За Войводиново: Не нашите хора, не вашите – закон за всички българи!

Днес ще бъде опериран нападнатият военнослужещ
Обновена: 9 яну 2019 10:54 | 9 яну 2019 10:45, Петя Славова
141

Очаква се днес да бъде опериран 33-годишният военнослужещ, пребит от двама роми във Войводиново. Хората от селото смятат да протестират всяка вечер, докато незаконните постройки в ромската махала не бъдат премахнати.

Започва и подписка с искане на двамата задържани за побоя да бъдат присъдени най-тежки наказания. Прокуратурата иска постоянен арест за нападателите и им повдигна обвинения.

Още по темата

Пред Bulgaria ON AIR председателят на Фондация "Саворе" Христо Николов коментира, че българският народ е един от най-човеколюбните и на нашата територия има много приети общности. По неговите думи проблемът се преекспонира както на етническа основа, така и на партийна, за да може политиците да вдигнат рейтинга си.

"Не мога да приема тезата, че винаги това става като битов конфликт, защото във всеки от тях, започнал невинно, следва събиране на голяма тълпа и следва нападение срещу полицаи, лекари, работници, а сега виждаме и срещу военнослужещ. Този инцидент ми прилича на провокиран, търсен и организиран", коментира депутатът от "Обединени патриоти" Милен Михов.

По думите на Христо Николов на територията на България има около 7 хиляди студенти от ромски произход, което значи, че коефициентът на повишаването на грамотността на етноса расте. Според него не се очаква ескалация на етническото напрежение.

Депутатът от "Обединени патриоти" коментира, че етническо противопоставяне и ескалация няма да има. Той е на мнение, че българите са достатъчно толерантни, но и в същото време и достатъчно решителни да наложат ред в собствената си държава чрез силата на закона.

"Пресечната точка е законът, правилата, прилагането им безкомпромисно, независимо срещу кого - не нашите хора, не вашите хора, а за всички български граждани", заяви Михов.

Христо Николов призова всички граждани от ромски произход да мислят преди да предприемат действия, които са в ущърб на етноса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кмета остана без гласове каква трагедия.
48
1
 
21
 
! Отговори
Циник преди 5 години
7 000 циraноиди студенти ??? И мармота се умори да завива шоколад в станиол!Не бил проблема с циraноидите !Айде бе - защо тогава са хвърчащите фрази - циraнска работа ... мръсен и миризлив като циraнин...и прочие.Нечистоплътните ходещи инкубатори на хепатит и салмонела - вече повече от седем века - паразитират - не само в България ... а и в цяла Европа! 7 века интеграция - резултати под нулата!Аман от политкоректни лъжи!
47
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ден днешен не съм чул за осъден ром за неплатени сметки.Осъдени българи колкото искаш ! - това говори много.
46
0
 
23
 
! Отговори
До 38 преди 5 години
Виж сега НПО мижитурко, аз и смятам мнозинството хора, искаме виждаме роми, но работещи такива, образовани, живеещи не в катуни, а в нормални домове, водещи нормален живот, спазващи законите и обществените норми. Естествено че не искам да виждам гето-***, които да бият, убиват, крадат и т.н. мен, семейството и познатите ми, това е абсолютно неприемливо и аз тези същества няма да ги приема. Познавам нормални, работещи роми, приемам ги и ги уважавам, щом те могат всички останали могат.
45
0
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Мисля, че някои "Специални институции", трябва да възобновят работа!
44
1
 
26
 
! Отговори
не разбрал преди 5 години
Всичко ми е ясно , но едно не разбрах - каква е реакцията на държавата , защото до момента , при всички ци.гански набези , тя е глуха и сляпа."Да дойдат танковете !"
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как се е появил Адолф Хитлер!? Защо хората са го последвали!?Неглежирането на проблема и увеличаването на жертвите от проблема се натрупва маса народ които се фанатизира защото не може да те мачкат като животно животни и да останеш човек!
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България на българите всички гета са незаконни в Ловеч дръстене смятате ли че законно не нямаше го преди 30 години
41
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България има толкова много работа за тези че може абсолютно всеки от тях да работи.Откъде накъде ние ще им плащаме тока водата детски социални помощи а те ще ни бият ?В градския транспорт контрольорите ги подминават и не ги и питат за билет.Такива привилегии нямат даже и депутатите в развитите страни в Европа.После България била бедна ! - е как няма да е бедна като направо сме ги осиновили.
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя *** позираше в Софийския университет като модел за рисуване (гол). Страшен перверзник. Миризлив и *** отвсякъде. Мирише на платен. Финансират го много. Не знам как може да му дават трибуна.
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега разбрах какво значи 21 век същото като 19 ама тези които тогава са ги наказвали строго Днес имат права!
38
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо винаги, когато ромите направят нещо, първата работа на властта е да изпрати жандармерия и полиция да им пази гетата?!
37
3
 
8
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Разликата между трима роми и двама турци е само бройката
36
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромите не щете да ги виждате не им искате къщите за всичко са виновни -- който смята ,че може ей-така да ги премахне да тръгва с други себеподобни и да действа после да си сърба попарата какво има само да се лее пропаганда с жлъч и хулене до безкрай така или иначе до 10-20 г ще станат повече от нас от тези приказки се хранят 2-3 български националистически партии и една друга ---която обаче ви вдигат гнева винаги преди избори...тези и само тези имат полза от напрежение и противопоставяне...
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо тези емоционални изказвания не ги пускат на избори за да видят хората как се изказват и нищо не правят!
34
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не деля хората на роми, българи, турци, араби и т.н., а на нормални хора и ***-деграданти. Този Николов ако го видя на улицата, няма да ми направи впечатление, просто нормален човек, добре облечен, чист и спретната, но ако видя тумба агресивни и крещящи роми е нормално да се уплаша, както за себе си, така и за семейството и приятелите си, нормално е да потърся начин да се защитя, да елиминирам тази заплаха. Не може нормални хора да съжителстват с ***-диваци, няма как да стане!
33
1
 
22
 
! Отговори
Безработен преди 5 години
Даваха ми 8 месеца на борсата сега вече нямам помощ нямам и деца не съм спал с малолетна защото съм бял и сега трябва да работя каквото и да е за да си плащам сметките вместо да ходя да крада !!!
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не за всички българи, а за ВСИЧКИ.
31
13
 
2
 
! Отговори
Всички знаят! преди 5 години
Правата на ромите са гарантирани и то не само от Българското правителство но и от ЕС ,ООН, Световната Банка, МВФ, Отворено общество, Америка за България и още стотици НПО-та.Ромите са ценност! Без тях Бълагрия не би могла да съществува в сегашното си състояние!
30
1
 
24
 
! Отговори
Каракачанов преди 5 години
вместо да се прави на строг да вземе да възстанови Трудови войски. Като изкарат по 3 годинки в казармата ромските младежи ще се научат и на респект към властимащите, и деца няма да правят на "малките булки" пък и някой занаят може да усвоят и да има полза и от тях на този свят. Тя тази държава и без друго е затънала в разруха и има доста неща за правене и поправяне... Иначе в махалата на какво друго да се научат момчетата освен на крадене и други престъпления.