Близки на убитото в Сотиря дете ще съдят медиците, не му оказали помощ

Лекарят в линейката се качил до шофьора, заяви бабата на детето
17 авг 2019 13:20, Красимир Ангелов
213

Майката и бабата на убитото 7-годишно момиченце в сливенското село Сотиря искат да съдят лекарите, защото не са оказали помощ на детето им минути след трагедията. Репортерът на Bulgaria ON AIR Благой Цицелков се срещна с тях часаве след като беше заловен предполагаемият убиец Мартин Трифонов.

Още по темата
Семейството призовава за справедливост. По думите на близките детето било качено в линейката, но не му била оказана никаква помощ.

Те разказаха пред камерата на Bulgaria ON AIR, че лекарят се е качил на предната седалка до шофьора и е оставил бабата при безпомощното дете. Момиченцето дори не е било почистено от секретите, които са се образували вследствие на уплаха му. До последно то казвало "Бабо, бабо". Издъхнало в болницата.

Детето беше нападнато в сливенското село Сотиря. То бе открито захвърлено на входа на селото в изключително тежко състояние и транспортирано с линейка до болницата в Сливен със следи от множество наранявания, с травми на черепа и на гръдния кош.

Предполагаемият извършител на зверското убийство и изнасилване Мартин Трифонов в момента е на лечение в Сливенската болница, тъй като при преследването му е прострелян на 2 места в крака. Той е уцелен от полицейски куршуми в лявото бедро и дясната подбедрица.

От прокуратурата посочиха, че задържаният не е дал обяснение за случилото се. Мотивите за бруталното престъпление остават неясни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
10
 
42
 
! Отговори
Ралка преди 4 години
Стига сте критикували бабата,тя има право на мнение.Лекарят в линейката е трябвало да го включи на система,да се борят за живота му,все пак е дете
108
16
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая дали е дала и 1 стотинка осигуровки, че я избива на претенции за лекарите? А като пребиват лекарите в махалите, някой нещо?
107
8
 
55
 
! Отговори
кофти баба преди 4 години
Потресена съм от случая, но защо бабата не каза да иска справедливост и за убиеца? Защото е безимотен и от него няма да паднат кинти, нали?Отървало се е детенцето от тази меркантилна пaсмина! Иначе щяха да го пласират за жрица в някой квартал с червени фенери из Европа щом навършеше 12.
106
8
 
36
 
! Отговори
оня бай Ставри преди 4 години
До АнонименЗнаят реда. Ще ги съдят до дупка. Касичка са счупили. Медикът не кара линейката. Негово задължение е да дава възможната помощ при транспортиране на пациента. Не да хвърли бабата вътре и той да си седне на лафче при шофьора.
105
5
 
56
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Жлко за малкото човече и толкова гнусния и безпощаден начин, по който си е отишло. Светло да му е!Но най- много от всичко мразя изказа: "аз нищо не разбирама, но...''. След като не си компетентен по даден въпрос и нищо не разбираш- просто си мълчи!А от 100 км се вижда,че жената е подучена да говори това- изобщо целят т.н. репортаж крещи: ''долу българските лекари'', дори страшното деяние на онзи *** остава в сянка. Жалко...
104
8
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горкият доктор... Ще останем и без лекари
103
6
 
48
 
! Отговори
Ще реве, разбира се преди 4 години
След 4-5 години знаете ли какви пари щеше да вземе на пазара за булки?
102
4
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е проблем *** брутален изнасилвач-убиец.Не е проблем, че детето не вика *** си "мамо" или "татко", ами *** си "баба".Не е проблем, че са го зарязали само на 7 годинки, а вероятно са го зарязвали само и от 2 годишно. Не е проблем, че не са сигнализирали полицията за проблемния .Проблем е, рийш ли, че медика от спешното е преценил, че няма какво да направи в момента и е искал максимално бързо да се придвижи до болница. И ще го съдим..
101
5
 
58
 
! Отговори
Ако имахме държава, преди 4 години
сега тези двете нямаше да врещят, че ще съдят платежоспособен човек (за кръвнина, предполагам), а щяха да са се видели в чудо заради това, че ще ги спукат от съдебни дела и санкции защото са оставили 7-годишно дете без надзор знаейки, че в съседната къща живее тип, който вече не само е лежал в затвора за блудство с дете, но и продължава да закача малки момиченца и да заплашва малолетни с нож и с палка.
100
0
 
54
 
! Отговори
Неа преди 4 години
Иначе подписах петицията за кастрация на изнасилвачи и педофили
99
8
 
49
 
! Отговори
Неа преди 4 години
Много съжалявам женицата ,но какво да направи доктора без изследвяния на детето ? Какво да направи точно на улицата ?
98
1
 
52
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Как започват да си ги измислят само едни такива - в Омуртаг една тумба се бяха натресли с автомобила си в друг - после другия пиян бил, сега тук - лекаря не искал да помогне на детето! Тия нормални ли са?!? Наистина съжалявам, никой не бива да изживява подобно нещо, никой родител не бива да надживява децата си, така, че на майката и е простено, но на някои хора това си им е в кръвта - да съчиняват разни неща! Има едно положително нещо - цялата околия се е вдигнала и са намерили и3в4рга!
97
6
 
50
 
! Отговори
Безпартиен преди 4 години
Не виждате ли трагедията на хората днес е при тях утре може и при вас да дойде,или се мислите за недосегаеми .Какво сте седнали да пишете за партии пак и да разделяте на етноси хората болката на тази жена ви е чужда но в блатото всеки ще се нагълта с помия рано или късно ,ние всички сме затънали в помийната яма на мръсните гнусни оаядени разбойници които ни докараха до гибел,знаете ли какво е да загубиш дете ,виждали ли сте безразличието на лекари и власти когато детето ти умира ?!
96
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горката женица.
95
2
 
45
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Дано за този изверг предстой да изживее истински ад ! И нека живее 100 години където му е мястото (зад решетките) само очите да си мърда !
94
4
 
51
 
! Отговори
Дойче невелле преди 4 години
До Анонимен2 милиона ромиЗатова имате 20% ДДС
93
1
 
64
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Миналата година... Българин спаси 2 деца от усавяне.. И се удави сам...Не съм загубил надежда, че блъскан от тежкия живот - българина... Там дълбоко някъде... Е човечен
92
4
 
60
 
! Отговори
Мефистофел преди 4 години
Разбира се че ще ги съдят, няма да съдят брат си от него няма кеш, бхк ще им подсигури адвокат.!.
91
1
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България подкрепя ли педофилията, след като 1 милион роми одобряват, практикуват и поощряват сватбите между малолетни и непълнолетни?!
90
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЦиникРазбираме, още повече се ужасяваме, че това невинно дете е било обезчестено и насилено от този ***..... Хора, НЕ оставяйте малките си деца БЕЗ надзор!!!!