Квестори не дали формули на матурата по математика за 7 клас

Ще бъдат ли компенсирани ученици от Стара Загора?
26 юни 2019 15:18,
48
Квестори не дали формули на матурата по математика за 7 клас
Снимка: pixaBay

Квесторите на изпита по математика след 7 клас в VI ОУ „Свети Никола” в Стара Загора не позволили на учениците да използват разрешените формули, което е повлияло на резултата им. За нарушението сигнализираха родители.

„Формулите не са им предоставени в първия модул, а във втория, където вече те не са необходими. Така целят випуск седмокласници са ощетени. Те не са могли да използват формулите и да си решат задачите”, каза един от родителите Николай Иванов пред bTV.

Още по темата

Децата са поискали да използват формулите, но те не са им били предоставени, допълни майка на седмокласник.

Според Министерство на образованието и науката, децата трябва да получават математическите формули в началото на изпита.

Директорът на училището Дарина Гайдарова призна за пропуска.

„Беше извършен предварителен инструктаж на квесторите, но е факт, че математическите формули са предоставени по-късно. Те не бяха част от общия комплект материали, който предварително се раздава на квесторите. Това е пропуск на цялата комисия, аз поемам отговорност”, заяви организаторът на изпита Стоянка Тонева.

Ученици с петиция: Искат ревизия на резултатите и нова матура по английски

Родителите настояват от МОН да се намеси и да компенсира децата им заради по-ниските резултати.

„Ние получихме сигнала в понеделник, проверката ще приключи утре, защото обект на проверката е цялостната организация на изпита по математика. Всички виновни лица ще понесат своята административна отговорност. На този етап не мога да се ангажирам дали децата ще бъдат компенсирани ”, коментира Татяна Димитрова, директор на РИО-Стара Загора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
2
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
още един чукча си ми ти. В условията на НВО изрично пише, че на децата СЕ ДАВА ЛИСТ С ФОРМУЛИ!Абе българинът наистина е зле и с четенето, и с мисленето. С математиката му е същата работа.---завършил съм математика за разлика от тебе, *** ти понеже за разлика от нас си ЧИТАТЕЛ е чудно как си го пропуснал че съм го писал. Ама давай изокай се да олабиш емоцията. Прочети още на: https://dnes.bg/stranata/2019/06/26/kvestori-ne-dali-formuli-na-maturata-po-matematika-za-7-klas.414582,1
24
3
 
6
 
! Отговори
23, преди 4 години
Поне мозъкът ми е стигнал до там, че да прочета статията, да разбера проблема и да се запозная с условията.Докато ти до тук блееш. Жалко, българинът масово е с мозък на една муха. Ако са две мухите, то той изостава след тях.Благодарение на такива като теб, 19 и 23.
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
21,още един чукча си ми ти. В условията на НВО изрично пише, че на децата СЕ ДАВА ЛИСТ С ФОРМУЛИ!Абе българинът наистина е зле и с четенето, и с мисленето. С математиката му е същата работа. Само зад клавиатурата го бива - понеже е анонимен.
22
0
 
6
 
! Отговори
19, преди 4 години
Какво общо има тази "мъдрост", която си изсипал, със статията и обсъдения в нея проблем?Чукча до чукча тука!
21
9
 
6
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
По мое време също се даваха да се ползват някои формули - и по математика , и по статистика. Тук не става въпрос какви са конкретните ученици / грозно е да обиждате така децата/, а че всички трябва да са поставени при равни условия на изпита.---тва че по твое време е било така се вижда - от начина ти на разсъждение. Никой не обижда децата. Това че по твое време е било така - не означава, че ти самата си у ред, и че така трябва да осакатяваме и следващите след тебе.
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чукча писател, он не читател!Така е - тук повечето коментиращи имат акъл на муха. Не са наясно, ама трепят яко комплекс, като си го изкарват на чуждите цеда, понеже така им е най-лесно.
19
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По този начин и с това възпитание децата цял живот ще чакат някой да ги хрантути!
18
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Условие от не за първа година е по математика да се дава лист с формули на НВО за седми клас.Знам, че тук има много комп.лексари, които не са наясно с нищо - нито с регламента, нито с математиката и формулите, но пишат, като чукчи, преди да са прочели за какво става въпрос.Не може в цяла България да се дават формулите, както е по регламент, а някакви недочели и неразбрали даскаля да се изгаврят така с децата, които са вече наясно с условията и с право са си очаквали формулите.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като е част от условията по провеждането на изпита и се дават по всички училища, тези, които не са го направили, сега следва да бъдат дисциплинарно наказани, че едни елементарни указания не са прочели и асимилирали, а децата следва да проведат НВО, ако не са доволни от оценките си. В противен случай няма как да се компенсират, след като провеждат изпит по доста по-неблагоприятни условия, в сравнение с връстниците си.От тук списващите има неграмотни-неразбрали, че става въпрос за регламент!
16
9
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
До МислещаДа,права си.То си е казано от време ОНО че,няма виновни деца,има виновни родители!
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А родителите как знаят,че резултатите на децата им са ниски, като резултати все още няма публикувани.
14
4
 
9
 
! Отговори
Мислеща преди 4 години
По мое време също се даваха да се ползват някои формули - и по математика , и по статистика. Тук не става въпрос какви са конкретните ученици / грозно е да обиждате така децата/, а че всички трябва да са поставени при равни условия на изпита.
13
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Квестори не дали формули на матурата по математика за 7 клас"Мда. А едно време не ни даваха нито формули, нито справочници - всичко трябваше да се знае. Явно сега изпита е по "мога ли да препиша правилно формулата и да заместя със стойностите от текста". Изключително поколение идва. Направо се е изключило вече...
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"аз поемам отговорност" - ами хайде поемай я. Подавай си оставката, какво се офлянкваш?
11
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А като гледах по обедните новини майките и бащите на тези деца ,се вижда ясно че са от поколението на което се втълпяваше-Учи мама за да не работиш!
10
9
 
6
 
! Отговори
притеснена майка преди 4 години
Ако им бяха дали предварително верните отговори сега щеше да има само отлични резултати!
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, че днешната младеж е добра на майнкрафт и си говори с ютюбъри на английски от телефоните не значи, че владеят английски !----++++В СФ абсолютно на всяко интервю, където се иска английски - има проверка за английски. Или тест или на место искат да си говорят с теб на английски. Когато съм се учудвал защо е това - ми отговарят едно и също. В СФ ВСИЧКИ ЗМАЯТ АНГЛИЙСКИ. На книга. И когато почнем се вижда че го знаят от нета или от филмите с Брус Уилис. И затова правим.
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега стана модерно да се правят петиции и искане за ревизии след всеки изпит.Това, че днешната младеж е добра на майнкрафт и си говори с ютюбъри на английски от телефоните не значи, че владеят английски !Обикновено нещата се развиват така:Момчетата след завършване отиват да берат ягоди в Чужбина, а момичетата (тези със скъпите телефони от мама и тате) се уреждат на пост за секретарка, ей така да краси бюрото на шефа и да взима хляба на способни хора с "истинско" образование !
7
5
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
До До аз-ът-------Да. математика съм завършил. За разлика от котилото ти ги знам. И за разлика и от теб. С оглед на езика ти - предполагам и за разлика от цялото ти семейство, рода, джинс, познати и приятели и смея да твърдя - най0вероятно и населенето место в което си роден.
6
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някоя друга грешка не са ли открили при задачите, някоя неуместно употребена дума или недоглеждане, щото в МОН хората са малко и несмогват да прочетат всичко?