¬ едно училище в —офи€: ѕрави до откат! »Е ƒеца, целувайте ръка!

”чителка в 17-о училище карала първокласници да сто€т с вдигнати ръце
2 дек 2017 09:12,
143
¬ едно училище в —офи€: ѕрави до откат! »Е ƒеца, целувайте ръка!
—нимка: архив Reuters

—кандален случай на учителски методи за възпитание взриви социалните мрежи и интернет.

ѕървокласници в столичното 17-о училище са били принуждавани от учителка да й целуват ръка. «аради случа€ в учебното заведение бе проведена извънредна родителска среща, продължила повече от два часа.

—кандалните методи на възпитание са приложени във вторник. “огава по време на занималн€та учителка решава да помогне с дисциплината на сво€та колежка в първи √ клас.

“огава първолаците са били принуждавани да целуват ръката на учителката.

ќще по темата

–одителите сигнализират и за вербално и физическо насилие спр€мо децата им.

"ƒругата госпожа, ко€то за нашите деца е чужда и непозната, е помолила всички деца, цели€т клас, да станат прави – първо с ръцете горе, докато им умале€т ръцете, след това да клекнат с ръцете напред, докато им умале€т краката. —лед което едно по едно насила да целунат ръка на госпожата си по френски език", разказа пред bTV »на –адева, майка на един от първокласниците.

–одителите подават жалба в училището още на следващи€ ден и внас€т сигнал в »нспектората по образование. »на сезира и полици€та, и јгенци€та за закрила на детето, заради случилото се със сина й.

"Ќай-сериозен емоционален отпечатък е оставило това принудително целуване на ръка. –азказвайки, и на мен, и на татко си – той разказваше с известен срам, неудобство и дори погнуса", допълни »на –адева.

«аписите от видеонаблюдението в класната ста€ на първолаците потвърждават разказа им.

" олегите са се опитали да приложат неособено успешно подход на ролева игра, това, което казвате в н€какъв смисъл го е имало на записите", каза д-р јнтоан “онев, директор на 17 —” "ƒам€н √руев".

“ой уточни, че не е съгласен с подобна ролева игра, че е твърде рано да се прав€т генерални изводи и, че ще направ€т проверка и ще вземат мерки това повече да не се повтори.

”чителката, предложила странните мерки за възпитание, е педагог отскоро, а другата, чи€то ръка са целували учениците, е с предупреждение за наказание отпреди.

ѕровер€ващите са изискали об€снени€та им, а психолог вече се е срещал с децата.

ќще вчера провер€ващи от ќтдела за закрила на детето са били в училището. ѕред т€х учителките об€снили, че са играли на игра "кои деца са послушни, кои не са и какви наказани€, може да им се приложат".

—пециалисти ще работ€т с децата, за да се справ€т с психологическата травма.

ќфициалната проверка на инспектората ще приключи в средата на декември, но се очаква решението на училището за наказание на двете учителки да е €сно до кра€ на другата седмица.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


143
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
108
0
 
1
 
! ќтговори
nina преди 4 години
∆ива да не б€х..от къде черпи вдъхновение тази госпожа,от килйните училища 16-17 век ли?“€ да не е на 120 години??
107
4
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
—късали са се да защитават децата, сещат се само когато се случи нещо травмиращо. «ащо не се обърне внимание и да се накажат учители, които пушат дори в училищни€ двор. ƒа не говорим че пред училищата се пуши и пие кат за световно. «а строгите мерки на дисциплина в вс€ко училище!
106
13
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
ƒвете учителки май на лесбо двойка ми би€т. ћъжът е защитил честта на жената
105
15
 
11
 
! ќтговори
Ўоп преди 6 години
 ойто не знае да целува ръка, идва момент да целува дуппе.
104
6
 
6
 
! ќтговори
123 преди 6 години
ƒо 80 :ѕрав си за насто€щето поведение в “урци€.“ози диктатор е каго б€сно псе,не можеш да предопределиш постъпките му.јгонизира,може би е затова.ўо се отнас€ за учителите тук те са повече идеалисти от българските си колеги,пов€рвай ми.“р€бва да се направи дълбоко академично проучване върху причините за озвер€ването на учителите(а и на цели€ народ).—лед като се постави правилната диагноза чак тогава да се започне лечението.
103
2
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
"√осподи, с какво могат да са виновни пред учителката си едни деца - първокласници???!!!"“и куп деца само на картинка ли си виждал да знаеш, че без умерена заплаха ти е спукана работата, ако искаш нещо от т€х? ј куп деца за 6-7 часа, ¬—≈ » ƒ≈Ќ, без възможност за репреси€? » изобщо не става дума за педагогически подход. ¬инаги ще има н€кой, който ще изследва границите на позволеното, ден след ден. » ще ги разшир€ва. «ащото н€ма какво да го спре.
102
5
 
15
 
! ќтговори
√аброво преди 6 години
ћного сте интересни с изказвани€та "какво са виновни тези деца" че те от малки се учат...или като стане на 18 ще му давате акъл хахах...да гледа по лесни€ начин да вади пари да лъжи старите хора че н€кой починал за да му вземе спест€вани€та...или да се учи да работи...малко тр€бва да се замислим!
101
2
 
26
 
! ќтговори
≈дин преди 6 години
ѕушат цигари от 5 клас ..къде са тез от защита на детето пълни глупости...само дисциплина тр€бва иначе н€ма да се оправи нищо.
100
17
 
4
 
! ќтговори
до ћен преди 6 години
√осподи, с какво могат да са виновни пред учителката си едни деца - първокласници???!!! ѕЏ–¬ќ Ћј—Ќ»÷»!!! » т€ ги наказва с вдигнати ръце и сума инквизиторски методи!!!? » това е учителка по френски!! - садистка, а преподава на деца в първи клас! “ака ли ги възпитава в дисциплина, н€кой осведом€ва ли се за психичното състо€ние на учителите, преди да постъп€т на работа?!
99
2
 
27
 
! ќтговори
Ќ€кай преди 6 години
«ащита на детето!!! ¬еждаме каква защита повечето наркомани и необразовани аз съм за по строги мерки...а не да им об€сн€ваш нетр€бва така.
98
5
 
46
 
! ќтговори
ћен преди 6 години
–одителите защо не попитат своите гамени с какво са провокирали учителката за да се стигне до тази ситуаци€ а направо търс€т саморазправа с учителите.
97
4
 
46
 
! ќтговори
ѕ.ѕетров преди 6 години
ѕо мое време га.менчетата получаваха показалка в главата, ако пречат в час на останалите, които искат да научат нещо. —ега какво ?
96
6
 
35
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
јнонимен—амо с такива методи ще израсне едно качествено поколение
95
3
 
51
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
“ова с целуването на ръка е извратено. Ќо да посто€т един час прави, нищо им н€ма. ¬сичките родителски телеса, много бързо са се организирали,за да линчуват учителките. Ќо ако влагаха всеки ден по 1% от тази енерги€, за да си възпитават отрочетата, н€маше днес да четем тази вест.
94
1
 
49
 
! ќтговори
12053 преди 6 години
—бъркано е всичко - сбъркани родители, които не уме€т да взъпитат децата си, съкани учители, коитоне уме€т да преподават увлеткателно, сбъркани дечица, раст€щи без обич...
93
25
 
14
 
! ќтговори
шматка преди 6 години
ƒо 106јлооо как насила ще кара детето да целува ръка.јко ти си склонен да целуваш ръце аз не съм.“ова е унижение.ћъж може да целува ръка на жена едва когато осъзнае рол€та на това действие.—ега тази "императрица"да € накарат да целува ръцете на всички родители за да разбере какво са чувствали децата
92
5
 
54
 
! ќтговори
L преди 6 години
ѕроблемът е че повечето родители в момента са жертви на чалгарските 90 те години.
91
9
 
66
 
! ќтговори
маларт преди 6 години
≈ това с целуването на ръка унижение ли е? “ова е етикет. ј с гимнастиката мисл€, че родителите би тр€бвало да са благодарни, че н€кой се опитва да научи децата им на дисциплина и ред. “ук дори н€ма бой или насилие. –ед по друг начин н€ма как да се въведе. Ќ€къде го прав€т с глоби към родителите, ама и това не помага. «атова децата ще би€т и пос€гат на родителите си, защото им позвол€ват всичко, а ако н€кой се опита малко по-строго, обвин€ват го и се сдружават да го изгон€т
90
5
 
28
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
ўом учат френски - тр€бва и ръка да цепуват в първи клас. Ќе ми се мисли какво имат по учебна програма да целуват във втори...
89
1
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
gluposti