия брат Вальо и семейството му. Да кажем не на циганския произвол. С българските знамена и синята барета"

Това призова във Facebook бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков.

Още по темата

Повод за организацията е побоя, станал на Богоявление, над командоса Валентин Димов. Военнослужещият се прибирал от Пловдив във Войводиново, където живее. Там двама роми препречели пътя на колата му, а след като натиснал клаксона да се отдръпнат, го напсували. Това го провокирало да спре, за да разговаря с тях. Избухнал скандал, който прераснал в побой над командоса.

Призивът на ген. Шивиков предизвика разнопосочни реакции - някои подкрепиха генерала, а други го упрекнаха.

"Генерале, всички заедно ще бъдем в петък във Войводиново. Чест ви прави позицията ви. Имате моето уважение", написа под поста му Дарина Гочева.

"Браво, генерале", "Браво! Подкрепям Ви Генерале!", "Браво! Все от някъде трябва да се започне! С удоволствие ще участвам в подкрепата!", гласяха някои от коментарите.

Малко по късно Шивиков отвърна на коментарите: "Аз призовах за колегите парашутисти първо, защото от 1982 година съм такъв; второ бях помолен от моите колеги да направя този призив от тяхно име, за да си нямат проблеми включително от Вашите колеги; трето всеки е добре дошъл и четвърто идеята на това мероприятие е да се покаже, че не може циганите да се чувстват недосегаеми и ненаказуеми и да правят каквото им скимне и последно легитимните държавни структури е крайно време да действат решително и по този начин да им вдъхнем кураж, че хората са с тях".

Бившият шеф на 61-ва Стрямска бригада беше изправен на съд за това, че е отслабил боеспособността на поделението, като е раздал черпаци и тави за кетъринг в Клисура, където чествали годишнина от Априлското въстание.

Беше обвинен, че карал войници да му ремонтират апартамента в София, както и че отглеждал кокошки, патки и петли в подразделение на бригадата. Така нанесъл щети на Сухопътните войски, които претендираха за близо 70 000 лева.

13-те обвинения срещу бившия командир на Карловската бригада ген. Димитър Шивиков паднаха до едно в Пловдивския военен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
4
 
7
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Bluesky1в интернет и на маса сички избиват, а при вида на син буркан се крият на жените под полите си. за това шапкари и зелени чорапи си мислят че са големата работа, а на индианците просто не им дреме, като им се изрепчи некой и еде дървото.
166
7
 
5
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
До набор 1969наборе, тоя е генерал, само защото е трябвало да оглави съответното поделение. толко, колко са генерали бънди и тиквата. и лили иванова.
165
11
 
7
 
! Отговори
Bluesky1 преди 5 години
Ми изберете си политици и управници и държавници, които с акъл да го решат ромския проблем беее....кво ревнахте с кравешки възторг по този лъже генерал....евахти и изтрещелия народ, искащ да си избива комплексите в саморазправа, кървища, убийства...***!
164
14
 
6
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
сто процента е ясно, че става въпрос за готвач или писар в поделението, или за занижена подготовка, което не е попречило да слезе сам срещу двама "Да раздава". или поне двама. добре, че не е стрелял, и е добре, че не са му играли брадвата. явно е, че става въпрос за разправии в нетрезво състояние. не случайно тестове за алкохол и наркотици не са огласени. ако двете страни беха чисти, да не са го пропуснали.
163
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Сата НАТОНякои много грозни човешки черти, всъщност са присъщи на това малцинство.
162
6
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Полицаяако ги тресеше по малко командосията, и не се ерчеха само на напушени седмокласници, биха могли да свършат за пет стотинки работа, и в момента горди българи от хелзингския комитет, зелените и веганите да реват срещу полицейщината, и да не се налага да вадят любителя на безплатни американски камуфлажи "сахара" да ръководи със сините барети и зелените чорапи.
161
16
 
11
 
! Отговори
а.c.a.b преди 5 години
Нашия се е направил на мъж и са му теглили един селски бой.
160
5
 
22
 
! Отговори
Полицая преди 5 години
Полицията,Жандармата и Армията трябва да бъдат пуснат в цялата страна да смажат всяко едно гето в страната да прочистят тази *** и напаст която е тръгнала да завзема държавата ,но няма политици с топки да издадат такъва заповед и проблема с ромите ще се реше за 2 седмици.
159
18
 
6
 
! Отговори
Bluesky1 преди 5 години
Когато държавата не функционира, когато няма политическа воля за решаване на проблема с ромската маргинализация, рано или късно идва ред на такива популистки б.о.к.л.у.ци като този т.н. генерал! ....и такива като него са най-опасни...
158
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се предприемат крути мерки срещу ромските нападения. Може да се почерпи опита на Израел, където нападенията на парестинци над израелски граждани на улицата се приравнява на тероризъм и наказанията са дълги години затвор плюс конфискация на имуществото или разрушаване на жилището ако е самостоятелно независимо дали е законно или незаконно построено. Ако нападението е извършено от непълнолетни палестинци мярката конфискация или разрушаване на жилището се налага на родителите.
157
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Внимание, братя, ромските *** налазиха коментарите!
156
1
 
26
 
! Отговори
eve1 преди 5 години
За съжаление можем да сме единни само срещу ромите.Справка антиправителствените протести във Франция 350 000 ,в Сърбия,Румъния,Унгария-десетки хиляди,в България 300 човека!?
155
2
 
4
 
! Отговори
Гоши преди 5 години
До анонимен 175Да, няма да е зле, даже по-добре, там ги чакат с хляб и сол. И няма да се намери един с достатъчно ярост да ги поздрави за Банго Васил. Защото неетническите българи сме по-прости и неуки от етническите, вече 30 години го доказваме...
154
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, спрете вече да нападате българското момче, чудите се как е позволил да го пребият?!Повечето от вас осъзнават ли, че всеки от нас, който не е с такава физика и подготовка, щеше да е вече на гробищата?Повечето не сте ходили в казарма даже, от 1 нож истински се напикавате сигурно...20 полу-човека с брадви не е като Кънтър Страйка!Слава на българската армия, да сме по-единни.Ромите се защитават, а ние се плюем.Те лъжат за всичко, само да се измъкнат.Животни, дано да си получат заслужено
153
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека бъдем хора, да освободим двамата извършители, нека се приберат в родното Войводиново! Там ще имат възможност да се интегрират и поправят, моля освободете ги да се приберат!
152
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВъзможно е да са го нападнали в гръб, като се е връщал в колата или да са били повече от двама.Не ми се вярва само двама да успеят да набият командос ! Никога не съм виждал да скачат на бой по - малко от 5-*** рома.
151
15
 
5
 
! Отговори
Ss преди 5 години
Vinoven e pi6man komandosa.bil e piqn i se e vra6tal ot Ivanovden.psuval gi e izel si boq.vsi4ki sa ravni .
150
7
 
25
 
! Отговори
Анонимна преди 5 години
ЗДРАВЕ ЖЕЛАЕМ ГЕНЕРАЛ ШИВИКОВ. ЕДНА БЪЛГАРКА ВИ ПОЗДРАВЯВА.
149
6
 
2
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
До тотинастънил, зган...хубаво ти диктуват постовете по скайпа, *** май бива и да ти ги ПИШАТ, неукян. ГЛАВНИТЕ букви едва ли ще компенсират факта че си с КИЛИЙНО и достъп до интернет. читалищна РАБОТА
148
12
 
8
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
днешните генерали са с това звание, за да заемат определената службица. толко им е генералитета и на търговеца на якета, и на румци на деси, и на лили иванова. лошото е, че вместо да си натегат парцалите и да си харчат пенсията, дежурните по шкембе и прибиране продължават да се редят да ръководят протести, синдикати и кво там падне за неко лев отгоре. в българия офицерството загина с ръководството на легия "раковски"