Неволи преди Великден: Да си 3 часа прав в малък автобус

Фирма продала 38 билети, местата - 35
28 апр 2019 09:50, Петя Славова
103

Неприятна случка преди Великденските празници се случва в междуградски автобус, пътуващ от София за Гоце Делчев.

Зрител пусна видео, в което ясно се вижда, че по маршрута се возят правостоящи пътници в продължение на 3 часа.
Причината - компанията качила 38 души в 35-местен автобус , предаде Bulgaria ON AIR.

На видеоклипа се вижда недоволството на пътници, които седят прави в междуградски автобус заради липса на места.

Събитията се развиват на Разпети петък. "Пътувам от София до Гоце Делчев. Пътуваме прави, има индиценти, хората си траят, но като се случи инцидента е много лесно.", обяснява пътникът.

Според нормативната уредба превозът на правостоящи пътници е забранен на разстояния над 30 километра. Мъжът допълва, че касиерката обяснила, че има места и затях. Затова и те си купуват билетите.

От фирмата - превозвач обясниха, че вече извършват проверка по случая. "Трябва да се установи кой точно е продал тези дублирани или повече билети. Това може да е или шофьорът, или човек на касата", обясниха от там.

Оказало се, че билетите са били продадени от каса на превозвача на редовна цена. Според фирмата - превозвач при такива случаи се стига и до уволнение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
ь преди 4 години
Някой е клъцнал 20 лева.
92
5
 
3
 
! Отговори
Втрещен преди 4 години
Абе Ицо-снимащия, абе мамул, ти наясно ли си, че подлежиш на административно наказание защото си се качил на автобус без да имаш място? Правилното е - оставаш си на автогарата, караш празниците там, оплакваш се после, връщат ти парите! Нещо насила ли те качиха в автобуса ?!
91
1
 
2
 
! Отговори
Обещавам! преди 4 години
Наистина обещавам следващия разпети петък,Коледа, изобщо празници, Ицо да си снима по автогарата, вместо да стигне до Гоце Делчев! Заклевам се!
90
0
 
2
 
! Отговори
Превозвача до 88 преди 4 години
До ТролМоля? За трима да пусна още един автобус, а ? Може, ама ако го бутат по пътя и платят надника на шофьора ми! В конкретния случай, шофьора грубо е нарушил правилата, които съм наложил! Смилил се е, решил е, че не е човешко да ги остави без превоз по празниците. А правилата са ми - "забранявам, да си карат празника на автогарата!".
89
2
 
2
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 4 години
С очите си съм виждал как молят шофьора,наистина със сълзи на очи да ги вземе. Човека притеснен - обяснява, че не може, не бива, няма места. Но го притискат: "На стъпалата щели да седнат, на пътеката" ... молят го. И шофьора, човек е все пак. В един момент не издържа. Честно, в такъв момент ми се е искало да съм на негово място и да ревна: "Марш от тука бе! Ходете пеша и после се оплачете, че няма места!"
88
2
 
1
 
! Отговори
ЕС СПИ ЛИ ??? преди 4 години
закони в България - няма ! Няма защото не се спазват ! Не спазват - защото няма адекватни наказания ! Няма адекватни наказания , защото не се събират адекватни доказателства ! Не се събират такива, защото в системата работят наши и ваши ! Такива работят защото кадърните избягаха на запад ! А избягаха защото няма добри заплати ! Няма - защото някой който е на власт граби ! Граби защото законите ги правят -те ! ЕС не се намесва - защото те са партньори. Извода - напускане на ЕС - референдум -ЗА !
87
0
 
3
 
! Отговори
п.р. преди 4 години
Не им вярвам. Най вероятно за да се придвижат до Гоце Делчев, те са се примолили на касиерката или шофьора. Била съм свидетел на такава ситуация. затова не трябва да се прави компромис.
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея па все едно живеят в България от днес.Не е само Юнион-Ивкони, и други фирми процедират така. Пътува се правостоящ няколко часа. В Юнион-Ивкони не ми се е случвало, но в други фирми ми се е случвало. Разбира се, че е неприятно.Но мисълта ми е, че това е практика много отдавна в България. Още от времето на комунизма, в междуградски рейсове има си правостоящи редовно. Като по времето на комунизма нямаше и на кого да се оплачеш.Много сме далече от капитализма и пазарната икономика.
85
3
 
2
 
! Отговори
Трол преди 4 години
До ПревозвачаПо скоро в този случай трябва да осигури допълнително превозно вредство за тези пътници!
84
6
 
6
 
! Отговори
Превозвача преди 4 години
Никакъв проблем! Връщам и моментално парите за билета с 15% добавка за обещетение! Да си наемат такси! Никакъв проблем!
83
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Централна Автогара София трябва да носи отговорност някаква за хаоса с продажбите с билетите. Използвах услугите им същия ден, ако не си физически там тъмна индия. А сайта и телефона не работят , няма как да питаш има ли свободни места, а да запазиш билет си е фантазия. Веднъж тръгнал се навиваш и на правостоящ, даже си доволен че се си уредил, неща които се елементарни разбиват живот.
82
3
 
14
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Нашите работодатели нямат интелект да бъдат такива.Гледат печалбата , гонят се жените, абе мани.Любовници , коли , острови , яхти.
81
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не бяха снимали видеото , фирмата щеше да отрича всичко и дори да ги заплаши със съд че уронват престижа им Обаче има видео и няма мърдане Винаги когато видите беззаконие , нарушения снимайте и показвайте
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 58"Нормалните фирми се управляват така."Като фирмата е собственост на едно лице НЕ Е УПРАВЛЯВАНА ТАКА!!!!"Нормалните" ... пак слексокръчмарксите изпъления.
79
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Петър 79Кой закон наршават? Някакви правила измислеи от частник, за да защити частните си интереси? На 18 години, започнах работа в една кухня, кдъето ни накарха да подпишем клауза, че ако станем свидетели на това, как се позлват продукти с изтелкъл срок на годност, няма да пускаме оплаквания в съответните институции. Не им помогна!
78
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквокрация батко, какво очаквате, а за тези правите сигурно ли е, че са с билети.
77
0
 
1
 
! Отговори
Батко преди 4 години
До АнонименЯвно не си се возил отдавна в арда тур.
76
3
 
8
 
! Отговори
Петър преди 4 години
А тези с клипа, знаят ле че също като превозвачът нарушават закона, като са се качили прави и също подлежат на санкции?????
75
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ще ядат по малко и ще си купят автомобил...
74
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пущайте ги да се возят по покривите. Нека бъдем Индия!