Слънце и топло време до Димитровден, след това - облаци и дъжд

Поне до 26 октомври максималните температурите ще са до °C 26°C
5
Слънце и топло време до Димитровден, след това - облаци и дъжд
Снимка: Pixabay

Хубавото време ще се задържи поне до Димитровден. Температурите за месец октомври са нормални, притеснително е трайното засушаване, което продължава още от летните месеци, коментира синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ Красимир Стоев пред „Фокус“.

Температурите ще останат високи още 7 до 10 дни, обясни той.

“Не се очаква смяна на атмосферната циркулация поне да 26 октомври. Ще продължим да се радваме на приятните 21-26 градуса и предимно слънчево време. Разбира се, характерно за този период на годината са ниските облаци и мъглите, особено в равнинната част на страната и по Черноморието. След 26 октомври има тенденция да се увеличи динамиката на атмосферните процеси на Балканския полуостров. Ще премине атмосферно смущение около 26-27 октомври с временни увеличения на облачността и краткотрайни превалявания“, обясни той.

Красимир Стоев каза още, че процесите, които предстоят до края на настоящия месец няма да наваксат дефицита на валежи у нас, уточни той.

Синоптикът припомни, че и предишни години се е случвало да има по-високи температури от тези, отчетени сега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: слънцеНИМХдъжд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 27 - ми - един метър сняг
4
1
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Не винаги. 2000-та и 94-та бяха по-изявени такива, но около тях имаше и други години, през които първия сняг и студеното време в София са идвали около средата на октомври за 2-3 седмици, след което е имало условно затопляне и поредица от безснежни Коледи. Цялата драма е в колебанията на атмосферното налягане над Исландия и Азорите по това време на годинат. Тя преопределя броя и пътищата на движение на Атлантическите циклони над Европа и тяхната динамика и мощност.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Кога винаги,***? Последните години да,но преди октомври си беше зимен месец,и си падаше сняг без да се задържи,и си беше студ поне в Северна БГ. 30 ГРАДУСА ОКТОМВРИ НЕ СА НОРМАЛНИ. Говори се вече за недостиг на вода и рижими на места.
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То винаги е било така.След дъждовната и късна пролет,следва горещо лято и топла и суха късна есен.А истинската есен с дъждове и застудяване идва винаги след Димитров ден.След него може и даже сняг да ни затрупа.Но по важно е,че зимите след през такава години са студени и снежни,понякога чак до края на април следващата година.Стягайте зимата от сега,защото идва и шега няма.Виното в бъчвите,зелето в бидоните,Праза в съндъчето,и прасето(ако не са е заклано) го угояваите за Коледа,щото и суджуци ...
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
идеално време за ремонти