Три стъпала човещина: Шофьор на линейка отказа да помогне на пациент

Видео с арогантното му поведение възмути хората в социалните мрежи
22 яну 2020 12:52, Петя Славова
197
Три стъпала човещина: Шофьор на линейка отказа да помогне на пациент
Снимка: БГНЕС

Шофьор на линейка не помага на жена в тежко състояние. Видео с арогантното му поведение възмути хора в социалните мрежи.

На клипа се вижда как шофьорът отказва да помогне на медик да премести пациент от дома му в Пловдив до линейката - буквално няколко стъпала надолу.

Екипът на спешна помощ е извикан на адрес по сигнал за жена в тежко състояние. Автор на видеото е съсед, който се притекъл да помогне. Чува се как шофьорът и съседът започват да се карат.

От Министерство на здравеопазването обясниха  пред Нова тв, че шофьорите на линейки трябва да оказват съдействие на членовете на съответния медицински екип.

"Бяхме повикани при пациент, който беше в безпомощно състояние. На адреса дойде съсед, който помолих да слезе и да помоли шофьора да изкара носилката пред входа на блока и да ни помогне при изнасянето на пациента. След като се върна, младият мъж каза, че шофьорът е отказал да помогне. Когато излязох, видях, че носилката е извадена, но шофьорът и съседът се караха", сподели д-р Веселка Танева.

В крайна сметка шофьорът помага за изнасянето на пациентката.  Доктор Танева разказва, че често има нужда от помощ, но обикновено шофьорите й съдействат. Тя е коментирала случая с директора на болницата.

Шофьорът на линейката не бе открит за коментар.

Цинично Шофьор на линейка в Пловдив отказва да помогне да свалят болна жена from TrafficBul on Vimeo.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мда, за 20 кинта им идва човещината. От горчив опит да споделя, че има частни линейки. Те са с шигьор и пасажер, без лекар. Имат стол за сваляне на седящи хора и носилка за лежащо болните. Преди 4г бяха по 50лв курсовете - просто ви стоварват в дадена болница и от там поемат санитарите. Както де факто правят и линейките на спешна помощ..
89
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименда закрият здравната каса, от която няма никаква полза и милионите с които храним чиновниците й всеки месец ще стигнат за да има достатъчно санитари в спешните центрове
88
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен трябва промяна в спешната помощ.Сега не е ефективна.
87
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименв линейката трябва да има двама санитари които да вдигат носят и каквото там трябва и затова да им се плаща, а не да се призовава за човещина - не ти е задължение обаче прояви човещина е не ти се плаща но прояви човещина и т н
86
0
 
10
 
! Отговори
Веселяк преди 4 години
Яжте, пиѝте/който може и третото/,носете си новите дрехи, щото един ден и за вас ще дойде такава линеѝка. Айде със здраве.
85
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименшофьора е шдфьор а не санитар и не е длъжен да носи каквото и да е.човещина е когато се налага да го правиш един два пъти но когато спестяваш щат и вършиш непрекъснато работа на друг - какво е това
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Za mene vaprosa ne e dali da ucolnqt 6ofiara a za 4ove6tinata, v kraina smetka vajnoto e kakvi hora sme i kato cqlo kato nacia. Za men li4no situaciata e prosto tujna
83
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички екипи за бърза помощ правят точно това, когато трябва да бъде превозен пациент до болница. Скръстват ръце и казват, ами качете го в линейката, търсете си приятели роднини. В бърза помощ са над тия неща. Поне в половината случаи, когато пациентите им посягат, има защо.
82
0
 
11
 
! Отговори
Варна преди 4 години
До МенНямаха дори носилка като нормалните държави а трябваше със стол да изнесем човека.Говоря за семейството ми, но не искам да обременявам никой.
81
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 76Няма право да го уволни понеже по трудов договор нямат задължение да пренасят пациентите.
80
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По закон шофьора не е длъжен да вдига хора. Има и такива които го правят понеже искат да помогнат, но повечето знаят, че не са длъжни.Трябва да има екип от поне 4-*** отговаряш по вдигането на хора.
79
2
 
22
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Много ми е интересно как лекарка и просто шофер ще пренесат някой обездвижен. Бърза помощ в бг явно си е катафалка със сирени...
78
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 82Много просто даваш му 20лв и той забравя, че има здравословни проблеми, тука е така...
77
6
 
11
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Ако на този му бяха бутнали дваисетачка щеше да намери сили да я свали без да мърка Ама нейсе Тя човещината е присъща само на ЧОВЕКАИ вярвайте все още ги има
76
1
 
20
 
! Отговори
i'm преди 4 години
Аз не оправдавам шофьора, но до кога в тази държава нещата ще са на принципа "...Дайде да дадете..." Навсякъде, на където и да се обърнеш, някой ти обяснява, че все трябва да влизаш в положение и все трябва да дадеш, но за най-голямо съжаление за теб няма! Иначе с най-голямо желание биха ти дали. Е, до кога? Когато искат да дадеш, да започнат и да ти/ни дават!
75
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В "елитния" Лозенец соц блоковете са тухлени, 4-етажни, без асансьор. В този, където бях на квартира, денем само в половината апартаменти имаше по някой полужив пенсионер. Стараца от съседния апартамент повикал сшешна помощ, но с линейката дошли кльощав шофьор и още по-дребна лекарка. Точно тогава бях болен и си бях у дома, та успях сам да снеса стареца направо с инвалидния му стол от 4-тия етаж и да го натоваря в линейката. Оттогава все се сещам за "елитния" квартал като видя обява за там.
74
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГениАми ако шофьора има здравословни проблеми и не е в състояние да вдигне. Тогава ще си навреди на себе си.
73
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извинявайте ама това е нещо много болно, да не помогнеш на болен човек и то на работното място. И все пак както от шофьор до шофьор има разлика така е и при хората.
72
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 76Това е често срещана практика. Eдин шофьор седи и кара линейката и не вдига освен ако не му се заплати на ръка.
71
3
 
3
 
! Отговори
Варна преди 4 години
Браво за адекватните коментари, но аз все си мисля че има хора които не заслужават да работят тази професия.Иначе нямам нищо против кадърните лекари, медици, помощен персонал.Все пак без тях съвсем ще е втасаме.