"Альоша" осъмна с надпис: "Не сме забравили, няма да простим"

Паметникът е залят с червена боя
30 яну 2020 11:21,
549
"Альоша" осъмна с надпис: "Не сме забравили, няма да простим"
Снимка: БГНЕС

Тази сутрин паметникът Альоша на хълма Бунарджика в Пловдив осъмна залят с червена боя. В основата на монумента е изписано с големи червени букви "Не сме забравили", "Няма да простим", съобщава БНР.

Още по темата


Това е поредно обругаване на паметника. От администрацията на Район „Централен“ заявиха, че започва почистването на монумента и че в следващите месеци предстои поставянето на камери на територията на цялото тепе.

Кметът Георги Стаменов очаква видеонаблюдението да прекрати вандалските прояви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


549
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
347
11
 
16
 
! Отговори
Писатели преди 4 години
Тука пишат наследниците на фашизма и СДС.
346
8
 
5
 
! Отговори
До ПОМИСЛЕТЕ преди 4 години
Да помислят, ама с какво? Но истина е, че не е много известен факта, че СССР ни обявява война, макар че са могли да влязат и без този акт, само и единствено да предотвратят турската инвазия! Подлеците от последните ни две правителства тайно се договарят с англичаните да влязат те в България.Това е невъзможно в този момент и се договарят с турците. Исмет Иньоню струпва голяма войска на границата ни и само бързото руско придвижване към границата ги е спряло!Затова руснаците първо се насочват натам
345
6
 
12
 
! Отговори
до анонимен преди 4 години
Без Русия днес нямаше да има държава България.-----------Никой що-годе образован човек в Бг не твърди обратното, Но На Коя Русия???Тази на Александър II, Царя Освободител, чийто паметник се издига в центъра на София, на паметниците на загиналите руски, финландски, полски, румънски войници и офицери пред които всяка година на 3 март се прикланяме...ИЛИНа болшевишка Русия/СССР на Ленин, Сталин или на Хрушчов, или може би, на предателя Горбачев, на алохо.л.ика Елцин, на комбинатора Путин.
344
3
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 369 преди 4 години
До до анонимен 334Връщам малко назад.Съгласен съм за армяшката (или полукровка) Багдасаров! Търсих адреса на Инна Новикова от Правда.ру, за да й натрия муцуната за две интервюта, едното от които беше с въпросния! Нека не се обиди някой арменец, но във всяко стадо има и ***!Другото беше с изкукуригал бивш прокурор от бандата на Вишински!Но отговорно твърдя, че руските хора все още ни обичат и милеят за нас! Питам се "Защо?". Отговор: сантименталната руска душа!
343
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за кражбата на въздуха и водата кой ще е виновен ?Това престъпление дрещу НАРОДА кой ще разследва ? Това се квалифицира като тих ГЕНОЦИД срещу НАЦИЯТА . НАРОДЕ ???
342
7
 
1
 
! Отговори
До Истината 2 преди 4 години
...Източния фронт!За когото пълни оли-го-френи съчиниха баснята, че сам, тичайки между 4 оръдия, само няколко козари му подавали снарядите, така изплашил напиращите сърби, че те избягали и спасил Кюстендил! Само тъъпак, който не е виждал оръдие, стрелби, не е служил в армията, може да съчини такава нелепица! А другите оленца да повярват, защото страшно им трябва герой!Та на Левски или Луков, кайш? Ти се гавриш с иконата на България - Апостола! Заслужаваш да ти наложат гъзеца публично!С върбови
341
3
 
10
 
! Отговори
Северомакедонец преди 4 години
До ИлияНещо куца в логиката . България редовно и постоянно реекспортираше сибирска нефт (уралс) дори до 90 те ). Ако е била под борсовите цени не би било възможно. Виж нефтохима го построиха съветите. както и АЕЦа и торовите комбинати - с кредити и почти фри -особено с патентите. Костов им го хариза - та сега ни определят цените на 21% от БВП. Бонус за урана и за други неща. Де янките сега да инвестират поне 10% от съветите -одме ще станем Хавай на балканите, а сега сме нещо като Хаити...
340
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИстинаПо-добре на Бандера да вдигнат - как виси на въжето като круша. Да напомня на последователите му тук и там , как са разкрасявали окраинските гори червеноармейците с бадеровци - след престъпленията им през ВСВ.
339
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИлияРано или късно ще загреят, но те и сега можеха ако искаха. Явно не искат.
338
2
 
9
 
! Отговори
до анонимен 334 преди 4 години
Бил русофил! Лъжеш!-----------Кво да лъжа, бе, колега!!!!Гредай предананията на Соловев "Вечер с Владимиром Соловьевым" , "60 минут", "Время Покажет", Откритый Эфир".Това са топ политическите шоу програми в Русия, в които не пропускат да залеят Бг с пом. и. я!Най-яростен българофоб е арменеца Багдасаров, чиито сънародници Бг спасява от турския геноцид.За руските форуми дори не ми се говори - абсолютно неадекватна позиция и игнориране на фактологията!
337
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тепетата в Пловдив са няколко.Има място и за паметник на Левски.Дай пари и ще ти го направя.Мнаго сте елементарни ей.Т.пи,та чак вдлъбнати.
336
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
356 Слепок, освободиха те от главорезите на фашисткия режим.Но ти си мазохист и това освобождение ти се струва като поробване, защото си те кефи някой да избива измъчва и терори нацията.Да ти имам скубането под мишниците... Много умно преценяваш кое е важно. Типично за пикльо наскоро завършил скапаното си образование след "реформите"
335
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ти ли бе Иво МИнджев бе ? Явно те е опънал някой руснак с мечешката си паламарка и после те е изоставил и .... сега не можеш да простиш и забравиш.
334
5
 
14
 
! Отговори
Северомакедонец преди 4 години
До ИстинаПаметникът е на победителя във втората световна война - Съветската армия. Милостиво, като на роднини и славяни ни е разрешено да се нарича на "освободителя"-все пак бяхме от Оста - съюзници на нацитата. А трябва да стои, за да напомня на *** които го цапат, че първо кръвта не трябва да става вода, че както и да се въртят слугински задникът им е все отзад. Да си спомнят за царските слуги докарали ни три загубени войни подред и две катастрофи, та сега сме две нации в шест държави.
333
13
 
7
 
! Отговори
Илия преди 4 години
Русия снабдява България с горива на цена 40% над борсовите още от 1950те.Това беше причината Тодор Живков да внася малко автомобили, за да ограничава потреблението на нефтопродукти.Винаги са ни грабили, грабят ни и сега. Едва с интерконектора България може да разчита на справедливи цени.
332
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
359, такива като тебе са на почит от Американското посолство както взе да ни диктува какъв трябва да ни е морала.Ти и твоята Альоша сте се събирали зад мъжките *** с надежда да ви обърнат внимание някои пияни посетители на тези заведения....Разбираемо е, за хора като тебе да споделиш този спомен.Обаче си сбъркал сайта.Има сайтове и за вас - за тебе, за твоята Альша и останалите сбарканяци. Пиши си там.
331
6
 
5
 
! Отговори
До Истината преди 4 години
"...на негово място щеше да бъде издигнат паметник на ЛЕВСКИ или на Генерал Луков"!!!!!!!!Левски или Луков?На негодника Луков, който е получил колосален рушвет за купуването на негодните зенитки "Шкода"! Които не можеха да противодействат на английските нисколетящи бомбардировачи и в резултат загинаха хиляди българи! И за намерените негови сметки в холандска банка, накарали германците да съобщат това на нашето правителство! Който е искал да изпрати български войници в месомелачката на Източни
330
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
353 фашиста Луков ли имаш в предвид или някой друг?Ама що се стесняваш?!?Направо вдигнете паметник на Хитлер.Но това не е много политкоректно - вдигнете паметник на Тръмп да се подмажете или по-добре, направете го на паметник на американските бомбардировачи, които сринаха София с над 5000 души убити. Така де, който плаща, той поръчва музиката. Натресоха ни такъв паметник в София, сега може и в Пловдив.
329
3
 
3
 
! Отговори
Цицоклат Путипръсков преди 4 години
я обяснете ква е тая альоша? имах съученичка альоша на времето
328
7
 
9
 
! Отговори
123 преди 4 години
Руснаците ни снабдяваха с евтини ресурси по време на комунизма и България беше индустриализирана и инфраструктурата беше развита - пътъща, електропреносна мрежа, ВиК мрежа, язовири, здравеопазване, образование, армия. Хората бяха по-спокойни и сигурни за утрешния ден. Сега Боко се кланя на САЩ и сключва неизгодни сделки за България в интерес на САЩ. Превърнаха България в депо за отпадъци и пазар за употребявани стоки.