12 екипа на пожарната се борят с огъня в ТЕЦ 2, няма замърсяване

Работата на централата не е застрашена, заяви главен комисар Николай Николов
Обновена: 24 юни 2019 14:03 | 24 юни 2019 14:03, Красимир Ангелов
64
12 екипа на пожарната се борят с огъня в ТЕЦ 2, няма замърсяване
Снимка: БТА

12 пожарни екипа се борят с огъня, който пламна тази сутрин в комин в ТЕЦ "Марица-изток 2“, съобщи директорът на ГД "Пожарна и аварийна безопасност" главен комисар Николай Николов пред БНР.

На място са огнеборци от противопожарната служба към централата, както и екипи от Стара Загора, Пловдив и Димитровград.

Най-важното е, че няма загинали и пострадали. На този етап няма опасност от замърсяване на въздуха, посочи комисар Николов. Той уточни, че сигналът за огъня е подаден малко след 10 часа тази сутрин. Касае се за запалена инсталация на сероочистка.

Шефът на пожарната поясни, че гасенето на пожара ще продължи с часове, но добрата новина е, че производството на централата не е застрашено. Като предполагаема причина за инцидента комисар Николов посочи запалване на гума в резултат от ремонтни дейности.

Пожар в ТЕЦ "Марица Изток-2", няма пострадали

Същевременно от Регионалната инспекция по околна среда и водите – Стара Загора информираха, че няма превишение на нормите за качество на атмосферния въздух вследствие на пожара в ТЕЦ „Марица-изток 2“ край село Ковачево.

Взети са всички необходими мерки за обезопасяване на района. Няма пострадали, няма и опасност за населението.

Данните от най-близко разположената автоматична станция за измерване качеството на въздуха в района на село Полски градец, която е на отстояние 7,5 км от централата, не отчита превишения по контролираните замърсители на атмосферния въздух - серен диоксид, азотни оксиди, фини прахови частици както по време на аварията, така и към настоящия момент.

Регионална инспекция по опазване на околната среда и водите - Стара Загора ще продължи да следи данните от автоматичните станции в региона и при евентуално нарушаване на качеството на атмосферния въздух ще информира незабавно населението и съответните контролни орг

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
0
 
! Отговори
firebg преди 4 години
Кофти пожар, трудно се гаси на такова място
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
унищожават бг теца, зза да купуваме (не че не сме задължени) американския скъп ток
56
0
 
3
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
Казаха че няма замърсяване! Също като преди 30г.!
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ко става?Дъждът загаси ли пожара?
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
американците са го подпалили, за да им купуваме скъпия ток
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Вожда БОЙКОТи хич не си умен.Още ли не си разбрал кои са американски и кои български?Една немска овчарка е по-умна от тебе.1 и 3 са американски2 е българскаПовтяряй си го пък дано го запомниш, празноглавецо.Кой е взел такъв т ъ п *** като тебе?
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВъзмутенТи пък къв си ?и от какво си възмутен?Това е форум. Коментираме си тука. Лаф-мохабет.Искаш да ни забраниш ли?Пречим ли ти?
51
4
 
3
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Отново ревове и недоволни! Щом искаме всичко да ни е прекрасно, да се върнем в пещерите! Да, ама не! Всички искаме удобства, ток, кола, вода вкъщи, газ вкъщи, да пътуваме със самолет и т. н. Искаме екстри, но всяко удоволствие се заплаща по някакъв начин. Всички сме специалисти по всичко! На думи бля, бля, а не се замисляме! Все някой и нещо ни пречи, все някой ни е виновен! Не е въпросът да живеем цивилизовано, а да носим и търпим последствията от всички екстри!
50
1
 
2
 
! Отговори
HELL преди 4 години
Докато не снимано от НВО тази РЕАЛНА статия не е приемам за истина като цялото общество на планетата.
49
6
 
4
 
! Отговори
Вожда БОЙКО преди 4 години
Няма страшно народе. Въздуха около горящата американска централа ТЕЦ Марица е по-чист от този в Пирина и Рила.
48
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
що не се запали на американските тецове а точно държавния ай сиктир как да не е умишлено
47
3
 
2
 
! Отговори
До комина преди 4 години
Скрубери, филтри, сероочистващи инсталациии? Димът въобще не минава през тези стари комини от... вероятно повече от 10 години. Опреснете си познанията.
46
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
умишлено е
45
3
 
4
 
! Отговори
Гробар преди 4 години
Блеете ли а,овчициБлейте и се подреждайте че пак ще ви стрижа
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Комина40Черно море е бъкано със сероводород.А аз даже съм се къпал там.Освен това сероводорода гори до серни окиси.тези серни окиси излитаха във въздуха до преди 20 години преди да сложат сероочистката.Та недей да плашиш хората с лъжите си.
43
1
 
2
 
! Отговори
L. преди 4 години
Челнобил това, Челнобил онова. Народът е казал: Не викай "мецо", да не се обади.
42
0
 
4
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Не искам да ви звучи като обида, но няма голям смисъл да разнищвате, защото статиите са постни и репортерите нямат достъп до дадена информация (която е доста достъпна и на сайта на предприятеито, но за който може да я разбере). Само един пропуснат факт (от многото)- този генератор е спрян доста време (опоменато е на сайта на предприятето). Do your research.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До някои коментаториГлей ся как им развали новината.Колко величествено и страховито звучи - комина!!!Трее да има гръмки заглавия и апокалиптични прогнизи иначе няма кой ще чете! ;)
40
2
 
14
 
! Отговори
Комина преди 4 години
Комина пречистиства сероводорода. Сероводородът е токсичен, безцветен газ със задушлива миризма на развалени яйца. Той е много отровен, защото се свързва с хемоглобина на кръвта и парализира дихателните пътища. Честити ни токсини.
39
2
 
5
 
! Отговори
До някои коментатори преди 4 години
Не се е запалил 135 метровият комин, а абсорбер, което няма нищо общо с комина по конструкция (ако Вие успеете да запалите бетона... евала). И станцията за замърсяването не е една. Като не искате да замърсявате пестете енергията, карайте колело и т.н.. В крайна сметка никой не ви задължава да ползвате електрическа енергия, да карате кола, да използвате самолети и кораби и др. подобни.