Ученик наплю съученик, учителка накара целия клас да се изгаврят с него

Детето не се е оплакало, родителите разбрали от другите деца
3 фев 2020 14:25,
332
Ученик наплю съученик, учителка накара целия клас да се изгаврят с него
Снимка: БГНЕС

Начална учителка от Пазарджик ще бъде проверявана от прокуратурата заради неприятен случай в училище „Проф. Иван Батаклиев“. За да накаже свой ученик, Верка Маратилова е принудила всички деца от класа - един по един в колона, да заплюят съученика си, докато той е бил изправен пред дъската.

Още по темата

Прокурорската проверка трябва да установи дали има данни за хулиганство с цел публично унижаване, както и дали има принуда, с която грубо са нарушени нравствените принципи, чувства и достойнство на повече от едно лице, в случая на малолетни, предаде БНР.

Проверката ще извърши Апелативната прокуратура в Пловдив, тъй като Окръжната прокуратура в Пазарджик си даде отвод с мотив, че при разследването няма да има безпристрастност. Причината е, че училище „Иван Батаклиеве едно от най-елитните учебни заведения в града и децата и внуците на пазарджишките прокурори и съдии учат именно там.

Неприятната ситуация е станала на 9-и януари, в 3 б клас. По време на междучасието няколко деца влезли в спор и в невъзможността да се защити по друг начин деветгодишният наплюл две от децата.

Вместо родителите да бъдат предупредени за тази постъпка и заедно с педагога да намерят решение, учителката Верка Маратилова решила да приложи свой възпитателен метод.

По време на час тя изправила детето пред учебната дъска, строила целия клас в редица и наредила всички да преминат един по един пред момчето и да го заплюят. След наказателната акция учебните занятия продължили.

Вечерта семейството на детето забелязало, че той е потиснат, не говори, отказва да се храни с обяснението, че го боли главата. Нищо не подозиращите родители останали с впечатлението, че детето им има вирус. За неприятния инцидент те разбирали няколко дни по-късно от възмутен родител на момиченце, което разказало вкъщи как всички плюли по пострадалото дете.

Със случая са запознати всички институции в града, включително и Регионалното управление на образованието и Отдел „Закрила на детето“.

Проверките са установили, че има недопустимо нарушаване на професионалните задължения, но директорът на учебното заведение има правото да наложи санкция по казуса. Даниела Кемчева, директор на училището, е силно притеснена от случилото се. Верка Маратилова не пожела да коментира темата.

По желание на семейството момчето вече е в друго училище и с него работи психолог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Детето ми е в първи клас и едно кеУешено съучениче псува госпожата и заплашва с убийство или др тежки думи всеки ден! Всеки ден! Родителите му не предприемат нищо! Не е лато да не знаят! Кво прайм А?"Да добавя, че на тази възраст детето повтаря каквото е чуло вкъщи, та ако наистина казва такива неща, случаят може да е от интерес за социалните
221
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Детето ми е в първи клас и едно кеУешено съучениче псува госпожата и заплашва с убийство или др тежки думи всеки ден! Всеки ден! Родителите му не предприемат нищо! Не е лато да не знаят! Кво прайм А?"..Но при всички случаи първо опитайте да се разберете с добро и да говорите първо директно с детето, после с родителите. Говорете спокойно, ясно и твърдо. Кажете какво ще предприемете ако не спре. Те може да реагират грубо, но все пак да се съобразят
220
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Детето ми е в първи клас и едно кеУешено съучениче псува госпожата и заплашва с убийство или др тежки думи всеки ден! Всеки ден! Родителите му не предприемат нищо! Не е лато да не знаят! Кво прайм А?"Друго важно е, ако наистина е такъв тежък случай, да имате другите родители на своя страна. Съберете док-ва и напишете официално оплакване от директ, подписано от всички. Ако не се съобразят, пишете до по-нагоре. Но трябва да имате док материал и да сте повече
219
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Детето ми е в първи клас и едно кеУешено съучениче псува госпожата и заплашва с убийство или др тежки думи всеки ден! Всеки ден! Родителите му не предприемат нищо! Не е лато да не знаят! Кво прайм А?"Има поредица от възможни наказания, последното е изключване. Може да е дете, което се нуждае от специално у-щеАко случаят наистина е такъв и учителката - нищо, говорете с директорката. Важно е да се събират доказателства, например запишете псувните и заплахите на ученика, сега е лесно с телфн
218
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е все едно дете да удари шамар и за наказание целият клас да го смели от бой... Това не е учителка
217
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 100% ви гарантирам, че маминото ГОФНО повече никога няма да плюе съучениците си и когото и да било.-----Няма.Само може да застреля 4-5 от плювачите след някое време.Такива скапа няци и *** ли сте, да не осъзнавате психологическите последици от едно такова издевателство?
216
3
 
4
 
! Отговори
123 преди 4 години
Как може такъв С/М талант да се губи сред някакви третокласници...Тази даскалица си е директно за надзирателка в Сливенския-хем ще ги учи на знания,хем ще им поправи и поведението.с/м(садо/мазо)
215
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май не си даваш сметка, че за да накаже един, е превърнала цял клас деца в плювачи на беззащитен човек?
214
10
 
12
 
! Отговори
Те4о преди 4 години
Одобрявам направеното от учителката. Гаранция това няма да се повтори от ученика.
213
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре е постъпила госпожата! В днешно време възпитание липсва и е масово един кеУеш да тормози цял клас. Детето ми е в първи клас и едно кеУешено съучениче псува госпожата и заплашва с убийство или др тежки думи всеки ден! Всеки ден! Родителите му не предприемат нищо! Не е лато да не знаят! Кво прайм А?
212
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Важен е резултата""На 100% ви гарантирам, че маминото ГОФНО повече никога няма да плюе съучениците си и когото и да било.""А ДРУГИТЕ деца, на които им е било наредено от учителката да плюят, няма ли да започнат да плюят?Или с това "лечение" оправяш едно дете, а научаваш на лошо 30 други
211
13
 
17
 
! Отговори
Важен е резултата преди 4 години
На 100% ви гарантирам, че маминото ГОФНО повече никога няма да плюе съучениците си и когото и да било. В момента в който му дойде слюнката ще му идва и спомена за СПРАВЕДЛИВОТО наказание! БРАВО НА УЧИТЕЛКАТА! Ако всички бяха такива, нямаше да е пълно с *** като майката и бащата на това гофно, които да възпитават себеподобни гофна, защото от малки децата щяха да израстват в уважение и респект към останалите. Така и страната ни щеше да се развива, а не да затъва!
210
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да си научат детето да не унижава другите като ги плюе.Учителката е права! И да не забравяме, учителите изграждат държавата, а виновните трябва да носят вина!
209
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не резултат от изпуснати нерви. Изпуснатите нерви са за момент, а докато децата са се изредили да плюят е минало доста времеСамото мислене, което е породило това наказание, е чудовищно. С какъв акъл изобщо тая жена е наредила на децата да плюят по детето!
208
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Бабо Гицке, комунизма ти липсва? Шамари, бой, дърпане на ухо, подстрижка 0 номер, без къси поли и западна музика."При "комунизма", 0 номер беше само за въшливите. Шамари и бой имаше мнооого по-малко от сега. Къси поли се носеха много и западна музика се слушаше навсякъдеНО нямаше - наркотици, такава агресия и насилие в у-ще, чалга, неграмотност, такова невежество, толкова гейове, педофили и проституция. Пропагандата беше скромна, в сравнение с откровените лъжи и платените *** сега
207
16
 
24
 
! Отговори
Да пикаем на коплето преди 4 години
Браво на учителката! Само мишоци ли са в Министерство на образованието, че нямат достойнството да я защитят!? *** е наплюло и унизило деца - получило си е заслуженото, трябвало е да му акат и пишат в устата, не само да го оплюят! БРАВО! ОТ МАЛКО ГОФНОТО ДА СИ ЗНАЕ, другите мижетурки щяха да го оставят и щеше да тормози все повече и повече съучениците си безнаказано, после щеше да ги бие, след това щеше да стигне до още по-тежки престъпления, затвори и тн.Такива трябва да ги скастрят отрано!
206
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
17% нагоре заплатите им за 2020г.Работят сутрин от 8 до 13 макс,с два часа ПОНЕ паузи,лятото три месеца има по един дежурен!За другите празници да не говорим!!!Най-необразаованата нация!!!Кога ще държим отговорност на тия лентяи???
205
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пазарджик е уникален град- Тук гарван, гарван око не вади. Всичките са като свински ЧЕРВА. КОМУНИСТИ И ЗАКОСТЕНЕЛИ МОЗЪЦИ.
204
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бабо Гицке, комунизма ти липсва? Шамари, бой, дърпане на ухо, подстрижка 0 номер, без къси поли и западна музика. Ех, бабо Гицке няма връщане назад.
203
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До мак""Не може един учител да се гаври с дете и да въвлича в това други деца.""Така е. Абсолютно недопустимо. Ако детето е проблемно, има си адекватни начини да бъде наказано