Роми оспорват събарянето на къщи във Войводиново

Хора от селото пък готови на протест, ако съдът отсъди в тяхна полза
46
Роми оспорват събарянето на къщи във Войводиново
Снимка: Булфото, архив

Жители на ромската махала в село Войводиново оспорват заповедта на кмета на община Марица за премахване на незаконните сгради, а днес в Пловдивския административен съд ще се гледа едно от делата.

Съдиите трябва да решат дали една от незаконните тухлени къщи в махалата да бъде бутната, съобщава bTV.

Още по темата
Обитателите на сградата обжалват намерението на местната власт да премахне всички постройки, които са издигнати без строително разрешение.

До началото на април се очаква да бъдат разгледани 17 подобни жалби.

Кметът на селото Димитър Тосев е категоричен, че ако съдът отсъди в полза на ромите, населеното място отново ще се вдигне на бунт.

Dnes.bg припомня, че напрежението във Войводиново избухна в началото на януари, когато двама роми от махалата нападнаха командоса Валентин Димов. След случая вицепремиерът Красимир Каракачанов пък предложи стратегия за справяне с ромския проблем в страната, която бе широко обсъждана от всички политически сили и обществеността. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: ромиВойводиново
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом са незаконни постройки-събаряй за сметка на престъпниците!Нарушилите закона-в затвора!Това е!Останалото е анархия!Пък ако законите са ненужни-уволнение на 240те толупа и да си ходят по селата,за къв да им плащаме уж да измислят закони!В друга държава никой няма да им се церемони а направо пращат багерите!
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ще се прилага да е за всички
14
32
 
9
 
! Отговори
Васил Левски преди 5 години
Докога ли цивилизованият свят ще толерира репресиите и дискриминацияте на малцинствата от страна на българите?! Или и те тряба да се организират и да започнат въоръжена борба за една чиста и свята република?!
13
3
 
38
 
! Отговори
Някой преди 5 години
До авсЗащо да нямат къде да живеят.Има жилища под неам,ипотечни кредити.Синът ми го престиха от фирмата в друг град и момчето си взе апартамент под наем.Не отиде на поляната и да вдигне къща и да каже ,къде да живея.
12
1
 
47
 
! Отговори
Ех демокраци преди 5 години
Правата и свободите водят до нечувана наглост.
11
0
 
43
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Вината е в власта.Затварят си очите и се действа избирателно.Няма последователност.Трябва да са безкомпромисни. Веднага щом има незаконен обект да се премахва без да се коментира изобщо на кой е.Те допускат да се строят гета и палати без значение на кой.И после ,кой ми с.. в гащите.Получава се етническо напрежение и т.н.
10
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тогава държавата да тръгне да руши всички незаконни къщи,палати вили в цялата страна иначе мирише на постановка и расизъм
9
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7По твоята логика всеки може да си хареса едно парцелче, да си вдигне една къщичка и после, когато тръгнат да му я бутат да ореве орталъка, че сега няма къде да живее и иска имота да му се озакони...изглежда ли ти нормално това?! Като ти бутнат абсолютно незаконната колиба може да отидеш да живееш под наем например, може да теглиш кредит и да си купиш законен имот...както правят нормалните хора.
8
4
 
36
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Изобщо подлежи ли на коментар и обсъждане,дали трябва да се премахне нещо незаконно."Съдиите трябва да решат дали една от незаконните тухлени къщи в махалата да бъде бутната, съобщава bTV.Ами да отидат и да я санират.Пародия на държава.Но гласоподавателите трябва да се пазят.
7
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако "съдът" отсъди в полза на ромбовете, започвам да строя къде ми хареса!
6
43
 
10
 
! Отговори
авс преди 5 години
ако се погледне реално тези роми няма къде да живеят.държавата не им подсигурява жилище остават бездомни не искам да ги защитавам но само като си представих заедно със тях без покрив това е ужас нека да ги глобят прилична сума ида се озаконят на това съм съгласен
5
3
 
34
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Незаконното е по-силно от законното!И съдът е част от тая игра.....
4
3
 
41
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
99.9% от ромите "живеят" в незаконни постройки!!!!!!
3
4
 
36
 
! Отговори
Радев преди 5 години
Стратегия за справяне с ромския проблем в страната е Калашников.
2
4
 
19
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Бутат се без да се замисли човек и това е самата истина!
1
5
 
41
 
! Отговори
Елемаг преди 5 години
Защото вече трябваше да са съборени и нямаше да има проблем.С една фадрома дори всичко ставаше за 3 дена!!!И то законно!!!Мислете жители на Войводиново,дали ще гласувате за тоя кмет сега на изборите!!!