С повече чужденци: В Банско чакат успешен зимен сезон

Пикът – стартовете на Световната купа по ски за жени
Обновена: 25 ное 2019 11:27 | 25 ное 2019 11:19, Красимир Ангелов
18
С повече чужденци: В Банско чакат успешен зимен сезон
Снимка: Pixabay

Банско има всички предпоставки за добър и успешен зимен сезон, смята Малин Бистрин, председател на Съюз на туристическия бизнес в Банско.

По думите му ценово курортът стои много добре и се предлага голямо разнообразие от пакети, които да удовлетворят различните туристи.

Анализът, отчетен след среща с министъра на туризма показва, че тази година около шейсет процента от туристите ще бъдат от чужбина, което означава, че Банско стои доста добре на чуждите пазари, подчерта Бистрин пред БТА.

Местният бизнес обаче работи и за привличане на повече родни туристи, допълни той.

Председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско отбеляза, че летният сезон за курорта също е бил успешен, като данните отчитат 17% ръст на туристите. Това се дължи на дългите години последователност в работата ни и промотиране, подчерта Бистрин.

Той отбеляза, че пакетите за туристите дават възможност да се представи не само Банско, но и региона. Това беше осъзнато от колегите и довежда до своите резултати, хората могат да яздят коне, да се разхождат по планината, да посетят избите, около нас, манастирите, практикуването на различни видове туризъм вече се усеща и дава своя резултат, каза още Бистрин.

По отношение на зимния сезон от бизнеса очакват интерес от посетителите още от началото на декември. По традиция Банско привлича много студенти, които да празнуват своя празник в планинския град. Цените са разнообразни, като започват от двайсет лева на човек за къщите за гости. Има различни пакети за различните джобове, допълни Бистрин.

През следващите месеци Банско ще привлича посетители не само за празниците, но и за спортуване и екскурзии. Очаква се голям интерес от страна на почитателите на зимните спортове по време на Световната купа по ски за жени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Todor R преди 4 години
Банско е отличен избор за почивка, дано скоро има и нов лифт, че много туристи го избират.
13
1
 
2
 
! Отговори
??? преди 4 години
Още ли има хора, които не са разбрали, че зимните курорти в България, са същата измама, каквато са и летните курорти? Само си давате парите нахалост.
12
2
 
3
 
! Отговори
Dess преди 4 години
Със сигурност ще е поредният успешен сезон, Световната купа по ски за жени се чака с огромен интерес и ще е фул. Лошото е,че пак ще има опашка за лифта, щото тоя проблем така и не го решиха.
11
3
 
3
 
! Отговори
Кики преди 4 години
Абе вие може да си плюете колкото си искате тук, ама е факт, че всяка година в Банско е препълнено с хора, всяка година там се прави супер силен зимен сезон, а вече дори и летен.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съсипаха го тоя град, колко хубаво беше преди родните ни "бизнесмени" да решат да си изперат парите там.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И промоцията на сезона - тапи за уши само за 200 кинта.
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка година по това време Цеко пуска една и съща платена статия и вие всеки път му я публикувате.
7
1
 
3
 
! Отговори
Митко 19см преди 4 години
"колко плащате за нощувки и за храна?"Около 7 хилки общо за седмица за цялото семейство. Но това няма значение. В Банско и за без пари не стъпвам.
6
6
 
2
 
! Отговори
Мартин преди 4 години
Интересно като ходите в Алпите колко плащате за нощувки и за храна? Сравнявате цените на ски картите в Банско и в Италия, но забравяте, че там разходите за нощувки и храна са в пъти по-скъпи от българските цени, освен ако не спите в палатки и пансиони за социално слаби! Хайде стига хейт по българското - затова сме на това дередже!
5
1
 
4
 
! Отговори
неманужда преди 4 години
От 4-5 години почти не стъпвам на български писти - Австрия и Италия е истината :)
4
2
 
13
 
! Отговори
Митко 19см преди 4 години
Животът е твърде кратък за да ходя на Банско. Плащам отгоре и карам като бял човек в Алпите.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДа ги направят 120лв. и няма да се редим цял ден на опашката. Ще пресеят куцо и сакато. Един път отидох на откриването на сезона в Боровец и повече няма да повторя откриване не сезон където и да е. Има Кюстендил, Ком, Благоевград, Бабин Зуб и Беклемето за който иска евтино. Но и Банско, и Боровец през зимата въобще не се чистят и поддържат като топ зимни курорти. А вземат курортни такси. Да не говорим за таксите от паркингите на Боровец. Поне малко да вложат за ред и чистота.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може би местнаха кухня привлича повече хора от самия курорт. За запалените скиори пистите са доста къси, а опашките - дълги. И на фона на цените не виждам друга причина да е предпочитано Банско пред алпийските градчета
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямам търпение да дам 70 лв за дневна карта и цял ден да се редя по опашките за лифтове :(