Борисов сметна: Перник 4 г. управляван от ГЕРБ, а 26 - от БСП

Отговорност за проблема с водата да се търси от всички, иска той
578
Борисов сметна: Перник 4 г. управляван от ГЕРБ, а 26 - от БСП
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов, който отново е на инспекция в засегнатия от водна криза Перник, заяви, че трябва да се търси отговорност от всички за проблема.

Още по темата
"Ако погледнем последните 30 години - само в последните 4 Перник е управляван от ГЕРБ, а останалите 26 в града е управлявала БСП. И аз съм съгласен да търсим отговорност, но от всички. Да се види и как са приватизирани големите мощности на Перник", коментира той в профила си във Facebook.

По думите му, ако държавата или общината бяха получили пари за своите капиталови мощности по време на приватизацията, сега нямаше да вземаме пари от държавата.

"Тук политика няма. Важното сега е да се работи по магистралния водопровод, по пречиствателната станция – новата и старата, и да помогнем на Перник с подмяната на водопровода", заяви още премиерът.

Вчера стотици перничани излязоха на гражданско шествие заради водната криза в града и околните села. Шествието премина през центъра на града до площад "Кракра", където бяха огласени исканията на хората. Сред тях са търсене на отговорност от виновните за водната криза в Перник, съд и присъди на всички ръководни длъжностни лица, довели града до тежката ситуация, спешен избор на нов управител на "ВиК".

Хората  увериха, че ако след 6 януари не се вземат видими мерки, ще направят протест в столицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


578
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
436
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шайка престъпници от всички партии обраха държавата!А народът гледа ли гледа...
435
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ управлява вече 10 год.кога ще успее да построи поне част от това което е построено през КОМУНИЗМА имам предвид заводи където работеха по 5 000- 1 000 човека.язовири,жп. линии, пътища и др.построии магистрали които вече са за ремонт.
434
1
 
21
 
! Отговори
Xm преди 4 години
То в цяла България положението е като в Перник. Стара мрежа,вицове на мутри които източват язовирите и прочие. Просто там се случи да намалеят дъждовете и да лъсне истината колко е зле положението. С липсата на сняг тази година ще се усети и на други места
433
4
 
7
 
! Отговори
HH преди 4 години
Путин е замесен във водната криза на Перник !
432
0
 
32
 
! Отговори
3 непълни мандата преди 4 години
В края на всеки мандат бягат от отговорност
431
3
 
41
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Бойко ***, така го знаят. Прав е за 4 години герберастията разби това, което е градено 30 години
430
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той е съгласен да търси отговорност, но не щото е морален и честен, а щото на него искали да търсят....Ако знае нещо, защо не задейства прокуратурата, не укрива ли нещо.... това ли ви е премиера
429
0
 
23
 
! Отговори
Ти да видиш преди 4 години
Мдаааа. Сега разбрахме защо Лила Свинкя бе заточена на директорски пост в Европа. Много е лапкала. Но пък консултантите й и сега са добре. Не им липсват поръчици. Абе чудно се подредиха.
428
0
 
23
 
! Отговори
Жаден преди 4 години
Ама за тези 26 години такава водна криза не е имало,каквато сътворихте за тези 4 години.
427
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига бе!Вие искате да кажете, че нашиот премиерин-слънце е престъпник?Ни мой да е верно туй!
426
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов кога ще инвестира България в обща Канализациона система В Германия селата има обща Канализациона система за Фекалните води , кога в България???
425
0
 
15
 
! Отговори
Бушон медия преди 4 години
защото се страхували от новата криминално-политическа групировка, овладяла държавата.И защото виждали по телевизията как МВР и неговия Главен секретар наказват непокорните.Нарочените за отстраняване бизнесмени фалирали буквално за дни.А някои по-инатливи, които се мислели за силни, преди да фалират ядяли и бой. Престъплението срещу бития се завеждало срещу неизвестен извършител и той така и не се намиралhttps://fatal-mediabg.blogspot/2019/12/blog-post_62.html
424
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
които Главния секретар вече е пречупил и принудил да му се отчитат, за да не им праща качулките от ГДБОП с тв. камери. И рекетираните крупни бизнесмени са си плащали, за да ги остави намираМизата на Борисов в началото е била: Цакай ми 30 % от печалбата си и няма да те закачам! (Но с времето велможата на ГЕРБ изнаглял и има данни, че е налагал някои отделни бизнеси с данък Спокойствие над 70 % от печалбата).Но да се върнем в първите години на Борисов в политиката: Всички оплетени в мрежата бизнеси, си плащали навреме, защото се страхували от новата криминално-политическ
423
0
 
17
 
! Отговори
Бонев казва преди 4 години
Още щом става Главен секретар на МВР, Бойко Борисов прехвърля охранителната дейност на МВР към частната си охранителна фирма, а това е огромен финансов приход. И никой в държавата не е посмял да му каже нищо напреко. След това бавно и постепенно прехвърля повечето финанси на Вътрешното министерство към Сибанк, в която Борисов вече е купил от Славчо Христов чрез подставеното си лице Цветелина Бориславова. По тази престъпна схема Боко хем прибира едни държавни пари (печалбите на МВР), хем събира и парите от рекет върху най-крупните бизнесмени в държавата, които Главния секр
422
0
 
12
 
! Отговори
подземието казва преди 4 години
"Всъщност за създаването на партията си ГЕРБ Борисов взима от банката на Славчо Христов Сибанк, както и от самия него, огромна сума пари. Сума, която не е било предвидено да връща, защото Христов и стоящият зад гърба му Иван Костов са получили от Борисов обещание за влияние в бъдещото гербаджийско управление на държавата.А след това Борисов е кандърдисал няколко крупни бизнесмени и те да дадат по някой милион, като в замяна също им е обещал високи управленски постове и светло бизнес бъдеще."
421
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джамиите бяха центъра в който се привличаха и зомбираха хора,превръщаха ги в крайни ислямисти и терористи,а след това ги използваха за битки,убийства и атентати,а накрая родителите им оставаха без децата си,използвани в политически борби и убийства,атентати!Това е развъдник на престъпници,които след това умират.Спрете този строеж на джамията в София,финансирана от външни сили!ЗАБРАНА НА АНТИБЪЛГАРСКИЯ CОPОC В БЪЛГАРИЯ !
420
2
 
9
 
! Отговори
Пак Костов преди 4 години
Е виновен.Бойко не спи от мъка за перничани , а Костов се къпе във вода от язовира им.Доган ще спаси Перник , нали е суперхидроинжинер,А Пеевски гърбовете ви ще изтърка , за късмет де
419
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАБРАНА НА АНТИБЪЛГАРСКИЯ CОPОC В БЪЛГАРИЯ !Хора,забранете го,както и в Англия и други държави го забраниха,дори и в САЩ е забранен,а тук си развява байрака!Гласувайте за Тръмп,спрете Cороc!
418
5
 
1
 
! Отговори
До 446 преди 4 години
Айде млъкни бе. Спри да ровиш. Днес темата е Перник.
417
1
 
9
 
! Отговори
софиянци,събудете се преди 4 години
Сега разбирате ли кой е запалил царските конюшни?Copoсоидитe искат върху царския имот на цар Борис трети да строят джамия в центъра на София.Парите са от български и чужди спонсори.Един от тях, обаче е основен. Той е един от тримата най-богати мъже в света (твърде вероятно е да става дума за Джордж Сорос, макар в момента той да не е в Топ 3 - бел.ред). Ще дойде на първата копка на джамията и на нейното откриване."