Близки на убитото в Сотиря дете ще съдят медиците, не му оказали помощ

Лекарят в линейката се качил до шофьора, заяви бабата на детето
17 авг 2019 13:20, Красимир Ангелов
213

Майката и бабата на убитото 7-годишно момиченце в сливенското село Сотиря искат да съдят лекарите, защото не са оказали помощ на детето им минути след трагедията. Репортерът на Bulgaria ON AIR Благой Цицелков се срещна с тях часаве след като беше заловен предполагаемият убиец Мартин Трифонов.

Още по темата
Семейството призовава за справедливост. По думите на близките детето било качено в линейката, но не му била оказана никаква помощ.

Те разказаха пред камерата на Bulgaria ON AIR, че лекарят се е качил на предната седалка до шофьора и е оставил бабата при безпомощното дете. Момиченцето дори не е било почистено от секретите, които са се образували вследствие на уплаха му. До последно то казвало "Бабо, бабо". Издъхнало в болницата.

Детето беше нападнато в сливенското село Сотиря. То бе открито захвърлено на входа на селото в изключително тежко състояние и транспортирано с линейка до болницата в Сливен със следи от множество наранявания, с травми на черепа и на гръдния кош.

Предполагаемият извършител на зверското убийство и изнасилване Мартин Трифонов в момента е на лечение в Сливенската болница, тъй като при преследването му е прострелян на 2 места в крака. Той е уцелен от полицейски куршуми в лявото бедро и дясната подбедрица.

От прокуратурата посочиха, че задържаният не е дал обяснение за случилото се. Мотивите за бруталното престъпление остават неясни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
3
 
56
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Опаа,майката си насочва омразата не към извършителя,а към лекара.Що за логика?
128
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Мотивите за бруталното престъпление остават неясни". Какво неясно има тук ВЕ журналисте?Тоя е съден за блудство.Сега пак повторил извращенията си,но с бой до смърт на детето.
127
0
 
53
 
! Отговори
Бъркат адреса преди 4 години
Моите съболезнования на тия страдащи хора. Но причинителят на техните страдания не е лекарят. Абсурд е просто да позабравят за изверга убил 7-годишното им детенце и да прехвърлят цялата си омраза към лекарите. Да не говорим, че имат основания да обвиняват и майката на убиеца, и жената, която го приютила и нахранила след убийството, понеже бил "беден човек", а тя е с добро сърце и неизвестно кой още от махалата, търпял и помагал на доброто момче.
126
10
 
47
 
! Отговори
Брутално, но истина преди 4 години
Ако на никого не му е светнало още . Жената ИСКА ПАРИ . Етнически особености . Щото сега е направо загуба на едни 10-15 хиляди които щяха да и вземат като я пуснат след няколко години на пазара им за булки . Тоя етнос СИ ПРОДАВА ДЕЦАТА много , ама много изгодно . От дълго време .Ама никой не казва и дума щото сме много толерантни .. и да не сме им се месели .... Колко бебета са продадени в Гърция , някой знае ли ? ОСЪДЕНИ ИМА ЛИ ? ВЪЗМУТЕНИ? Само знаем да роним сАлзи в коментарите .
125
15
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това нещо не може да е лекар! Да седне до шофьора, а не при детенцето, което е било съсипано от шок и болка. Нали трябва да го наблюдава, да окаже подкрепа и първа помощ!!! Нали гледаме филми и виждаме как става? Или в нашите линейки болният е просто някакъв товар? Нито професионална, нито човешка етика, нито професеонализъм! В един такъв тежък момент виждаш колко пропукана отвсякъде е държавата!
124
3
 
40
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
---да бъде обесен публично!!!! Такива трябва да бъдат законите в БГ!!
123
6
 
34
 
! Отговори
Обзор на новините преди 4 години
Ха ха много смешно. Пожелавам ти да не се случи на тебе да не запееш друга песен
122
3
 
42
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
Тука се напълни с разни експерти дето са гледали всички епизоди на "Доктор Хаус" и 3 сезона от "Спешно отделение" и сега с големи подробности обясняват какво е трябвало да направи лекаря и къде е сгрешил ...
121
5
 
38
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Не гневна аз отдавна съм си гневна на българското здравеопазване и на лекарите. Това просто ми затвърждава мнението. Има много свестни страхотни но ива и в системата много зле....моита майка като получи инсулт ги чакахме 1 час. Слава богу оживя. Никога няма да им простя и да забравя. Това че са лекари не ги прави недосегаеми за грешките им.
120
2
 
38
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
А и още нещо. В Америка винаги дават транквиланти преди операция за да не ги е страх хората. ЭЗнам го защото гледах как се прави операция на очи и преди това се дава валиум за да не пукнеш от страх не съм от психиатрията грамотна съм. Ти си ***.
119
3
 
45
 
! Отговори
гневна преди 4 години
Гневете се и съдете бруталния убиец, а не лекаря...Много всезнаойковци се извъдихте та да давате акъл, който нямате!
118
2
 
43
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Дават се успокоителни да при погребения при нещастен случай, не е нужно да си луд. Така се спасяват хората от припадъци. По цял свят се работи с транквиланти при трагедии. Не ми трябва да съм доктор да го знам. Но доктор ми го каза. Свестен доктор
117
3
 
36
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Не е нужно да ни вадят отнякъде. Елементарна грамотност. Градски хора сме. Не сме расли в горите имаме житейски опит
116
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До AnonimnaПоне едно успокоително да му беше дал на детето? Верно? Абе вас от коя *** ви вадят всичките? Гледам сте се изучили за лекари и това, че няма специалисти по болниците са долни лъжи. Що не си там да лекуваш, ами ръсиш мозък по форумите?Трябва наистина да спрат да ви дават лекарства без рецепта в аптеките. че живи ще се изтровите.
115
2
 
39
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
То на детето и без да му е имало нещо сърчицето му може да е спряло от страх. Да се наблюдава защо не
114
6
 
45
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
А защо не е бил донея да и мери кръвното пулса и дишането ами си е седнал да се вози. Ми то от шока кой знае в кво състояние е било. Поне едно успокоително да му беше дал. Ние сме били лоши с лекарите.
113
0
 
32
 
! Отговори
N преди 4 години
До АнонименНапълно прав си, и това е най трагичното!
112
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РалкаРалке, я кажи, защо да го включва на система? Ти лекар ли си? За теб медицинската помощ с това ли се изчерпва - мерене на квърно и включване на система?А ти наясно ли си, че при вътрешни увреждания може да го убиеш с тази система? И че каквато и помощ да се оказва, трябва да се знае какво му е на пациента?И че ако има убиец в случая, то определено не е лекарят.
111
2
 
38
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Е какво? Линейката не е такси. Трябва да оказват първа помощ.
110
7
 
42
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Как какво да направи. Нали имат оборудване в тая линейка шокови за сърце спешни медикаменти инхалатори най вероятно. Съгласна съм с жената