Атракционен влак с курс между София и Кюстендил в събота

Парен локомотив ще е начело, включен е и вагон от "Корона експрес”
9 окт 2019 15:22, Анисия Иванова
8
Атракционен влак с курс между София и Кюстендил в събота
Снимка: БДЖ

Атракционен влак с парен локомотив и вагон от царската композиция "Корона експрес” ще пътува на 12 октомври, събота, по маршрута София-Кюстендил и обратно.

Ретро пътуването се организира по повод отбелязването на 110 години от пускането в експлоатация на жп линията Радомир-Земен-Кюстендил. Събитието се провежда по покана на инициативен комитет, създаден за честването на годишнината, и се реализира от "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД.
       
Комплимент за пътуващите, като последно атракционно пътуване за 2019 г., е включването на личния вагон-салон на цар Борис III от "Корона експрес” във влаковата композиция. Специално прикаченият вагон ще пътува за първи път тази година като атракция, а по време на движение всички желаещи ще могат да го разгледат, съпроводени от гид, който ще ги запознае с любопитни факти. Ретро влакът ще бъде теглен от парния локомотив № 01.23., съобщиха от БДЖ.

Атракционният влак ще потегли от Централна гара София в 08:30 ч. и ще пристигне на гара Кюстендил в 12:40 ч. По време на празничното пътуване на гарите Радомир, Земен и Кюстендил влакът ще престои, за да могат пътуващите и посетители да се насладят на организираните официални тържества. В обратната посока композицията ще замине от гара Кюстендил в 13:50 ч. Освен това на Централна гара София, както и в Кюстендил и Радомир ще се представят изложби с фотографии и текстови материали за линията.

Цената на билета за влака с парния локомотив № 01.23 от София до Кюстендил е 21.50 лв. за пътуване в една посока (с включено запазено място). За желаещите да пътуват на по-кратки разстояния се осигурява възможност за следните отсечки по маршрута: София-Перник, София-Радомир, Перник-Радомир, Перник-Земен, Земен-Кюстендил. Цената на отсечка е 7.50 лв. в една посока с включено запазено място.

Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно без да ползват отделно седящо място, като при закупуване на билети е необходим документ, удостоверяващ тяхната възраст. Националният железопътен превозвач напомня, че децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.

Предварителната продажба за закупуване на онлайн билети за пътуване с атракционния влак № ЕВ6591/ЕВ6592 е достъпна на следния линк https://bileti.bdz.bg/. Билети могат да бъдат закупени и от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната от утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
3
 
! Отговори
Елате всички! преди 4 години
КЛАННИЦАТА ОТ КОСТИНБРОД, ЩЕРАЗДАВА КЕБАПЧЕТА НА ПРОЩАВАНЕ С М. КОСТИНБРОДСКА.ТЯ ГИ НАПРАВИ ИЗВЕСТНИ !!!!
7
0
 
3
 
! Отговори
Елате всички! преди 4 години
МАЯ МАНОЛОВА СИ ЗАМИНАВА ЗА КЮСТЕНДИЛ!!!/. Нема софийско жителство /Елате, да я изпратим на гарата със соц-ретро влака.
6
1
 
7
 
! Отговори
Joko преди 4 години
За пътуващите са осгурени бебзплатни кебапчета направени лично от Костинбродска !
5
3
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Полудяха пак те всички влакове са РЕТРО още от Живково време ,изобретателни българите Умници от ГЕРБ ли са?Абе що така в устата ви все ГЕРБ? РЕТРО- АТРАКЦИОННИТЕ ВЛАКОВЕ В ЮЖЕН ТИРОЛ, СИГУРНО ПАК ЩЕ ПРИШИЕТЕ НА ГЕРБ. НЕ УСЕЩАТЕ ЛИ КОЛКО СТЕ НЕ СМЕШНИ, А ЖАЛКИИ!?
4
0
 
9
 
! Отговори
Супееееер.... преди 4 години
МАЯ КОСТИНБРОДСКА си отива дома.
3
0
 
7
 
! Отговори
До КЮСТЕНДИЛ, ЛИ... преди 4 години
ИДВАТЕ ДА СИ ПРИБЕРЕТЕ, КОСТИНБРОДСКАТА АФЕРИСТКА, ЛИ.... ХАХАХААААА..??!!ТУРЕТЕ И ЕДНА ГОЛЕМА ЧЕРВЕНАЗВЕЗДА НА ЛОКОМОТИВА!!!!НАЛИ Е СОЦ--РЕТРО...??!!
2
2
 
4
 
! Отговори
БДЖ София преди 4 години
Полудяха пак те всички влакове са РЕТРО още от Живково време ,изобретателни българите Умници от ГЕРБ ли са?
1
0
 
12
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Похвални са подобни инициативи, но най-хубавия атракцион теснолинейката Септември - Добринище ще бъде преустановен!!!