Уж нов, а на път да се срути - мост до с. Бориславци се руши

Съоръжението е изградено едва преди четири години
7 фев 2019 14:15,
27
Уж нов, а на път да се срути - мост до с. Бориславци се руши
Снимка: bTV

Мост, построен само преди четири години, вече започва да се руши. Съоръжението свързва двете общини Маджарово и Ивайловград и се намира в близост до село Бориславци, но изглежда така, сякаш всеки момент може да се срути.

В изграждането му са били инвестирани близо 900 000 лв., съобщават от bTV. Мостът е сравнително нов и дори все още е в гаранция, което означава, че средствата по неговото ремонтиране ще бъдат поети от строителя.

За проблема местните са сигнализирали не една институция. От АПИ потвърждават, че съоръжението е с повредена подпорна стена и ремонтът е неизбежен, но кога ще се случи не е ясно.

Освен мостът, и пътят, който минава през него, е в окаяно състояние. Хората казват, че не е ремонтиран от 1980 г. От пътната агенция са информирали местните, че с въвеждането на ТОЛ системата ще има пари и за ремонт на пътища като този, но без да се ангажират със срок

Жителите в района се страхуват да минават по съоръжението, защото добре помнят разрухата, която беше причинена от малката река Олу дере, която отнесе стария мост по време на наводненията през февруари 2012 година. Тогава бедствието взе 8 жертви, две от които бяха завлечени от водата именно край село Бориславци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЖАЛКО НЕ ПОКАЗВАТЕ Я В РУСИЯ КАРТИНАТА РУСНАЦИТЕ ДА СЕ СМЕЯТ МАЛКО И НАД НАС САМО НИЕ СЕ СМЕЕМ НАД ТЯХ
21
1
 
3
 
! Отговори
БСП-ар... преди 5 години
Ама, така ни учиха при СОЦА, бе...Ние да ги лъжеме че работим.... А, Те да ни лъжат, че ни плащат!!!!!!ОСНОВЕН ЗАКОН НА БКП/бсп--втора Природа, у нас!!!!
20
0
 
2
 
! Отговори
Гербераст преди 5 години
Ся ... вий не разбирате! Нашия мост си е ок! Виновна е реката, която прелива отвреме-навреме, виновни са Путин и Тръмп, както и Орешарски(последния е виновен за всичко)! Нека не забравяме и червения сняг и кенгурата в Австралия! Слава на ГЕРБ, слава на Бойко, той ни оправи и продължава да ни оправя. А всички други ... абе както вика Любо Пенев! И не се косете да гласувате! Костинброд е наш!
19
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Че той на 4 г.е стар тоя мост, бре. Време е да се отпуснат нови средства за ремонт.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом е строен преди 4 години, на стойност 900 000 лв. и вече е с повредена подпора, сетете се какво е станало с поне половината от парите. По подобие на отсечката край Своге и тук намирисва на голяма далавера /кражба/, незнайно от коя партия.
17
0
 
5
 
! Отговори
Mi6osp преди 5 години
Колко може да изкара мост, при строежа на които 80 процента от средствата са откраднати? Ами толкова!
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цели 4 години мостът е издържал. Това е адски много за ремонт извършен от ГЕРБ.
15
0
 
8
 
! Отговори
- преди 5 години
Това очакваме да се случи и с "НОВИЯ" мост в гр. Стара Загора. Да се надяваме като се срути, и пиша КАТО , а не АКО, като се срути да няма пострадали хора. Жалко, че бригадирите и хората, които са били надзор, няма да си отворят устите да кажат истината, защото ги е страх.
14
0
 
11
 
! Отговори
към 10 преди 5 години
Добре, че некой води сметка на видимите и "невидимите" резултати.Но келфайда, че невидимите ще се видят, след като ГЕРБ си отидат.Куче влачи (краде) - диря няма.Ще си отидат и никой нокога няма да им потърси сметка.А началникът ще ви предложи и вие ще изберете някой популярен, но неопетнен, стоял далече от властта, но много алчен и гладен, който ще ни дере кожата с нови сили, размах и мащаб.
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми тъй шъй.Полиция, съд и поркуратура са верни на ББ.Кой да проверява и наказва?
12
1
 
24
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Видими резултати ли е, видимо крадене ли е, всичко е приоритет на ГЕРБеругите. Когато дойдат изборите не да ми оказват лъскави снимки, а пукнатините и пропадането по залите, санирането и магистралите. Освен това снимките на хванатите и осъдените за корупция от властта. Резултата ще е голяма кръгла 0.
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както самите гербаджии се рекламират, "ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ''
10
2
 
23
 
! Отговори
Днес преди 5 години
Фирма "Трейс" трябва да се извади от всички държавни поръчки. Една от фирмите с най-голяма свързаност с власта, която предоставя брутално ниско качество на безумни цени. Споменатият мост, част от западната дъга, Дондуков, част от Магистрала Тракия и т.н. Винаги закъсняват съа срока ни за сметка на това опасно некачествено и накрая никакви санкций и отново и отново печелят търгове. До кога това безобразие???
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Некой води сметка на видимите и " невидимите" резултати. Защото сега виждаме само видимите като този случай, а невидимите след като ГЕРБ си отидот и те ще се видят.
8
1
 
34
 
! Отговори
:) преди 5 години
ГЕРБ - видими резултати! Сомалийско качество на немски цени! Работи народе, данъците са високи, а и лихви по милиардите нови кредити трябва да плащаш, а и Тиквун милиарди трябва да има, че и Шайката да храни с "суджуци"! На трастиката, роби!
7
23
 
5
 
! Отговори
БСП-ар... преди 5 години
Това са "Нашите Специалисти".Работят според "братския съветски опит"!!!!!
6
2
 
36
 
! Отговори
Видими резултати преди 5 години
Важното е че парите са усвоени от ГЕРБомафията.
5
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така ще започнат да се срутват и некачествените виадукти по новите магистрали. Ще става мазало.
4
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТРЕЙС били работили там.
3
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мостовете на Борисов са такива!Бутафорни.Важното е кинтите да се "усвоят".Същото е с магистралите, санирането, детските градини, метрото, ВСИЧКО е БУТАФОРИЯ е ще се срине още преди този клоун да сдаде властта.Това показва че в Бг всеки мухъл може да вземе властта да окраде каквото успее и да си замине "по живо-по здраво".Скапано племе азитско.